BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

Projekty i realizacja - [E30] puz ->> 328i coupe

puz - 2005-11-17, 09:11
Temat postu: [E30] puz ->> 328i coupe
Witam,
Za namową Piotra z Krakowa wrzucam kilka fotek mojej malutkiej :) . Nie jest to najlepsza sesja zdjęciowa ale innej nie mam! Po ostatniej wycieczce do rowu autko niestety stoi u mechanika, napewno nastapią jakieś zmiany! Dlatego chętnie wysłucham wszelkich uwag.

teraz środek tu napewno nastapia zmiany RECARO :) no i marzy mi się obszyć ją jasną skórą

tylna kanapa zagłówki i podłokietnik, roleta tylnej szyby ale nie mam zdjeć
teraz troche historii, zdjęcie na borbetach, zakupiłem komplet 9 cali wiec tu nastapi najwieksza zmiana. Mam też komplet 7,5 calowych i dylemat. Czy założyc przód na 7,5 a tył 9 czy tylko 9 mile widziane uwagi :)

co jeszcze:
chromowana pokrywa zaworów, w planie kolektory i inne elementy silnika
stożek K&N
koncówki wydechu zakupione podwójny owal :)
na zdjeciach jest jeszcze stare audio, nowe Sony puka znakomicie!
zawiecha KONI, pewnie niektórzy powiedzą że za wysoka ale przynajmiej nie wypadają mi plomby!!! :D
szpera juz jest :twisted:

puz - 2005-11-17, 09:42

nie mogę zmienic tych ...... linków może ktoś pomóc?
puz - 2005-11-17, 10:13

wielkie dzięki Darco, jak będzie taka okazja masz u mnie browarka :)
Baur - 2005-11-17, 11:26

Bardzo ładna ! Myślę że wiele jej nie brakuje. Zrobiłbym czarną helle i ciemne kierunki, oraz polakierował dokładkę od is-a w kolorze nadwozia, bo teraz troszkę "ginie". Jest klasyka na borbetkach, i o to chodzi. Jasne że na niższym zawieszeniu wygladałaby lepiej, ale w pełni Ciebie rozumiem. Szkoda budy i nerwów.
nokerman - 2005-11-17, 11:35

Fajna fela 8) co to za model??
oo blenda między światłami :D nie spotkałem dotychczas
kierunkowskazy CLEAR czy brak szybek?? :lol:
(-) za dużo ambipurów
(-) nie jeździj na rezerwie !!

o co chodzi z felunkiem??
chcesz ją postawić na borbetach czy na tych co jest na pierwszych fotach??

Przemass - 2005-11-17, 12:02

Baur napisał/a:
Bardzo ładna ! Myślę że wiele jej nie brakuje. Zrobiłbym czarną helle i ciemne kierunki, oraz polakierował dokładkę od is-a w kolorze nadwozia, bo teraz troszkę "ginie". Jest klasyka na borbetkach, i o to chodzi. Jasne że na niższym zawieszeniu wygladałaby lepiej, ale w pełni Ciebie rozumiem. Szkoda budy i nerwów.

a gdzie tam jest dokładka od is ??

puz - 2005-11-17, 12:02

-co do dokładki nie jest od is
-ambipury heh no fakt do czegoś się trzeba przyczepić :wink: zazwyczaj jest jeden to byla sytuacja kryzysowa roznalany browar po imprezie :D poza tym to był ost raz kiedy pozwoiłem pić komuś w aucie!!!
-jeśli chodzi o fele to będą Borbety tylko nie wiem czy przód i tył 9 cali czy 7,5 przód a tył 9 oczywiście cale w polerce jak u Piotra z Krakowa :D 17 na nasze drogi to pomyłka

Tasior_KRK - 2005-11-17, 12:04

Ładniutka seryjka, fajne autko. Naprawdę ładny stan i nie jest wyciorana.

Takie Bimy lubię :)

Jakie plany na przyszłość ?

Baur - 2005-11-17, 12:05

A to sorki, mam padnięty monitor w biurze :lol: albo to po tym spirytusie. Jak nie ma, to powinna być !! !!!!! 8)

9 cali - lepszy wygląd.

7,5 cala - lepsza sterownośc i zdrowiej dla zawieszenia, maglownicy itd.

Podpowiedzią moż być to, że fabryka nigdy 9 cali nie dawała, nawet do M3 dawali 7,5 cala. Tył i tak zamiata, więc tam 9 cali nie zaszkodzi wiele :wink:

Marcin - 2005-11-17, 13:16

Przod 7,5, tyl 9 i bedzie kozacko i przy tym do jazdy.
Sobek - 2005-11-17, 14:47

SIemka
Niezla furka bardzo mi sie podobaja fele z pierwszych zdjec te 17, a tak wogole to bardzo ladna E30 :wink:
pozdro
Sobek :wink:

Melis - 2005-11-17, 15:27

Tak jak wyżej... black hella, chromy wokół szybek na black :wink: , alu ramki na zegary... a z resztą co ja sie bede rozpisywał, puz sam dobrze wie co jeszcze zrobić :wink:
/___
\
Ja tez miałem pecha... tylko, że z moja nie da sie juz nic zrobic (czyt. naprawić), a twoja fajnie pomyka... może w wakacje cos już bede miał...i napewno nie mniej niż 2.5 bo zachorowalem na r6... przez Ciebie :D

POZDRO i powodzenia

HAMANN E30 - 2005-11-17, 16:11

Bardzo ładnie utrzymany "kwadracik" :)
KORDI - 2005-11-17, 17:29

Cóż tu wiecej pisać.....poprzednicy napisali wsio.... :D

Bardzo ładna ....Jak dla mnie to właśnie jeszcze black hella i brewki...
:)
Te fele z pierwszych zdjęć...kozackie... :D
pozdro

cinek_sw - 2005-11-17, 20:09

ciemna hella i 9 cali na tył 8) 8)
Menel - 2005-11-17, 21:28

nad szerokoscia alu spytaj sie najlepiej piotrka z krakowa.pewnie doradzi ci tak jak ja bym zakladal czyli 4 x 9cali.koniecznie plaskie dekle.
koniecznie calosc w polerce bo jak takie zwykle srebrne jak polowa polski ma to wybral bym te 17" i lepsze zawieszenie takie ktore plomb ci nie powywala :wink:

Łukasz - 2005-11-18, 08:59

9 cali ok, a brewki to sobie najwyżej przystrzyż jak masz krzaczaste :twisted: :idea:

Kordi ty masz jeden przepis chyba na BMW :wink: :?:

Piotr_1 - 2005-11-18, 16:16

Podoba mi się na pierwszych felgach! Tak jak mówią koledzy ciemne kierunki i lampy z przodu. Oczywiście żadnych brewek. Kierownica mi się nie podoba... ani radio. A tak to bardzo ładna
KORDI - 2005-11-18, 16:24

Łukasz napisał/a:
Kordi ty masz jeden przepis chyba na BMW :wink: :?:

Sie ma już w głowie ten swój ideał..... :D :wink:

Sorki za OT... :)

Piotrek - 2005-11-18, 16:29

wersja dzisiejsza

Piotr_1 napisał/a:
Tak jak mówią koledzy ciemne kierunki i lampy z przodu. ...

wersja z tematu Urbiego

Piotr_1 napisał/a:
Czarne lampy czarne nerki... tftffftf... ABC zbrodni

czyzby zmiana nastawienia?

KORDI - 2005-11-18, 16:32

No to żeś mu Piter zrobił powtórke z historii..... :lol: :lol:

Wkońcu wszyscy na tym forum sie uczą..... :wink:

Łukasz - 2005-11-18, 16:37

Centralne Biuro Śledcze? :lol:
Grzesio - 2005-11-18, 21:11

Ja też bym zostawił stare fele, są mało spotykane, a te borbety już się trochę przejadły, chyba że zrobisz je jak Piotrek w pełnej polerce i tylko 9" :wink:
REMUS - 2005-11-19, 01:00

JAK MASZ MOŻLIWOŚĆ ZAŁOŻENIA 9 CALI TYŁ I PRZÓD TO JA BYM ZAŁOŻYŁ MAM TERAZ NA MOJEJ BECIE ROBIĄ DOBRE WRAŻENIE.
I DO TAKIEGO KOLORKU BREWKA NA PRZÓD.
OGULNIE TACZKA FAJNA.

Jacek E30 - 2005-12-10, 13:05

No jak Krzysiek zrealizujesz to o czym rozmawialsmy ostatnio to może naprawde powstać ciekawy okaz w postaci E30 325 coupe :wink:
Życze powodzenia w dalszych pracach i efektach!!! Pozdro.

puz - 2006-06-03, 14:34

no to przedstawiam moj nowy nabytek odciazy to nieco moj budzet 5l/100km a ropke mam po 2,5 :D co pozwoli na wieksze inwestycje w moja kochana niunie i pozbycie sie LPG musze poszukac jakiegos forum VW hahhaha a to moj nowy potwor do setki jakies 20 sekund ale za to 100 km robi za 12 zł

co do prac nad moja bestia w zwiazku z tym ze mam czym smigac na codzien i nie pali sie moze zagosci cos w rodzaju M52B?? lub M54B?? oczywiscie min 2,5 a najchetniej 2,8 lub marzenie 3,0

Arczi e30 - 2006-06-03, 15:17

takie pytanko to golf 1 i czy golf 2 ..?
duchPW - 2006-06-03, 16:02

2 tylko obiektym serokokątny :wink:
Arczi e30 - 2006-06-03, 16:06

PioterW napisał/a:
2 tylko obiektym serokokątny :wink:

i to miałbyc konkurent BMW e30 .... tak twierdzili szefowie VW .... jak dla mnie bezpulciowy dupowóz .... bardzo dobrze ze kupiłes takie auto napewno go niepolubisz i nigdy nie zrezygnujesz z BMW :wink:

Lord Lukasz - 2006-06-03, 17:26

Widze że mnie posłuchałeś, kupić tanie auto do jazdy na codzień i niezabijać kolejnego silnika szambem, tak trzymać :D
Melis - 2006-06-03, 18:10

:D dobrze ze tak zrobileś, bo jesli uda Ci się zrobić furkę tak jak mówiłeś to bedzie naprawde ciekawy okaz :twisted:

Jak możesz to napisz mi na PW ile wyniósł Cie ten robol bo rozglądam się za czyms takim dla laski... też oczywiście bede go sobie zajeżdżał :lol:
Pozdrów "żone" :wink:

pozdrawiam i życze powodzenia w pracach nad Beciaczkiem!

Menel - 2006-06-03, 22:19

puz, dawaj na www.cultstyle.pl i zobaczysz jak mozna fajnie i kultowo zrobic golfika :wink:

maly przykladzik polskiego golfa na waskich zderzakach :

VinCent318iS - 2006-06-03, 22:57

fajnie fajnie ale cultstyle przyszedł z niemcowni, a jestem ciekaw jak właściciel tego golfika pokonuje poprzeczne nierówności na polskich jezdniach, koleiny to tylko mit na polskich drogach silne rece i problem zgłowy :mrgreen: .

