BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Woda, problemów ciąg dalszy - pompa ???

Lord Lukasz - 2005-11-12, 21:09
Temat postu: Woda, problemów ciąg dalszy - pompa ???
Jak w tytule, kiedyś pisałem że jak umyje auto, lub jak nawet na chwile zgasze przy deszczowej pogodzie mam problemy z pracą silnika minowicie odpala normalnie i nagle spadają obroty (ale nie gaśnie) i pracuje niby równo tzn. tak jakby wszystkie baniaki chodziły ale jakby mu brakowało czegoś, powietrza lub benzyny, jak sie depnie na gas to silnik sie tak jakby zatrzymuje i działa dalej jak sie popuści i jak sie tak trzyma depnięty gaz dłużej to strzelić lubi coś w przepływce ale to chyba normalne że jak przepustnica jest otwarta na full to przepływka łąduje powietrze a jak silnik sie nie wkręca to tak sie dzieje, ogólnie sama przepływka jest sprawdzona i jest ok, tak wywnioskował po tym jak ostatnio każdy na forum i każdy mechanik mówił kable itp. Po kilku minutach mija i jest ok dopóki nie zgasze auta

Wymieniłem kable NGK + świece, kopułka,palec,cewka, sprawdzony jest cały dolot więc myśle że to nie wina powietrza.

Z elementów paliwa to wymieniłem tylko filtr no i tak myśle że może pompa paliwa ma jakieś spadki napięcia lub sam nie wiem co, niby przy samej pompie wszystko gra (podłączenie itp). W sumie ja mam tak dziwnie zrobione bo jak zmieniałem silnik to nie miałem przekażnika tego co wyłącza pompe i moja jest podłączona do akumulatora tak że po przekręceniu kluczyka działa cały czas.

Ogólnie nie mam pojęcia, doradzcie mi coś bo zima idzie i jeszcze tylko 3 tyg. mam że tak powiem gdzie pogrzebać przy aucie bo mam garaż z kanałem no i troche ciepło jest jeszcze. Do mechanika nie dam auta bo mi rozkręcą cały silnik i itak nic nie zrobią.