| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Sportowy wydech pytanie
Wojtek3344 - 2005-11-11, 12:00 Temat postu: Sportowy wydech pytanie Witam mam pytanie ce do koncowego wydech jak zrobic zeby samochód był głosniejszy mam wspawana koncówke a wsrodku wydech jest pusty niema nic wiec moje pytanie czy cos wstawic do srodka moze przelotowa rurke moze jakies scianki czekam na wasze odpowiedzi i pozdrawiam
Łukasz - 2005-11-11, 14:30
Przepraszam, a co Twoje pomysły mają wspólnego ze sportowym wydechem?
kup sobie jakiegoś malona czy km'a i tyle - będzie głośniejszy, ale napewno nie sportowy....
jaras87 - 2005-11-11, 16:04
pomiń tłumik zamiast niego wspawaj rure ... no własnie ze sportem to bedzie miało nie wiele wspólnego ...
HyenoX M42B18 - 2005-11-11, 20:43
mialem ULTERA , wlasnie sie go pozbylem bo nie wyrabialem i moje osiedle tez nie
teraz mam supersprinta i jest bajka
chcesz glosniej - zmien na ultera
Wojtek3344 - 2005-11-12, 03:01
moze i to nie bedzie miało nic wspólnego z sportowym ale miałem na mysli inny niz seria ale nie chce zeby na diagnostyce widzieli e niemam koncowego a zalezy mi zeby troche wydawał z siebie dzwieku bo po wyjeciu wszystkiego z ostatniego tłumika doło to troszeczke inny dziek ale to troszeszczke a za głosnego tez nie chce chce zeby lekko buczał a jakie sa ceny tych tłumików które pisaliscie i jesli kupie wydech jakis to od jakiej pojemnosci jak wstawie np od 2.0 lub 2.5 to bedzie lepszy dzwiek czy cos osłabi i jeszcze jedno czy jak wspawam taka koncówke to cos da testował ktos to?? http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=71681598
Menel - 2005-11-12, 03:19
zapomnij o tej koncowce.wstaw jakis szeroki owal lub 2 rurki np.80 lub 100mm i juz bedziesz mial glosniejszy.z moich doswiadczen to KM jest najglosnieszym tlumikiem .komercyjny ulter jest najbardziej stlumiony wiec i cichy w porownaniu do innych badziewi...jak wywalisz srodkowy to bedzie bardziej glosny ale i bardziej ryczacy odglos...zostaw to co masz a w zaleznosci ile kilosow przejedziesz to glosnosc bedzie ci juz wzrastala..przepal go czasami tak do 6000-7000 obr...
od 6 garowego ci nie podpasi.bedziesz musial zmieniac wlot czyli z 2 rurek na jedna..
Wojtek3344 - 2005-11-12, 03:48
ja pomyslałem o innym tłumiki czyli od jakiegos innego auta bo mam w garazu spawarke i niema problemu na przeróbke a pytanie mam jeszcze jedno czy ktos widział albo ma fotki jak od spodu wyglada wydech który wychgodzi z tyłu po obudwóch stronach a co do poprzedniej wypowiedzi to mam jedna okragła koncówke wspawana a iwlkosc ciezko mi teraz powiedziec napewno wieksza niz standardowo wychodzi w 1.8 pozdrawiam
Menel - 2005-11-12, 04:16
Wojtek3344, dawaj z nami na placyk do legionowa to wszystkiego sie dowiesz bo beda raczej sami kumaci ...nic nie stracisz a dowiesz sie paru dobych szczegolow i... rad 8)
kontaktuj sie z pawleme30 lub ze mna przez pw
Wojtek3344 - 2005-11-12, 14:22
Chetnie bym przyjechał ale jak narazie brak wolnego czasu i to ze ciagle musze byc pod telefonem jest meczace wiec dziekuje za zaproszenie moze innym razem a ai gdzi emozna fotki zdobyc apropo wydechu
|
|