PS: Golfik jest zaje zajefajny w takim stylu to można patrzeć na takie samochody i właściela kóry sobie jedzie 80km/h zadowolony z życia i projektu, co innego car za 50 Ojro cały zardzewiały choinka przy włączaniu kierunków i niesprawne hamulce aaaaaa i 19letni kierowca co prowadził w swoim życiu tylko takiego golfa i poznaje jego możliwości wchodzenia w zakęrty, skrzyżowania bez kierunków to taka mała dygresja na temat Polskiej motoryzacji khemm.

puz - 2006-06-04, 18:37

nawet o tym nie mysl menel to padaka do poruszania sie na codzien i wali mnie czy to drabina czy wyglada czy nie (jedyne co to zakladam felgi 15 alu ala hartge ktore mialem na zime) do chuchania mam bete a teraz wkoncu odpocznie prawie 90 tys km w 2 lata po polskich drogach i LPG jej wystarczy teraz emeryturka moze nie tak do konca bo zamierzam zrobic z niej prawdziwego scigacza i max glebe :twisted: napewno 4X9 cali i na poczatek serce konkreto zeby mi jakis isowiec nie wytykal ze pomykam bez kierunkow :wink: tak na marginesie to moja niunia trase czernikow-torun robi w 5 minut jak chcesz wyprobowac swojego isiczka to nawet sklonny jestem zalozyc peknieta glowice i dwa razy w kolo Cie objechac a tak chodzila moja niunia z peknieta glowica

BARABUS - 2006-06-04, 19:31

Cytat:
jak chcesz wyprobowac swojego isiczka to nawet sklonny jestem zalozyc peknieta glowice i dwa razy w kolo Cie objechac

... no no... troche przesadziłeś.... nawet bardzo :wink: Myśle że jakbyś zgubił ISa 500 metrów na całej trasie to max :mrgreen: Może i 2.5 ma kopa.... no ale nie przesadzajmy, to zaledwie 35 KM więcej :D

Jacek E30 - 2006-06-04, 19:42

BARABUS tu się nie liczą konie lecz moment obrotowy :wink:
BARABUS - 2006-06-04, 19:44

no tak... ale to objechanie dwa razy ISa to naprawde przegięcie :wink: Oj PUZo :lol:
piotr323 - 2006-06-04, 20:11

no to teraz IS-owcy się odezwą i pojadą po rajtuzach, buehehehehe :D
Menel - 2006-06-04, 22:55

bez urazy ale IS nie ma szans z 2.5
a fotki pamietam z trasy. dziwilem sie w tamtym momencie co wyrabia puz bo stalismy pare autek za nim..stoi,stoi w korku,nagle troche dymu i dupeczka leci plynnie w bok jak po oleju. niecierpliwy chlopak :lol:

BARABUS - 2006-06-05, 06:17

No ba :wink: Wiadomo że nie ma szans, ale to objechanie dwa razy ISa to lekka przesada, bo przypuszcam że nawet z Polskim 126p by się nie udało :D
puz - 2006-08-28, 13:57

oto moj nowy nabytek!!!! niestety dni jego są policzone!!! to tylko dawca a szkoda bo spodobalo mi sie E34 chyba sie starzeje!!!

a tera kilka danych:

BMW 525iA z 92 roku, 2 wlascieli. z czego 2-gi jest wlascicielem od 1993 roku papa 27 rocznik :mrgreen: oryginalny przebieg 116 tys km ksiazka serwisowa!!! szalu z wyposazeniem nie ma poza 4 kompletami dywanikow :? nie wiem czemu mialo to sluzyc lezaly jeden na drugim moze dziadkowi za mocno rerało w srodku

no i najwazniejsze!!! serce ktore wyladuje w mojej malutkiej

no i ten przebieg to auto jest jak nowe :twisted: :mrgreen:

tomcat944 - 2006-08-28, 14:34

Puz, gratuluje nowego serca... teraz pewnie bedzie grubo chodzilo...

a odnosnie objezdzania "is'a" dwa razy to nie bede sie wypowiadal...
to moze zweryfikowac tylko jakas proba sprawnosciowa...

na cwiartke 320 sa na styk lub troche z tylu, 325 napewno bedzie lepsze ale nie az o tyle...

a wogole to jakie to ma znaczenie, kazdy kocha swoje BMW za to jakie jest a nie za to jakie nie jest....
chociaz moze za to tez??
pozdrawiam

Łukasz - 2006-08-28, 14:59

Trochę szkoda, że to m50b25....E30 z tym motorem , jak i zazwyczaj z 3.5 m30 nie jeżdżą tak jak by się po nich spowdziewano. Szkoda, że nie m52b28 :wink:

Lukas swoją białą strzałą notował stanowczo lepsze czasy na Gtechu niż właściciele E30 z tym silnikiem.

Mi też zdarzyło sie objechac takie auto.

Ale nic to, jeżeli rzeczywiscie przebieg ma nieduży to może będzie ładnie latać :idea:

Powodzenia. Trzymam kciuki.

puz - 2006-08-28, 15:29

Na M52 lub M54 przyjdzie jeszcze czas :twisted: fundusze pozwalaja mi narazie na taki zabieg. za te same pieniadze moglbym kupic pewnie M52 ale nie chcialem silnika z palety bo to zawsze ryzyko a tu mam całe i spawne auto poza tym jestem pewien ze silnik jest igielka. jak do tej pory i tak juz wydałem ful kasy a na cale auto z M52 zbieralbym pewnie jeszcze jakis czas a tu sezon sie konczy. to bedzie auto tylko do zabawy wiec dostanie na pewno chipa i drobne modyfikacje, zeby chociaz te 220 kucykow wykrzesac!
BARABUS - 2006-08-28, 15:53

No to do dzieła mistrzu :mrgreen: , ale musze cię zmartwić.... bo i tak dwa razy ISa nie objedziesz, zresztą zapytaj tomcat944 jak to było na trasie Poznań-Toruń.... Jechały takie furki jak 328-e36, 325-e36 i inne.... a my naszymi ISami równo z nimi.... moze to nie były yścigi ale bez problemu dawaliśmy rady, aż na parkingu koleś z E36 328 powiedział... kurde ale te wasze ISy idą :wink:

Czekam na pierwsze foty, myśle że zrobisz wspaniałą fotorelacje.... bo jak zajade ISa to zapewne pomyśle o takim swapie :mrgreen:

Do boju chłopie, nie ma co dużo gadac i się rozpisywać tylko krzesać iskry w garażu !! !!

Mr X - 2006-08-30, 16:12

puz napisał/a:
nawet o tym nie mysl menel to padaka do poruszania sie na codzien i wali mnie czy to drabina czy wyglada czy nie (jedyne co to zakladam felgi 15 alu ala hartge ktore mialem na zime) do chuchania mam bete a teraz wkoncu odpocznie prawie 90 tys km w 2 lata po polskich drogach i LPG jej wystarczy teraz emeryturka moze nie tak do konca bo zamierzam zrobic z niej prawdziwego scigacza i max glebe :twisted: napewno 4X9 cali i na poczatek serce konkreto zeby mi jakis isowiec nie wytykal ze pomykam bez kierunkow :wink: tak na marginesie to moja niunia trase czernikow-torun robi w 5 minut jak chcesz wyprobowac swojego isiczka to nawet sklonny jestem zalozyc peknieta glowice i dwa razy w kolo Cie objechac a tak chodzila moja niunia z peknieta glowica

[url=http://img440.images...4rp.jpg]Obrazek[/URL]

[url=http://img440.images...5wf.jpg]Obrazek[/URL]

Cóz to za katon upala i w jakim celu ?? :wink: Aby poderwac dresowe kociaki?? :wink:
Co do porownania kto kogo dogaonił itd. to chyba jeszcze mają coś tutaj do powiedzenia przełożenia dyfra .

Łukasz - 2006-08-30, 16:25

Puz a wiesz, że wraz z wymianą przybędzie Ci dodatkowe conajmniej 30 kg na dziobie???
bmwm - 2006-08-30, 18:34

no silnik duzo ciezszy od m20
m52 i m54 sa lzejsze od m20

Łukasz - 2006-08-30, 18:53

bmwm napisał/a:
no silnik duzo ciezszy od m20
m52 i m54 sa lzejsze od m20

dlatego te 22 konie więcej nie sprawdzają sie tak dobrze bo muszą dzwigać większą masę....
Kóło się zamyka....

kamil.k - 2006-08-30, 20:43

Łukasz napisał/a:
Puz a wiesz, że wraz z wymianą przybędzie Ci dodatkowe conajmniej 30 kg na dziobie???

skad wiesz ze wiecej wazy :?: no tak zapomnialem musisz pokazac ,ze wiesz wszystko najlepiej :lol: a tu kolejny zonk :lol:

m20 wazy 117 kg
m50 wazy 136 kg
m52/m54 wazy 118 kg

http://www.unixnerd.demon.co.uk/enumber.html

roznica 22 KM powinna byc odczuwalna mocno mimo przyrostu masy w postaci calych 19 kg :lol:

u mnie czy jade sam czy w dwie osoby to roznicy nie ma wcale mimo ze druga osoba wazy minimum 60kg

Bruner - 2006-08-30, 20:54

kamil.k napisał/a:

roznica 22 KM powinna byc odczuwalna mocno mimo przyrostu masy w postaci calych 19 kg :lol:

Wlasnie chcialem to napisac :) Stosunek mocy do masy itak sie poprawi dosc znacznie

kamil.k napisał/a:
u mnie czy jade sam czy w dwie osoby to roznicy nie ma wcale mimo ze druga osoba wazy minimum 60kg

Wbrew pozorom roznica jest dosc duza, poprzednia 320 mierzylem na g-techu i z Chrisem* na pokladzie wychodzilo w granicach 0.5 - 0.7 s wiecej. W wyscigu z pod swiatel byly by ostre baty :wink:

*Dla tych co nie znaja Chrisa - raczej nie wyglada jak Pudzianowski :wink:

ChriS - 2006-08-30, 21:54

Zawsze można zrobić lekką maskę,pozbyć się zderzaka przedniego i fotela pasażera.
Moja wybebeszona do lakierowania jeździła jak wściekła :D
Aha teraz ważę już nie 75 a 68kg :wink:

urbi - 2006-08-30, 21:57

7 kilo roznicy ? oglupiales ? jestes chory ? :?
puz - 2006-08-30, 22:33

chyba koledzy nie bardzo rozumieja!!! zmieniam silnik nie dlatego, ze chcialo mi sie wiecej tylko bo nie stac mnie na kupowanie co rok glowicy do M20 4tys w silnik w 2 lata to moim zdaniem sporo za duzo. i mimo ze silnik byl igielka, lata teraz pieknie w E28 kolegi na glowicy od 2,0 to uwazam ze M20B25 to straszna pomylka!!! juz klika razy o tym pisalem wiec nie bede sie powtarzal. poza tym nie pracuje w wawie i nie zarabiam kroci. zeby wlozyc to M50 musialem darowac sobie wakacje w tym roku ( moja kobieta srednio jest z tego zadowolonona) i sprzedac urlop!!! nie ma szans na to zebym wydal 7-8 tys na M52 lub M54 nawet mysle ze kolo 9 tys

barabus napisał/a:

Widomo że bym chciał M52B28 w swoim cacku, ale nie mam, bo mam równiez rodzinke na utrzymaniu i narazie 1.8iS jest najlepszym rozwiązaniem dla E30, które łączy niskie spalanie z bardzo dobrymi osiągami... Kiedyś jak życie bardziej się ustabilizuje to napewno przyjdzie czas na zmiany.... a będzie to M3 E30 bo to moje marzenie :wink:

a ostatnoi na allegro bylo M52b28 za 3.000 .. czyli tyle samo co twoje RS-y (tak, tak - wiem ze sam silnik to nic - jeszcze trzeba go wlozyc) ...

puz napisał/a:
owszem tylko na taki silnik nikt nie da Ci gwarancji jesli powiesz ze chcesz to wlozyc do E30 kazdy kreci nosem juz kiedys wyliczlame ile kosztuje swap na M52 i zapeniam Cie ze 3 tys to 1/3 wydatkow

obecnie robie swap na M50B25 przyblizony koszt na dzien dzisiejszy

cala E34 525iA 117 tys przebieg 4 tys zł
skrzynia, kolo dwomasowe, rozrusznik, docisk, tarcza sprzegla 1000 zł (uzywki)
chlodnica nowa podroba 300 zł markowa okolo 500 zł
serwo uzywka 100 zł
łożysko oporowe 100 zł
uszczelka pod miske olejowa 50 zł
łapy silnika 150 zł
stozek K&N 100 zł
mechanik 500 zł
olej valvoline 40 zł litr potrzeba 6l 240 zł
plyn max life valvoline tem wrzenia 140 stopni 12 zł litr potrzebne okolo 10 l 120 zł
a jeszcze musze zmienic dyfer
i elektronik

wiem, ze czesc kosztow wroci sie ze sprzedazy gratow z E34 ale to i tak sie nie bardzo ma do tej sumy ktora podales.
o ile ma to byc profesjonalnie a nie drucirstwo przypiete na makarony :wink:
pozdro puz

dzis jeszcze lozysko walka doszlo i kilka innych pierdolek
no i nie dodalem wydechu

a co do mozliwosci tego silnika mailem mala probke w E34 i e36 325i dzikusa nikt mi nie powie, ze ten silnik nie jezdzi lepiej ciagnie rowno od samego dolu. poza tym jest praktycznie bezobslugowy: samoregulatory, łancuch, cewki, a ze jest troche ciezszy w d... z tym ale koniec z ciaglymi wizytami na kanale

[ Dodano: Czw Sie 31, 2006 12:44 am ]
Łukasz napisał/a:

Łukasz drogi kolego doskonale zdaje sobie z tego sprawe poza tym waze 100 kg wiec i tak mam sporo wiekszy balast niz pozostali!!! poza tym auto juz jest umowione na hamownie ( ja nie mam nic do ukrycia) wiec nie musisz obawiac sie!!! wyniki poznasz pierwszy :mrgreen:

puz - 2006-08-31, 11:50

Mr X napisał/a:
Dla mnie swapowanie e30 jest cienkie . Tak naprawde to tylko oryginał cieszy jak chce mieć mocną e30 to kupuje 325i 170 ps albo ///M3 .
Widocznie komuś zalezy bardziej na osiągach niż na oryginale ale cóz .Zawsze sie znajdzie ktoś szybszy np e30 KSR 3.0 231 ps :wink:

a dla mnie ktos, kto porusza sie plastykowa E36 ktorej jest na naszych drogach tyle co matizow (a moze nawet wiecej) jest cienki. Czlowieku przeczytaj caly temat. zmieniam silnik bo glowice w M20B25 strzelaja jak fajerwerki w sylwestra!!! moze lepiej zebym kupil kolejna glowice i czekal az znow peknie albo najlepiej nową za 2700 zł. uwierz ze gdybym mial w tej chwili 7-10 tys ojro napewno nie kupilbym bidnej E36 tylko w lasnie E30 M3.
a w e30 wlozylem tyle ze kupilbym E36 w cabrio uwilebiam to auto i nie zaluje zadej zlotowki
pozdro

puz - 2006-08-31, 12:10

Łukasz napisał/a:
Mr X napisał/a:
Dla mnie swapowanie e30 jest cienkie . Tak naprawde to tylko oryginał cieszy jak chce mieć mocną e30 to kupuje 325i 170 ps albo ///M3 .
Widocznie komuś zalezy bardziej na osiągach niż na oryginale ale cóz .Zawsze sie znajdzie ktoś szybszy np e30 KSR 3.0 231 ps :wink:

Nie dla takich kozaków jak Ty swapowanie nie jest cienkie.....

chyba pierwszy raz popieram Twoja wypowiedz w 100% :mrgreen:

duchPW - 2006-08-31, 14:48

taki swap, to jakis kompromis pomiędzy posiadaniem unikatowej i hiperdrogiej e30m3 a klasycznej e30
nie każdy lubi e36, a niektórzy wręcz kochają e30 (wiem to z autopsji)
sam chciałbym miec jedno auto rodzinne - jakiegoś touringa ze słusznym silnikiem (może sobie byś totalna seria) i drugie auto E30 - najlepiej oczywiście m3, ale zwykły kwadrat z jakims konkretnym silnikiem też by mnie satysfakcjonował - byle swap był dobrze wykonany, bo cienki jest tylko cienki swap

MrX - spójrz sobie na forum - jest kilka aut, które są wyswapowane a wyglądają jak z fabryki ... tylko lepiej jeżdżą

BTW - łatwo sie pisze na forum, ale takie 321-konne e30 trzeba jeszcze umieć ujeździć, a już nie jeden quasi-hołek rozwalił seryjną e30 na drzewie, bo jej nie opanował

ciekawe czemu tak napisałeś :?: :idea:

puz - zapodaj foty jak to wszystko będzie już gotowe

puz - 2006-09-01, 03:02

PioterW napisał/a:

puz - zapodaj foty jak to wszystko będzie już gotowe

napewno bedzie cała sesja, jest 4:00 a ja wyczolgalem sie z garazu jak narazie 1:0 dla beemki silnik 4 razy wyciagany ze skrzynia i to jeszcze nie to czego bym chcial ide spac od rana ciag dalszy

Arczi e30 - 2006-09-01, 06:10

Ludzie lataja w kosmos a ty masz nidac rady silnikowi, ktory na 100% wiesz ze wchodzi ...

Pewnie teraz spisz ... dzis napewno dasz sobie rade ...

Acha my nie tylko czekamy na fotki z sykcesu, ale i z niepowodzen, niedokonczonych prac bo kazdy moze to kiedys przerabiac ... cykaj wiec zdjecia

Arczi e30 - 2006-09-01, 19:49

delikatnie mowiac chlopaki sie posprzeczali ... ja mam swoje zdanie co do silnikow inne niz seryjne w samochodzie ... ale podoba mi sie ze ktos z mojego ulubionego modelu chce wyciagnac wiecej ... co do e30 325i to nie zgodze sie z puzem ze glowice strzelaja ... w kazdym przypadku ... jak kogo temat nie interesuje szczegolnie w naszych smigelkach to niech sie nie udziela ... ja tez jestem nastawiony w strone orginalu .. ale podoba mi sie projekt i sledze go z uwaga ... choc sam niekoniecznie bym tak zrobil ... ale to dzis ... w tej chwili inaczej moze byc za jakis czas
slawo - 2006-09-01, 20:38

Mr X - chlopaki maja racje e36 to palstikowe zabawki krysysu BMW, jest wygodniejse, lepiej wyciszone itd itp i co z tego? a gdzie frajda z jazdy....
wiem bo wlasnie sie przesaidlem z e30 na e36.

i jesli ktos jezdzil e30 ( zadbana i wogole) i przesiadl sie do e36 i twierdzi ze jest hiper super rewelacja w porownanoiu do e30 to powtarzam to po raz kolejny - nie ma jaj
to auto juz nie ma duszy!

puz - jak juz gadalismy w Borsku - to super pomysl z m50b25 , czekamy na ciagle relacje!

ale uwazaj - moja byla etka tez dostanie kilkja kucykow wiecej niedlugo i moze zawita w Polsce na kilka dni - oby na jakis zlot ;) porownamy ;)

slawo - 2006-09-01, 21:10

Mr X napisał/a:
kręci na maxa na zimnym albow kręci w miejscu bączki czy pali gumę

czasami mozna , ba NAWET TRZEBA ;)

az mi sie lezka w oku kreci ze juz nie moge pokrecic ;(

piotr323 - 2006-09-01, 22:10

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jakby wszyscy jeżdzili seriami , to postepu by nie było, i tuningu i tjuningu, więc niech każdy robi co chce to jego auto :mrgreen: :mrgreen:

popieram swap, jak fabryka dała za mało to trzeba jej pomóc :roll: :wink:

puz - 2006-09-02, 06:55

Mr X napisał/a:

A kolega dalej nie czyta ze zrozumieniem .

kolega czyta ze zrozumieniem!!! starsz sie robic z siebie ofiare bo niestety brak Ci argumentow i popracia!!! fakktycznie watek uwazam za zamkniety!!! niestety nie uchowalo mie sie zadne zdjecie M20 w calosci ale uwierz ze moje M20 tez wygladalo pieknie ja kocham to auto a Ty nadal nie rozumiesz!!! mam tylko zdjecie pokrywy, nie polerowanej a chromowanej!!!

w planach była całość ale stracilem checi po przygodach z tym silnikiem i tak jak powiedziałeś, że ten silnik spokojnie wytrzymuje 500 tys. silnik byl dzwon jak rozebralismy go to mial jeszcze frezy na sciankach cylindrow!!! ale glowica raz na rok to stanowczo za duzo. cieszy mnie fakt, ze nie poszedl na zyletki kilku forumowiczow cieszy sie z mojego osprzetu a dół lata u kolegi w E28 jak juz pisalem!!!

pozdrawiam

Piotrek E-30 - 2006-09-02, 09:41

Ja odbiegne od dyskusji, bo jest bezsensu...
Jak prace nad projektem? :)

slawo - 2006-09-02, 18:21

ps szczep to inna bajka niz swap ;)

a wracajac do tematu jak Ci idzie kolego?

puz - 2006-09-02, 21:54

dopiero wrocilem do domu dzis juz morda mi sie cieszy!!! (no moze nie tak do konca odebralem dzis chlodnice 450 zł :? bo polcar ma w katalogu ale nie sprzedaja frajerstwo) silnik siedzi tak jak powinien, skrzynia, lewarek, dyfer, wisko, serwo, na swoim miejscu!!! jutro koncze weze i wspome!!! nie mam jeszcze do konca koncepcji na wydech ale cos wymysle chcialem adaptowac wydech od e34 ale jak zobaczylem ta kobyle nie ma szans!!!sprzedalem dzis oba katy wpadlo pare drobniakow na wydech starczy :mrgreen:
pozdro

slawo - 2006-09-02, 22:01

wydech adoptuj z e30 od 2.5, powinien dac rade
ChriS - 2006-09-03, 00:11

Moje swapowane 320i 24v najlepiej chodziło na ori wydechu środkowym bez kata i końcowym przelotowym.Potem po zmianach już nie było tak dobrze.
puz - 2006-09-03, 08:01

tlumik koncowy z racji tego ze nowy zostaje od e30 tylko dosatnie rury 50 mm wczoraj rozmwawialem ze znajomym i stwierdzil, że nie ma klopotu. rury od kolektora do katalizatora od e34 palnik i jakos upchne tylko co w srodek macie jakis pomysł? myslalem, zeby wcisnac zamiast katalizatora, strumienice dedykowana do tego modelu (M50) i srodkowy od e34 wyglada na to, ze daloby rade to jakos upchnac!!! BMWM proponuje srodkowy ultera sport jakis dedykowany co myslicie?
duchPW - 2006-09-03, 08:20

A jeździł ktoś w ogóle na M50 bez katalizatora?

ChriS miał kiedyś takiego swapa - może on napisze jak to załatwił

puz - 2006-09-03, 08:29

ChriS napisał/a:
Moje swapowane 320i 24v najlepiej chodziło na ori wydechu środkowym bez kata i końcowym przelotowym.Potem po zmianach już nie było tak dobrze.

pietrek :wink:

duchPW - 2006-09-03, 10:19

:oops: sorki - czytam na bieżąco, tylko nie zwróciłem uwagi :wink:
Melis - 2006-09-10, 22:17

właśnie wróciłem od PUZa, widziałem berte... "drutu" tam nie zobaczycie 8) ...
puz - 2006-09-12, 23:58

no to kilka fotek ze swapowania:

prace narazie stoja bo nie mam wydechu i nadal dylemat co wsadzic pytam szukam gdzie moge jutro dzownie do MG jak znacie kogos znajacego temat prosze o kontakt jest opcja ultera srodkowego ale kosztuje 400 zł + jakis koniec i pierdoly to daje 1000 zł przy takiej kwocie warto juz pomyslec o kwasie. niestety padly mi akumulatory w aparacie i tylko 4 zdjecia

narazie malo estetycznie bo brudna i zakurzona, caly czas pracuje nad nia :mrgreen:

pozdro

kuzyn - 2006-09-13, 00:30

robi wrażenie...podoba mi się :twisted:
LUKAS - 2006-09-13, 07:50

:D lipy niebędzie 8)
puz - 2006-09-13, 10:44

a co mi tam raz sie zyje bedzie kwasowka :mrgreen:
Lord Lukasz - 2006-09-13, 10:51

No nie źle, kiedy planowo odpalasz ?
puz - 2006-09-13, 11:05

odpale moze w weekend ale wydech dopiero w przyszlym tygodniu w sobote bo kolejka :?
kamil.k - 2006-09-13, 11:43

a ja sie spytam z ciekawosci od czego masz serwo :?: z iX-a :?:

robisz wydech od poczatku do konca z kwasowki czy tylko od kolektora :?: jak cos to dowiedz sie dokladnie z jakiego gatunku stali beda ci robic

Lord Lukasz - 2006-09-13, 13:52

serwo zapewne z e34 :wink: :wink: :wink: ja takie widziałem w 540i
puz - 2006-09-13, 14:26

kamil.k napisał/a:
a ja sie spytam z ciekawosci od czego masz serwo :?: z iX-a :?:

robisz wydech od poczatku do konca z kwasowki czy tylko od kolektora :?: jak cos to dowiedz sie dokladnie z jakiego gatunku stali beda ci robic

serwo jest od ix ale takie samo jest rowniez w V8 E34. wydech od kolektora a gatunek stali tzn? nie znam sie za bardzo ma to istotne znaczenie?

kamil.k - 2006-09-13, 19:43

z tym gatunkiem to jestem ciekawy z jakiego gatunku stali robia fachowcy .chce wiedziec na przyszlosc jak bede sam cos rzezbil . takze jak mozesz to sie wypytaj
Mauser - 2006-09-14, 20:55

Zdjęcia... miodzio... nie połapałbym się, chyba że miesiąc lektury...
urbi - 2006-09-14, 21:02

pochowaj te kable ladnie i porob tak zeby bylo JAK STAD !
bardzo mi sie projekt podoba :) ojj bedzie to jezdzilo :)

ADC - 2006-09-14, 21:22

Jak masz mozliwosc nagraj jakis filmik :mrgreen:
Melis - 2006-09-14, 22:19

urbi napisał/a:
pochowaj te kable ladnie i porob...

urbi spoko, to są zdjęcia z etapu swapowania, a nie jego efektu.
nie wiem czy poznałeś już puza, ale to jeden z nielicznych ludzi, którzy mają naprawde ciętego jopla jeśli chodzi o "druciarstwo", zapewniam Cie że lipy tam nie znajdziesz!

puz - 2006-09-15, 04:51

urbi napisał/a:
pochowaj te kable ladnie i porob tak zeby bylo JAK STAD !
bardzo mi sie projekt podoba :) ojj bedzie to jezdzilo :)

jak Melis zauwazyl druciarstwa nie znosze!!! auto nie jest skonczone to co moglem sam zrobic jest zrobione czeka na elektronika, ktory zlozy do kupy i w przyszlym tygodniu dostanie nowiutki wydeszek z nierdzewki. takze bez obaw Urbi wszytko bedzie na swoim miejscu :D

ADC - 2006-09-15, 21:01

Puziu o ktorej chodzisz spac?? Czy tak wczesnie wstajesz??
puz - 2006-09-15, 22:23

ADC napisał/a:

praca nocki :mrgreen:

korzuch - 2006-09-15, 22:25

ADC napisał/a:

yo!
puz to terminator model T-1000 :mrgreen:
aloha :mrgreen:

Melis - 2006-09-16, 00:18

:mrgreen: ja mam faze mega powrer :mrgreen: ale puzio to jesy ziomel wypas :mrgreen: zero drutu wszysto brdzie kozaK Z SWAPEM 8)

pozdrto ziomy

Łukasz - 2006-09-16, 08:31

Melis napisał/a:
:mrgreen: ja mam faze mega powrer :mrgreen: ale puzio to jesy ziomel wypas :mrgreen: zero drutu wszysto brdzie kozaK Z SWAPEM 8)

pozdrto ziomy

piłeś, nie jeććć :wink:

puz - 2006-09-19, 01:24

jest 2:15 ide spać beta odpaliła za pierwszym razem :mrgreen: nie dziala ABS i czujnik poziomu oleju ale juz wiem jak to ugryzc dzieki Gasperowi (pozdrawiam i dziekuje za tlumaczenie) dyfer bardzo krotki 1-50; 2-80; 3-120; 4-170; 5 nie smialem jeszcze probowac zbiera sie pieknie wyrywa niesamowicie na 4 i 5 biegu przyspiesza jak M20B25 na 3 dla wtajemniczonych znane jest to uczucie :mrgreen: w sobote wydech bo teraz prowizorka tylko do odpalenia no i poukladac kabelki bo narazie wszytko na makaronach* wisi :mrgreen: pyszczek jak banan mi sie wygial warto bylo :)

pozdro puz

* opaski zaciskowe

Piotrek - 2006-09-19, 01:32

super , czekamy zatem na nowe fotki :wink:
Mauser - 2006-09-19, 06:43

Fotki to raz i relacja z czym miałeś były problemy.

Jak z czasem? Ile Mniej więcej Ci to zajęło?

puz - 2006-09-19, 07:23

fotki beda ale relacja hmmmmm? czasu mi zajelo sporo powody: pracuje, kolega mechanik rowniez, sporo mi zajeło ustalenie co i jak i znalezienie dawcy(warto bylo sinik jest dzwon)!!! wlasciwie moglem odpalic ja juz 1,5 tyg temu. majac wszystkie potrzebne czesci mysle 5 dni i siedzi. najwieksze klopoty: robilem to pierwszy raz wiec sporo frycowego, przekombinowania, poprawek to zajmuje mase czasu. najbardziej balem sie elektroniki (nie taki diabel straszny).

co prawda auto jeszcze nie skonczone ale chcialem podziekowac wszytkim ktorzy mi pomogli Adam BMWM, Jacek ze Szczecina, Adrianowi e30, Gasper, LoveJoy jesli kogos pominalem przepraszam

Melis - 2006-09-19, 08:10

:lol: a mówiłem, że jak odpalisz to zapomnisz o wszystkim :D
Czekam na wizyte w celu obejrzenia ukończonego już dzieła i dokonania jazdy próbnej :twisted:

Gratuluje!!!

urbi - 2006-09-19, 08:25

GRATULACJE ! :)
Jacek E30 - 2006-09-19, 08:36

No gratulacje za wytrwałość!!!
Chce to widzieć jak się to ma do M20 na przyspieszenie :lol:

korzuch - 2006-09-19, 08:44

yo!
Puz w Tarnowie stawia :mrgreen:
aloha :mrgreen:

bmwm - 2006-09-19, 09:15

DZIEKI PUZ
NIE MA ZA CO
NIECH CI CHODZI JAK NAJDLUZEJ
DAJ ZNAC JAK KOLEZKA CI WYDECH ZMONTOWAL(ZEBYM NIE MUSIAL NA NIEGO WARCZEC)
[color=red]
[/color]

Melis - 2006-09-19, 14:26

dziś przejechałem się tym statkiem i naprawde ostra suka się zrobiła z tej Bawareczki :twisted: ... a z tym dyfrem nazwałbym ją wręcz wścieklizna :lol: , naprawde jest za krótki... ale z tego co Puz mówił to już na dniach zostanie zmienione.

wiem że wydech robiony jest na zamówienie, ale nawet z tą "prowizorką" pięknie to chodzi.
Jak dla mnie opylało się bo efekt jest lekko mówiąc {biiiiip} 8) :twisted:

puz - 2006-09-19, 15:01

wrazenia z ostatnich 20 godz :mrgreen: gdzies zniknelo 50l wachy nie widzial ktos? :twisted: o w ... ale zap.... dyferek idealny na tor na waskich uliczkach mojej miejscowosci piekna sprawa (przepraszam wszystkich mieszkancow, ze nie pospali dzisiejszej nocy :oops: :twisted: " przyspiesza jak glupi 1 wlasciwie nie uzywam nie ma po co :D zbiera sie pieknie skrzynia pracuje rewelacyjnie " 1 bok obroty pod odcinke, sprzeglo i siedzi dwojeczka" zero zgrzytu zmulenia wkreca sie pieknie. zrobilem dzis mala trase okolo 70 km nie da sie tym normalnie jezdzic spalanie kosmiczne a obroty 4 tys na piatce przy 120-130 sa delikatnie mowiac nie do przyjecia.
dzikus - 2006-09-22, 17:20

A o dzikusie to juz zapomnial jak mu pomagałem zabić skrzynie w drodze z katowic... :cry:
puz - 2006-09-22, 22:12

ups ladna wtopa oczywiscie wery wery podzikowania dla dzikusa za pomoc w katowicach i za skrzynie :mrgreen: durna pala ze mnie wybacz
RoboCop - 2006-09-23, 19:06

puz napisał/a:
wrazenia z ostatnich 20 godz :mrgreen: gdzies zniknelo 50l wachy nie widzial ktos? :twisted: o w ... ale zap.... dyferek idealny na tor na waskich uliczkach mojej miejscowosci piekna sprawa (przepraszam wszystkich mieszkancow, ze nie pospali dzisiejszej nocy :oops: :twisted: " przyspiesza jak glupi 1 wlasciwie nie uzywam nie ma po co :D zbiera sie pieknie skrzynia pracuje rewelacyjnie " 1 bok obroty pod odcinke, sprzeglo i siedzi dwojeczka" zero zgrzytu zmulenia wkreca sie pieknie. zrobilem dzis mala trase okolo 70 km nie da sie tym normalnie jezdzic spalanie kosmiczne a obroty 4 tys na piatce przy 120-130 sa delikatnie mowiac nie do przyjecia.

heh :wink: fajny opis :mrgreen:
a co robiliście w Katowicach? trzeba było dać znać - to byśmy zrobili mini spota...

dzikus - 2006-09-24, 13:58

No!!! :D ...a w Katowicach byliśmy po dawce motoru i o ile ten był (jest) w super stanie to skrzynia nie wytrzymała pogoni za moją coupejką na trasie :) ale i tak było super! A o spociku z wrażenia zapomnieliśmy i troche czasu był mało :cry:
Sosen - 2006-09-24, 15:54

No kurna chłopaku widzę, że jest grubizna!! Cieszę się, że jesteś zadowolony i że sprzęcior dobrze dmucha!! Mam nadzieję, że zobaczę maszynkę na żywca i polatamy chwilkę. 8)
puz - 2006-09-25, 06:17

Sosen napisał/a:
No kurna chłopaku widzę, że jest grubizna!! Cieszę się, że jesteś zadowolony i że sprzęcior dobrze dmucha!! Mam nadzieję, że zobaczę maszynkę na żywca i polatamy chwilkę. 8)

no śmiga pieknie. dostał w sobote przelotowy wydech z nierdzewy liczylem, ze bedzie troche cichszy. tlumikarz zapewnia, ze efekt bedzie widoczny na hamowni poza tym ciekaw sprawa ale im wyzsze obroty tym staje sie cichszy. dzis zawias i dyferek wieczorem moze jakies foto.

KotSylwester - 2006-09-25, 07:53

Czekamy Puz na foty :mrgreen:
zerathu - 2006-09-26, 00:09

Kolejny dobry pomysl:) oby jezdzila jak naj dluzej. Pozdrawiam
BARABUS - 2006-09-26, 06:33

No włąśnie PUZ, jakieś konkrety poprosimy :mrgreen: czyli FOTO :!: 8)
puz - 2006-09-26, 13:55

eeeee ciagnie sie jak flaki z olejem wczoraj skonczylem układac kabelki dopiero. dzis dyfer moze zawias wiec prosze o cierpliwosc.

pozdro puz

adrian e30 - 2006-09-27, 11:58

no pojezdzilem tym troszeczkem :twisted: :twisted: :twisted: , wymaga wymiany zawiasu(to juz w toku) ale zbiera sie niesamowicie,silnik dzwon, wydech profi, poukladane juz pod macha tez perfekt, zmiana dyfra moim zdaniem nie konieczna, przelozenia dosmigania bokami idealne, :twisted: :twisted: jeszcze zmiana fel i opon bo to na czym jezdzilismy to kiszka!!!!!
adamwsb - 2006-09-30, 21:09

ja tez nie moge sie juz fotek doczekac :twisted: chyba wszyscy na nie czekamy !!
ChriS - 2006-10-03, 21:59

Byłem i zobaczyłem :D
Panowie czapki z głów.Świetna robota.Gratuluję.

puz - 2006-10-03, 22:57

jak nie urok to .... pompa wspomy porzygała sie!!! wyjalem butle od LPG, :cenzura: podniosła sie do gory wrrrrrrr poza tym H&R okazały sie od kombi zaden szał. Jutro znow na warsztat, ręce mi opadają!!!
Łukasz - 2006-10-04, 08:08

swap to nie bajka, ale trzymamy kciuki, powodzenia.
Kujon - 2006-10-09, 11:28

w końcu zobaczyłem na żywo, fajny wózek, nowy silnik daje rade, tylko jeszcze szpera by sie przydała, bo na starcie troche tracisz
Piotrek - 2006-10-09, 13:44

swap zrobiony tak jakby z takim silnikiem wyjechała z fabryki , do tego odgłos wydechu nie z tej ziemi a jak to jezdzi :shock:

super autko!!!

SmasherE30 - 2006-10-09, 16:21

Lipy nie ma i po rozmowie czuje że nie bedzie ... silnik na proste nie tor, ale na ulicy spisze się świetnie. Kultura pracy(stan silnika) i dźwięk wydechu kładą na kolana. Szkoda, że długo się nie nacieszysz ale na pewno następna furka będzie po prostu dla więkości braci beemkowej szczytem marzeń. Po prostu to wiem :twisted:

Jednym słowem: KAWAŁ ZAJETRUSKAWKOWEJ ROBOTY :idea: :!: :twisted:
Pełen podziw....

Pozdrówka PUZ'o :wink:

Piotrek E-30 - 2006-10-09, 20:50

Jak to długo sie nie nacieszysz? jak mam to rozumieć...sprzedajesz? :roll:
SmasherE30 - 2006-10-09, 22:14

Tajemnica państwowa :P Na miejscu PUZa niewtajemniczonych potrzymałbym w niewiedzy i zaskoczył na wiosnę :twisted:
Piotrek E-30 - 2006-10-09, 22:42

SmasherE30 napisał/a:
Tajemnica państwowa :P Na miejscu PUZa niewtajemniczonych potrzymałbym w niewiedzy i zaskoczył na wiosnę :twisted:

Dorwę Cie i przycisne w szkole :twisted:

SmasherE30 - 2006-10-09, 23:22

to skoro wkraczasz w OT i i tak te 2 posty wykasują to ci powiem że mnei na wydziale przez najbliższy rok nie znajdziesz. Pozdro 8)
Melis - 2006-10-09, 23:39

to ja wam wyjasnie!!! Szpera jest i to cacy!!! ale zamieniliśmy się z Puzem chwilowo na dyfry ponieważ potrzebował dłuższego, aby własnie pojechać na ten zlot...

Tak jest Smasher tylko nieliczni wiedzą co się kroi na wiosne jesli wszystko bedzie tak jak powinno... 8)

Jacek E30 - 2006-10-10, 07:10

A ja coś nie coś nie coś wiem na ten temat :lol:
Mauser - 2006-10-10, 07:54

Jeśli chodzi o serduchoooo... to PUZ coś niecoś wspominał... :twisted:
Melis - 2006-10-10, 08:02

Mauser napisał/a:
Jeśli chodzi o serduchoooo... to PUZ coś niecoś wspominał... :twisted:

podpowiem... zimno, zimno :mrgreen:

bmwm - 2006-10-10, 22:19

hej
ale kombinujecie,puz ma swoje plany i to dobre
wlasnie byl u mnie w drodze do domu (wracal z zlotu i gor)
no i bmw jak zwykle ladne czyste wypieszczone
wydech gut,juz myslalem ze kumpla bede musial objechac co mu robil
ale moze byc ladnie zrobil jak zwykle
autko ladnie pracuje
silniczek pieknie cyka
proiwadzi sie tez dobrze po tych polskich drogach
jednym slowem auto dobrze zrobione

pozdro puz

ps kiedy na piwo :mrgreen:

Lord Lukasz - 2006-10-11, 06:15

Wszysko fajnie ale Ci co nie widzieli na żywo zobaczą jakieś fotki ? :D :D :D
RoboCop - 2006-10-11, 06:45

troche zdjęc auta PUZa, jest w tym wątku:
http://forum.beemka-klub....der=asc&start=0

puz - 2006-10-11, 10:34

zgodnie z obietnica wstawiam fotki

Tarnów

a teraz kilka fotek serducha

a teraz wydeszek :mrgreen: jest juz po testach wiec nabrał kolorków i sie przybrudzil :twisted:

auto prowadzi sie bardzo dobrze ja prznajmiej nie widze roznicy w porownaniu z M20 z reszta chlopaki z ktorymi smigalem z Krakowa mogo powiedziec jak sie pieknie sklada w zakretach. Co do szpery to tak jak powiedzial Melis jest ale na Tarnow zalozylem dyfer 3,25 dzieki temu przy konkreto gnieceniu spalila mi niecale 10l na 100

policzylem dokladnie spalanie jestem w szoku 1450 km 130l a trasa koszmar korki zapiedzilanie, palowanie w Tarnowie słowacja serpentynki droga powrotna przez kielce piotrkow znajacy temat wiedza o co choszi

Mauser - 2006-10-11, 12:32

Bardzo, bardzo ładnie!!

Super że Ci się chciało ( bez urlopu na taką zabawę, to jest koszmar - ładuje ten sam silnik co miałem do swojego, i robota ciągnie się strasznie:/; a jakby miał być M50... chyba miałbym auto na święta:))

southOFheaven - 2006-10-11, 16:40

SUPER AUTO, SUPER FELGI, SUPER SILNIK.
kamil.k - 2006-10-11, 17:04

puz :lol: nie gadaj ze jechales sulejowska :lol: widziales nasze pienke rondo :?: :mrgreen: a wlasciwie dwa rodna w jednym :lol:

a wydech od spodu jakos srednio mi sie podoba pod wzgledem estetycznym jak na wydech za taka kase .tez planuje u siebie cos wyrzezbic przez zime z nierdzewki ale tak zeby bylo jak najmniej spawow

pytales sie jakiego materialu uzywali do zrobienia wydechu :?:

KotSylwester - 2006-10-11, 17:56

PUZ Respect!!!! Wygląda jak fabryka!!!

Wydech - extra.

Laik się pyta, czemu rury schodzą się w jedną "na chwilę" ?

ADC - 2006-10-11, 17:57

kamil.k napisał/a:
puz :lol: nie gadaj ze jechales sulejowska :lol: widziales nasze pienke rondo :?: :mrgreen: a wlasciwie dwa rodna w jednym :lol:

a wydech od spodu jakos srednio mi sie podoba pod wzgledem estetycznym jak na wydech za taka kase .tez planuje u siebie cos wyrzezbic przez zime z nierdzewki ale tak zeby bylo jak najmniej spawow

Nie zawsze jest tak ze ilosc spawow przesadza o jakosci :mrgreen: .A ronda 2w1 powinno wejsc do kanonow budownictwa drogowego :twisted:

puz - 2006-10-11, 18:01

kamil.k napisał/a:

po primo to ma dzialac nie wygladac za estetyke musialbym zaplacic jeszcze raz tyle!!!

tu masz fotki wydechu ktory robi MG http://mgmotorsport.pl/ (wejdz w galerie) za wydech chcieli 2300 zł i spawow jest jeszcze wiecej u Światka identyczna cena w MK w toruniu chcieli kolo 2 tys zl. Poza tym co do estetyki polemizowalby to trzeba zobaczyc na zywo foty nie oddaja tak do konca efektu a jak to pracuje wiedza wtajemniczeni ktorzy slyszeli w Tarnowie. Tlumiki maja wklady ceramiczne wiec nawet przy maks deptaniu mozna je dotknac ręką!!! Tak na marginesie ten wydech składał koles ktory robi wydechy w autach ktore startuja na 1/4 mili :mrgreen: wiec zna sie na rzeczy total przelot zrobilem 1500 km do Bardejowa przez Tarnow i z powrotem a uciazliwy byl tylko na autostradzie przy predkosciach 180-230 wiecej nie pojedzie :wink: bo za krótki dyfer i odcina :mrgreen: przy obrotach rzedu 3-4 tys wlasciwie go nie slychac :D

[ Dodano: Sro Paź 11, 2006 7:03 pm ]
KotSylwester napisał/a:
PUZ Respect!!!! Wygląda jak fabryka!!!

Wydech - extra.

Laik się pyta, czemu rury schodzą się w jedną "na chwilę" ?

to sie nazywa Xpipe nie wiem jak sie to pisze dokladnie tam jest wstawiona sonda lambda

dzieki Kocie pozdro

Yakuzatti - 2006-10-11, 18:12

Szacunek dla tego Pana :] Swietny okaz!
bmwm - 2006-10-11, 18:51

wydech robil moj znajomy kumpel ktorego polecilem puz
i jest zrobiony dobrze wyliczone przekroje itp
on robi wydechy do aut na wyscigi raidy i na 1/4 mili

Mauser - 2006-10-11, 20:11

jak się schodzą dwie rury w jedną, potem znowu dwie - to jest siakiś rozprężnik. Prawda Adam??
SmasherE30 - 2006-10-11, 20:53

Łączenie stosuje się w rozdzielonych wydechach aby wyrównac w nich cisnienie ... sprzyja to równomiernej wymianie ładunków w cylindrach oraz równej pracy wszystkich cylindrów ... równiejsze zużycie itd ... Xpipe jest chyba najskuteczniejszym, najlepszym rodzajem takiego łączenia. A jeśli tam jest sonda to powinno byc jak najbliżej fabrycznego miejsca montazu sondy albo portki trzeba owinąc taśmą termoizolacyjną aby przed sonda wydech ciepła nie tracił :idea:
Kowal - 2006-10-11, 23:11

E30 jak marzenie. Gratuluje swap`a jak by z fabryki wyjechała z tym motorem :shock: ! Pełen profesjonalizm 8) Tułumik też niczego sobie! Sam bym taki sobie zapodał :)
BARABUS - 2006-10-12, 18:19

Jest piękna i ma napewno powera ..... full RESPEKT... 8)
LUKAS - 2006-10-14, 10:25

Robota pierwszorzędna, czysta, schludna, wręcz fabryczna. Laik nie pozna sie ze ten motor nie byl wkladany przez fabryke ... i o to chodzi :!: :D

Dzieki Puz za możliwosc przejazdzki, chodzi to pięknie, lepsza reakcjan na gaz niz w M20 bardziej spontaniczna, to mi sie podoba ;)

Gdy wszyscy sie integrowali my męczylismy Gtecha, na ktorym dało rade zejść poniżej 7 sekund do 96km/h ... 8)

Cudo projekt, a na wiosnę ... :mrgreen:

PZDR!
Luk ;)

Arczi e30 - 2006-10-14, 17:11

puz no co moge napisac ... ona taka wyjechala chyba z fabryki ... nie wiem nic o planach ale je olej ... e30 musi zostac ... chyba ze szykujesz sie na m3 .... olej inne modele ... jestes guru nie wielu jest takich jak ty ...
Menel - 2006-10-14, 22:14

puz, ty nasz guru :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
SmasherE30 - 2006-10-15, 00:25

no jak dotrzyma obietnicy i sen stanie się jawą to będzie GURU :twisted: :mrgreen: 8) :wink:
dzikus - 2006-10-15, 19:11

A bo my w toruniu i okolicach się nie bawimy w półśrodki :) Jak się bawić to na maksa... :lol:
Mr X - 2006-10-20, 18:25

SmasherE30 napisał/a:
Lipy nie ma i po rozmowie czuje że nie bedzie ... silnik na proste nie tor, ale na ulicy spisze się świetnie. Kultura pracy(stan silnika) i dźwięk wydechu kładą na kolana. Szkoda, że długo się nie nacieszysz ale na pewno następna furka będzie po prostu dla więkości braci beemkowej szczytem marzeń. Po prostu to wiem :twisted:

Jednym słowem: KAWAŁ ZAJETRUSKAWKOWEJ ROBOTY :idea: :!: :twisted:
Pełen podziw....

Pozdrówka PUZ'o :wink:

Dlaczego ma się długo nie nacieszyć ??
Chyba nie po to sie tyle narobił żeby teraz sprzedać ??

korzuch - 2006-10-22, 00:57

yo!
puz kupi e36 325 :mrgreen:
aloha

puz - 2006-10-22, 07:54

korzuch napisał/a:
yo!
puz kupi e36 325 :mrgreen:
aloha

po moim trupku, musialbys spic mnie do nieprzytomnosci :mrgreen:

adrian e30 - 2006-10-22, 09:17

predzej duzy fiat niz e36 :twisted: :twisted:
ADC - 2006-10-22, 09:52

adrian e30 napisał/a:

Zdziwilbys sie co mozna fajnego z fiatem zrobic i co wlozyc :mrgreen:

kamil.k - 2006-10-22, 17:30

ADC napisał/a:
adrian e30 napisał/a:

fiata to mozna do pieca włozyc :lol:

ADC - 2006-10-22, 17:51

malego owszem :twisted:
damiano_e30 - 2006-10-22, 17:55

ADC napisał/a:

Przysłowie mówi że Ford g... wort a Fiat to jego brat a przysłowia są mądrością narodu :wink:

Co do e30 Puz-a: auto super, świetna robota, wszystko tak jak powinno być.

Będzie jakiś filmik przedstawiający możliwości tego cacka :?: :P

Mr X - 2006-10-23, 12:43

Nie rozumiem dlaczego niektórzy sie tak ostro przywalają do e36 czy nawet dużego fiata ??
W końcu u puza siedzi silnik taki jak dużej liczbie e36 wiec nie ma sie co tak strzępić .
Przysłowia ,kawały i inne bzdury mówią też że dresy jeźdzą Bmw a nie zawsze tak przecież jest .

Puz zmieniasz auto na inne ??

Łukasz - 2006-10-23, 12:53

Mr X napisał/a:
Nie rozumiem dlaczego niektórzy sie tak ostro przywalają do e36 czy nawet dużego fiata ??
W końcu u puza siedzi silnik taki jak dużej liczbie e36 wiec nie ma sie co tak strzępić .
Przysłowia ,kawały i inne bzdury mówią też że dresy jeźdzą Bmw a nie zawsze tak przecież jest .

jaki sens tej wypowiedzi? Chcemy to po e36 i fiatach jedziemy , i wszystko jasne. Tu E30 ruleZZZ :mrgreen:

Puzon zmienia auto na Ursusa, bo marchew w garażu posiał.

Mr X - 2006-10-23, 13:06

Łukasz napisał/a:
Mr X napisał/a:

jaki sens tej wypowiedzi? Chcemy to po e36 i fiatach jedziemy , i wszystko jasne. Tu E30 ruleZZZ :mrgreen:

Puzon zmienia auto na Ursusa, bo marchew w garażu posiał.

Nie pytałem ciebie .

SmasherE30 - 2006-10-23, 14:45

X ... tu nie chodzi o to że technika e36 jest blee (bo własnie super że można nowsze rozwiązania wszczepic do E30tek) ale styl i wygląd, bo daleko odbiegają od klasycznej formy BMW :!:
Melis - 2006-10-23, 20:29

my tu gadu gadu a PUZo się obija!!!

dawaj aktualne fotki!!!

dzikus - 2006-10-23, 21:02

Powiem wiecej ze w h.... gra...nawet z tym wpadnieciem do mnie na kawe ;)
Melis - 2006-10-24, 00:03

dzikus trzeba bedzie mu ją kiedyś na cegły postawić i zaporzyczyć pare bebechów... może wtedy go ruszy.
i co z tego że za płotem ma taaakich kolegów ( :lol: )! wrecz przeciwnie dostaniemy od nich order za walkę z sianiem niebezbieczeństwa na drogach w gdzinach wieczornych i nocnych, a od mieszkańców drugi za możliwość spokojnego snu, uwolnienie od migreny tłumikowej i j.w.

bmwm - 2006-10-24, 15:39

hej
puz nie proznuje tylko sie robija po starowce i wode pije
bawlismy wieczor caly na starowie :roll:

adrian e30 - 2006-10-24, 18:32

oj grubo bylooooooooooo :P :P
dzikus - 2006-10-24, 22:14

no to faktycznie do mnie na kopernika mieliscie tak daleko ze tydzien wołami żeby wpasć........... :evil:
puz - 2006-10-25, 07:34

dzikus braci wybacz!!!! :cenzura: ze mnei na amen nie mam nic na swoje usprawiedliwienie

[ Dodano: Pią Paź 27, 2006 11:56 pm ]
:mrgreen: własnie wróciłem Beemka dzis nie miala konkurencji

Audi A6 2,7 biTurbo quatro na pierwszy ogien dostal baty az milo ale pozniej mnie dochodzil, po tym wyczynie brak chetnych :twisted: nissan sunny GTI wciagnal jakiegos diesla, slysze hasło dawać beemke :shock: :mrgreen: w drodze powrotnej przypałetala sie Celica 1,8T az mu guma wypadla z ust :roll:

Melis - 2006-10-29, 07:56

aż do mnie doszły słuchy że w Toronto miały miejsce jakies wyścigi i szalał tam niejaki Puzo :mrgreen:
bmwm - 2006-10-29, 11:25

ponoc szlal i dal rade
bmw gora :mrgreen:

adrian e30 - 2006-10-30, 14:45

i w Bydgoszczy tez konkurencji nie bylo;];]
Jacek E30 - 2006-11-25, 18:19

Miałem okazję dziś tym jechać :roll: i powiem tak: jak przyjechałem do domu i jak wsiadłem w moje auto to se powiedziałem jakim ja mułem jade...................... :mrgreen:
PUZ brawo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ciekawe co następne oblicze pokaże!!!

zerathu - 2006-12-10, 23:11

"PUZ brawo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ciekawe co następne oblicze pokaże!!!". Jestem za szczegolnie ze dzieki Puz'owi u mnie w buni gosci takie samo serducho. Super sprawa polecam, trzeci tydzien nie moge wyjsc z podziwu.Pozdrawiam i czekam na nastepna niespodzianke.
rifresz - 2007-01-04, 23:17

Puz powiedz takz reka na sercu ile Ci to pali benzynki?:) ale na prawde z reka na sercu :)
zerathu - 2007-01-05, 00:18

10-11:) na dyfsze 3.73 na 3.25 kolo 9 z tego co pamietam chyba tak. Pozdrawiam
(w trasie)

tomcat944 - 2007-01-05, 08:24

hej,
taki sam silnik mi pali w miescie 15 a na trasie 11,5.... na dyfrze 3,25

puz - 2007-01-05, 19:36

nie nacieszyłem sie nazbyt tym silnikiem wiec trudno mi powiedziec trasa 1500 km torun-tarnow-słowacja-torun okolo 9l/100km a tak to wciagala tyle ile zalalem czyli duzo :mrgreen:
rifresz - 2007-01-05, 23:27

to zostaje przy starym silniczku seryjne 2,5 litra jak mi spali w miescie przy ostzrejszej jezdzie do 15 to bede zadowolony:)
urbi - 2007-01-06, 00:45

puz napisał/a:
nie nacieszyłem sie nazbyt tym silnikiem wiec trudno mi powiedziec trasa 1500 km torun-tarnow-słowacja-torun okolo 9l/100km a tak to wciagala tyle ile zalalem czyli duzo :mrgreen:

a co sie z nim stalo ?

zerathu - 2007-01-06, 00:53

Zmienił właściciela :mrgreen: :twisted: Pozdro
Mauser - 2007-01-06, 09:19

Kurcze każdemu kto ma motor do wymiany polecam taką operację... mnie m20 wyszło już tyle co wsadzenie M50 ( chociaż zrobione kompleksowo - wymiana wszystkiego tego co się dało wymienić) i co? Power jest, z łuków wyrzuca, ale motor nie łazi tak jak powinien...
ogolny - 2007-01-06, 19:08

puz, co z tym silnikiem-z e30??? :?:
Melis - 2007-01-07, 00:11

http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=19251
rifresz - 2007-01-07, 01:19

puz pozbyles sie slinika 50 190 KM? Co teraz masz w bumie?
zerathu - 2007-01-07, 02:01

Ja mam silnik puzowy :mrgreen: a reszta to tajemnica :twisted: Pozdro
rifresz - 2007-01-07, 12:27

puz dal ci swoj silniczek?:P To ladnie to co teraz ma w bumecie? Powiedz z reka na sercu ile CI pali i opisz wrazenia z jazdy i wsyztsko w porownaniu z seryjnym 2.5 E30 170 KM
bmwm - 2007-01-07, 12:31

pisal juz ze jest zadowolony
i chodzi dobrze
jak na m50 bo silniczek w perfekcyjnym stanie

rifresz - 2007-01-07, 14:45

ale wywnioskowalem ze puz oddal mu swoj silniczek m50 wiec jestem ciekaw co teraz ma puz wsadzone :)
Jacek E30 - 2007-01-07, 15:02

Na chwile obecną ma wsadzone powietrze w komorę silnikową :mrgreen:
rifresz - 2007-01-07, 17:23

hihi kozak z niego :) Ten to ma łep.... m50 mu nie wystarczal... boje sie kolejnego projectu :P
bmwm - 2007-01-07, 22:36

hihi, tak :lol:
ma dobrych doradcow
:lol:

adrian e30 - 2007-01-07, 22:51

puz teraz laduje silnik z m6 najnowszego ale narazie dawcy szuk :razz: :razz: :razz:
Mauser - 2007-01-08, 06:57

bmwm napisał/a:
hihi, tak :lol:
ma dobrych doradcow
:lol:

heheh ja też takiego mam!!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

rifresz - 2007-01-08, 15:59

m6 co to za silniczek?
tomcat944 - 2007-01-08, 16:52

hej,
silnik Z m6 czyli V10.... to jest gruby pomysl...

Łukasz - 2007-01-08, 16:59

Puzon co do v10, dziś stoi pod pracą m5 podjedź z lawetą, a ja zagadam strażnika :mrgreen:
Mauser - 2007-01-08, 18:14

hahaha pod moją tez ..... i porsche turbo....

Tzn M6 stoi ....

urbi - 2007-01-08, 18:40

no pod moja tez :mrgreen:
rifresz - 2007-01-09, 09:35

A pod moja szkola stot M 6 126p TURBO :)
puz - 2007-01-09, 11:30

Łukasz napisał/a:
Puzon co do v10, dziś stoi pod pracą m5 podjedź z lawetą, a ja zagadam strażnika :mrgreen:

hmmmmmmmmmmmm .....

jak to jeden z kolegow kiedys napisal "lepsze jest wrogiem dobrego" a zmian bedzie wiecej

skora grzana, elektryczne szyby juz czeka no i gwint H&R jedzie do mnie :twisted:

pozdro 3??i

Łukasz - 2007-01-09, 12:01

puz napisał/a:
Łukasz napisał/a:

hmmmmmmmmmmmm .....

jak to jeden z kolegow kiedys napisal "lepsze jest wrogiem dobrego" a zmian bedzie wiecej

skora grzana, elektryczne szyby juz czeka no i gwint H&R jedzie do mnie :twisted:

pozdro 3??i

czekamy, czekamy na tą niespodziankę :grin:

korzuch - 2007-01-10, 17:37

yo!
ponton weź juz nie szpanuj :lol: wszyscy wiemy ze druciarz z ciebie i nawet wystraszyłes sie wspolnego sylwestra :lol:
pozdro :mrgreen:

puz - 2007-01-10, 20:21

korzuch napisał/a:
yo!
ponton weź juz nie szpanuj :lol: wszyscy wiemy ze druciarz z ciebie i nawet wystraszyłes sie wspolnego sylwestra :lol:
pozdro :mrgreen:

ty naprawde chcesz zebym skopal Ci ta koscista dupe :mrgreen: mała pydo

pp100 - 2007-01-11, 10:08

Mauser napisał/a:
Kurcze każdemu kto ma motor do wymiany polecam taką operację... mnie m20 wyszło już tyle co wsadzenie M50 ( chociaż zrobione kompleksowo - wymiana wszystkiego tego co się dało wymienić) i co? Power jest, z łuków wyrzuca, ale motor nie łazi tak jak powinien...

A co dokładnie wymieniałeś i ile cie to wyniosło??nowe częsci czy uzywka???ile machanior za robocizne skasował??
pozdro

Łukasz - 2007-01-11, 10:14

pp100 napisał/a:
Mauser napisał/a:

A co dokładnie wymieniałeś i ile cie to wyniosło??nowe częsci czy uzywka???ile machanior za robocizne skasował??
pozdro

przeczytaj temat, a potem zadawaj pytania. wszystko tu jest.

daniel325 - 2007-01-11, 12:42

puz napisał/a:

hmmmmmmmmmmmm .....

pozdro 3??i
[/quote]
ostatnio znajomy z pod łodzi sprzedał m54 po alpinie ten 3.3 280km w bardzo dobrej cenie to nie ty go wziąłes? :twisted:

Mauser - 2007-01-11, 16:04

pp100 napisał/a:
Mauser napisał/a:

pozdro

mechanikom nie ufam... jedynie ostateczność
części nowe orygiały, albo najlepsze zamienniki
PW pisz

puz - 2007-01-11, 17:40

daniel325 napisał/a:
puz napisał/a:

hmmmmmmmmmmmm .....

pozdro 3??i

ostatnio znajomy z pod łodzi sprzedał m54 po alpinie ten 3.3 280km w bardzo dobrej cenie to nie ty go wziąłes? :twisted: [/quote]

no niestety nie ja a szkoda :neutral:

daniel325 - 2007-01-11, 19:45

czyli masz zwykly m54b30? :mrgreen: ?? ??????
Melis - 2007-01-12, 00:26

korzuch napisał/a:
yo!
...wszyscy wiemy ze druciarz z ciebie...:mrgreen:

Adrian chciał mu kiedyś migomatem kawałek druta do maski smarknąc bo znaczka nie ma... a tak wiadomo kto jedzie... :mg:

pozdro ziom

Menel - 2007-03-29, 22:26

no no, bylem dzisiaj u Puza i powalil mnie na cycki gwint. przekozacko lezy na cycach :lol:
opona chowa sie pod blotnik, m50 siedzi ladnie i brakuje dupereli...
:spoko:

zerathu - 2007-03-29, 22:45

m50? ;) ano gwincik konkret!
Menel - 2007-03-29, 22:54

moze to i bylo m52, ja to laik jestem w tych sprawach :lol:
mi tam slinka ciekla jak gwincik zobaczylem.gleba na moje oko z przodu to -80 lub -100
z tylu troche wyzej czyli -60

dzikus - 2007-03-29, 23:11

Cytat:
no no, bylem dzisiaj u Puza

...no co za menel totalny, był w puzonowie i nie dał znac ze jakis spocik sie szykuje, toż wziąlbym kredyt na wache i taz bym podjechał...........

puz - 2007-03-30, 00:24

hehehe

no to i ja cos wrzuce sory za jakosc i brudna maszyne ale prace trwaja

M50/52 :] ?? ??

gwincik narazie ogumienie zimowe. nowy felunek czeka w garazu :mg:

nowe felaszki yaku strzeli VT wiec pulpit cieszy mache

zeby zachowac równowage cos do srodka

jest jescze Mtechnik ale nie bylo caasu zrobic fotek :)

BARABUS - 2007-03-30, 06:06

Już się tyle nie chwal bo zachorujesz :lol:

A tak na serio Puzo.... znasz moje zdanie i opinie 8)

Jest PROFI.... i do do kwadratu :] :]

Mauser - 2007-03-30, 06:10

Zmieniać M50 na M50 to byłoby coś nie tak..:)
Brawo!! :)

Sosen - 2007-03-30, 06:53

Pięknie, pięknie!! Skórka wygląda apetycznie :spoko: O felunku już nawet nic nie mówię :mg: 3maj się i pozdrawiam
Sosen

tomcat944 - 2007-03-30, 07:33

Mauser napisał/a:

hej,
tam nie jest wsadzone m50....
tylko m52 z dolotem od m50.... i bardzo dobrze.... hihihi

Lord Lukasz - 2007-03-30, 07:34

Znając Puza odpali silnik, pojeździ dwa dni i sprzeda go komuś bo wpadnie na kolejny pomysł :lol: :lol: :lol:
puz - 2007-03-30, 07:42

Lord Lukasz napisał/a:
Znając Puza odpali silnik, pojeździ dwa dni i sprzeda go komuś bo wpadnie na kolejny pomysł :lol: :lol: :lol:

najgorsze, ze plan juz jest :]

adrian e30 - 2007-03-30, 08:02

puz ty sie lepiej wez za ta plame na kostce u mnie przed garazem... boci stary jaja urwie :twisted: :twisted:
Mauser - 2007-03-30, 08:17

tomcat944 napisał/a:
Mauser napisał/a:

hej,
tam nie jest wsadzone m50....
tylko m52 z dolotem od m50.... i bardzo dobrze.... hihihi

Chyba mnie nie zrozumiałeś :) - nie tak byłoby wyciągnąć M50 i wsadzić znowu M50.... więc odpowiedź na :
puz napisał/a:
hM50/52 :] ?? ??

jest oczywista... ehhh..... zresztą oczywista już była kilka tygodni temu...

Powodzonka, i życze wszystkim dostawy opon z darów dla powodzian... :)

puz - 2007-03-30, 08:24

adrian e30 napisał/a:
puz ty sie lepiej wez za ta plame na kostce u mnie przed garazem... boci stary jaja urwie :twisted: :twisted:

hehe cwaniak!!! w sobote wpadne z neutralizatorem 0,7 stary nic nie bedzie widział :drunk:

Piotr_1 - 2007-03-30, 11:58

Co Wy jeszcze się zastanawiata jaki to motur? Przeca jest w temacie że b28. A przedrostek trzeba odgadnąć po nowoczesnym wyglądzie ;) Jak już będzie działało to musisz szybko wlecieć do bydzi na jakiś spot coby pokazać...

[ Dodano: 2007-03-30, 13:01 ]
puz napisał/a:
Lord Lukasz napisał/a:

najgorsze, ze plan juz jest :]
No ja już coś słyszałem :]
Łukasz - 2007-03-30, 12:18

Puzon , nie ustawaj w planach!!!! :)
Drucha - 2007-03-30, 15:20

Puzowi pewnie chodzi po glowie M54b30 :) dasz rade :spoko: przecieraj kolejne scieszki..
Łukasz - 2007-03-30, 15:35

Drucha napisał/a:
Puzowi pewnie chodzi po glowie M54b30 :) dasz rade :spoko: przecieraj kolejne scieszki..

za małe kroczki :wink: , toż to tylko trzydzieści kilka koni więcej, jak działać to po całości - 3.0 z M3 lub 3.2 :)

Drucha - 2007-03-30, 15:44

Łukasz napisał/a:
Drucha napisał/a:

za małe kroczki :wink: , toż to tylko trzydzieści kilka koni więcej, jak działać to po całości - 3.0 z M3 lub 3.2 :)

M52b28 193km, M54b30 231km :arrow: 38km roznicy - czy ja wiem czy takie male kroczki. Wsadza czip i ma 250km 8)

zerathu - 2007-03-30, 19:44

do m54 nie wsadzi se czipa moze co najzyej program wgrac ale program daje malo koni z 7 za o duzo Nm.. juz byl taki patent w łodzi :) Ja cos czuje ze puz nie pojdzie w swapa tylko w cos innego... ćśśś :beer:
Drucha - 2007-03-30, 20:15

zerathu napisał/a:
do m54 nie wsadzi se czipa moze co najzyej program wgrac ale program daje malo koni z 7 za o duzo Nm.. juz byl taki patent w łodzi :) Ja cos czuje ze puz nie pojdzie w swapa tylko w cos innego... ćśśś :beer:

To dziwne bo ta czarna e30 z KSR z silnikiem M54b30 byla wlasnie czipowana z seryjnych 231km na 250km (chyba ze koles z KSR glupoty gada, ale watpie)

ps. czyzby Puz szykowal turbo :twisted:

skotniol - 2007-03-30, 20:33

Cytat:
To dziwne bo ta czarna e30 z KSR z silnikiem M54b30 byla wlasnie czipowana z seryjnych 231km na 250km (chyba ze koles z KSR glupoty gada, ale watpie)

:lol: z tego co mi wiadomo to program z V-techu tam siedzi nie pamiętam dokładnie ile na plus, coś koło 4KM i 20Nm, co niezmienia faktu ze auto zapina zdrowo

Drucha - 2007-03-30, 21:54

skotniol napisał/a:
Cytat:

:lol: z tego co mi wiadomo to program z V-techu tam siedzi nie pamiętam dokładnie ile na plus, coś koło 4KM i 20Nm, co niezmienia faktu ze auto zapina zdrowo

To skad reszta 15km sie wziela - z kosmosu :D

Menel - 2007-03-30, 22:19

Puz, jak juz zalozysz mtecha II i te felasie to zobacz jakby wygladala w cabrio :wink:

Gasper - 2007-03-30, 23:07

Szewc bez butow chodzi :lol: Puza auto cały czas będzie stać na warsztacie. W końcu Puz się zdąży zestarzeć, n-ty silnik na tapecie, a autem jak nie jeździł tak nie będzie jeździć :wink: :mg:
Mauser - 2007-03-31, 06:24

Gasper napisał/a:
Szewc bez butow chodzi :lol: Puza auto cały czas będzie stać na warsztacie. W końcu Puz się zdąży zestarzeć, n-ty silnik na tapecie, a autem jak nie jeździł tak nie będzie jeździć :wink: :mg:

Coś w tym jest przy robocie z silnikami.... musi być idealnie i koniec a czass leci....... u mnie swego czasu było pół na pół z czasem gdy auto stało w niby garażu i mogłem nim jeździć ;/

SmasherE30 - 2007-04-01, 00:58

20Nm w wolnossaku? z 305 fabrycznych?? to raczej żart ... prędzej 20km ... to bardziej prawdopodobne ...

PUZ ... proszę ja Ciebie ... shamuj to to z tym dolotem ok :?: :idea: Dzięki :wink:

RoboCop - 2007-04-01, 06:07

myślałem, że już się nie pochwalisz tym potworem :twisted: licze, ze wyrobisz się z pracami na ///M-ajufke :beer:

ps.co to znów za nowe plany :|

puz - 2007-04-01, 06:23

SmasherE30 napisał/a:
20Nm w wolnossaku? z 305 fabrycznych?? to raczej żart ... prędzej 20km ... to bardziej prawdopodobne ...

PUZ ... proszę ja Ciebie ... shamuj to to z tym dolotem ok :?: :idea: Dzięki :wink:

hamowanie na szczescie zrobili nam pod nosem w Toruniu (pozdro dla chłopaków z DTmotorsport) takze auta mozemy na biezaco testowac a nie gdybac. Testy mojej w przyszłym tygodniu.

auto odpalone wczoraj silnik pracuje ładnie i równo :spoko: co mnie cieszy najbardziej, wrazen z jazdy niestety nie ma, brak jeszcze liniki gazu poza tym komputer pokazuje 3 błedy ale to juz kosmetyka

daniel325 - 2007-04-01, 22:24

m54 nawet po chipie i sportowym wydechu to padaczka zeby zrobic naprawde meskie auto trzeba chyba uturbiac bo reszta to tylko pólsrodki :wink:
SmasherE30 - 2007-04-02, 00:40

to rześ pieerrrrrdolllnał :lol: :wink: poniżej 5kg/koń samochody na serio już latają :!: :twisted:
Łukasz - 2007-04-02, 08:30

daniel325 napisał/a:
m54 nawet po chipie i sportowym wydechu to padaczka zeby zrobic naprawde meskie auto trzeba chyba uturbiac bo reszta to tylko pólsrodki :wink:

wow, poproszę przepis na męskie auto :lol:

trza lać chyba testosteron do baku zamiast Pb :lol:

nie przesadzaj m54 w E30 zapi...... i nie ma dwóch zdań. A jak Ci mało to mam znajomego pilota F16 - to dopiero męski pojazd.

daniel325 - 2007-04-02, 18:47

[ Dodano: 2007-04-02, 18:48 ]
a dla mnie e30 ponizej 300 koni to poprostu jezdzi szybki przepis na ciekawsze auto m50 +turbo lub s50 + turbo m54 jak dla mnie to nic rewelacyjnego auto jezdzi ale brakuje mu mocy pisze co przetestowałem nie wyzsałem z palca pisze tak poniewaz przerabiałem temat i teraz jezeli mialbym pchac poraz kolejny kase w podobny manewr wybrał bym uturbienie m50 w e30. pozatym te m54 sa jakies kaprysne. to moje zdanie oczywiscie wy mozecie miec odmienne i nie denerwujcie sie tak :wink:

kamil.k - 2007-04-02, 19:01

jesli ktos wsiadze na dobry motór to pózniej wszystko jest wolne :lol: zadne turbo nie pomoze :]
Szef_22 - 2007-04-02, 19:08

Motor nie musi byc suber dobry i super drogi,np zwykle Gsx 600,powoduje ogromne przeciazenia ktorych nie zafaunduje nam auto
misza - 2007-04-04, 17:25

Menel napisał/a:
Puz, jak juz zalozysz mtecha II i te felasie to zobacz jakby wygladala w cabrio :wink:
[url=http://img122.images...sw5.jpg]Obrazek[/URL]
[url=http://img129.images...gz0.jpg]Obrazek[/URL]

yyy sory za ot ale całkowicie nie moge sobie przypomniec co to za felgi na tym cabrio?? menel help

puz - 2007-04-04, 21:30

misza napisał/a:
Menel napisał/a:
[url=http://img122.images...sw5.jpg]Obrazek[/URL]
[url=http://img129.images...gz0.jpg]Obrazek[/URL]

yyy sory za ot ale całkowicie nie moge sobie przypomniec co to za felgi na tym cabrio?? menel help

Borbet B :] :]

Łukasz - 2007-04-06, 08:29

daniel325 napisał/a:
[ Dodano: 2007-04-02, 18:48 ]
a dla mnie e30 ponizej 300 koni to poprostu jezdzi szybki przepis na ciekawsze auto m50 +turbo lub s50 + turbo m54 jak dla mnie to nic rewelacyjnego auto jezdzi ale brakuje mu mocy pisze co przetestowałem nie wyzsałem z palca pisze tak poniewaz przerabiałem temat i teraz jezeli mialbym pchac poraz kolejny kase w podobny manewr wybrał bym uturbienie m50 w e30. pozatym te m54 sa jakies kaprysne. to moje zdanie oczywiscie wy mozecie miec odmienne i nie denerwujcie sie tak :wink:

masz rację, ostatnio wsiadłem na Hayabusę i stwierdziłem, że naprawdę brakuje mi mocy.
Myślę, że teraz do E30 włoże silnik z Cesny.

buni - 2007-04-07, 13:56

Łukasz napisał/a:

masz rację, ostatnio wsiadłem na Hayabusę i stwierdziłem, że naprawdę brakuje mi mocy.

dokladnie masz racje.. ... gdyz jezdzi kilka uturbionych... :wow: :wow: :]

a czarna E30 Z m54 po chipie z Vtechu... ma 5 KM wiecej mocy maxymalnej , ale w 90% wykresu jest poprawa o 10 -11 KM ...

i gdy porownywane bylo z m3 e46 ( przed chipsem ) to do 160 bylo rowno..pozniej e46 zaczela delikatnie odchodzic...

pozdrawiam

adrian e30 - 2007-05-16, 11:39

uff swap skonczony

reszte fotek wstawie jak zaloze Mtecha :)

Jacek E30 - 2007-05-16, 11:55

PUZ widzę nieco lepszy od ADRIANA !! Ale przecież nie o to tu chodzi-moje pokłony :spoko:
puz - 2007-05-16, 15:37

Jacek E30 napisał/a:
PUZ widzę nieco lepszy od ADRIANA !! Ale przecież nie o to tu chodzi-moje pokłony :spoko:

no kolektor M50 daje rade. sam jestem w szoku bo wykres w calym zakresie wyraznie sie poprawil a slyszalem rozne opinie na ten temat. porownaj oba wykresy przy 2000 obr rózniaca 20 Nm wyrownuje sie tylko przy 4000 a pozniej znow do gory

Pietrek - 2007-05-16, 17:36

ooo jeszcze jedna e30 z M52 :jupi: gratuluje ! :)
kamil.k - 2007-05-16, 19:17

puz napisał/a:
Jacek E30 napisał/a:

no kolektor M50 daje rade. sam jestem w szoku bo wykres w calym zakresie wyraznie sie poprawil a slyszalem rozne opinie na ten temat. porownaj oba wykresy przy 2000 obr rózniaca 20 Nm wyrownuje sie tylko przy 4000 a pozniej znow do gory

pamietam jak sie do mnie odezwales na GG to ci napisalem o tym kolektorze od m50b25 to marudziles ze nie,ze straci doł ,ze ktos tam założył i byla kicha :lol: a tu prosze tyle kuni :brawo:

puz - 2007-05-16, 20:19

tak jak napisalem slyszalem rozne opinie. wybacz bładzilem :spoko:
RoboCop - 2007-05-17, 08:27

kamil.k napisał/a:
puz napisał/a:
Jacek E30 napisał/a:

pamietam jak sie do mnie odezwales na GG to ci napisalem o tym kolektorze od m50b25 to marudziles ze nie,ze straci doł ,ze ktos tam założył i byla kicha :lol: a tu prosze tyle kuni :brawo:

to znana rzecz, dawno temu już to było rozkminione na forum streetracing - i rzeczywiście działa - BRAWO! :jupi:

Drucha - 2007-05-17, 10:48

Mimo, ze puz ma wiecej koni od adriana to mi sie wydaje, ze adrian jest chyba blizej seri - bo ma 277nm przy 4052 obr. momentu max. (seria 280nm przy 3950). Puz ma strasznie wysoko 278nm przy 4819 obr.
Poprawcie mnie jesli nie mam racji, bo sie nie znam na tym, ale tak mi sie wydaje na moje oko :)

puz - 2007-05-17, 13:29

Drucha napisał/a:
Mimo, ze puz ma wiecej koni od adriana to mi sie wydaje, ze adrian jest chyba blizej seri - bo ma 277nm przy 4052 obr. momentu max. (seria 280nm przy 3950). Puz ma strasznie wysoko 278nm przy 4819 obr.
Poprawcie mnie jesli nie mam racji, bo sie nie znam na tym, ale tak mi sie wydaje na moje oko :)

zle ci sie kolego wydaje mimo ze max mam wyzej to moment przy 4000 caly czas jest grubo ponad 270 nm u mnie przy 2000 obr jest juz 240 nm i do konca nie spada ponizej tej wartosci.

Drucha - 2007-05-17, 14:00

puz napisał/a:
Drucha napisał/a:

zle ci sie kolego wydaje mimo ze max mam wyzej to moment przy 4000 caly czas jest grubo ponad 270 nm u mnie przy 2000 obr jest juz 240 nm i do konca nie spada ponizej tej wartosci.

Wsumie tak, masz super dol w seri przy 2000obr jest chyba o 10 mniej nm, ale max. 280nm w seri jest chyba przy 3950obr., a ty masz 278nm przy 4819 obr..

ps. i nie zrozum mnie zle :) absolutnie sie Ciebie nie czepiam tylko pytam..
Tak na marginesie to pelen respekt :spoko:

puz - 2007-05-17, 16:01

Drucha napisał/a:
puz napisał/a:
Drucha napisał/a:

Wsumie tak, masz super dol w seri przy 2000obr jest chyba o 10 mniej nm, ale max. 280nm w seri jest chyba przy 3950obr., a ty masz 278nm przy 4819 obr..

ps. i nie zrozum mnie zle :) absolutnie sie Ciebie nie czepiam tylko pytam..
Tak na marginesie to pelen respekt :spoko:

tu masz wykesik kompletnej serii mierzonej na tej samej hamowni porownaj wykresy :mg:

Drucha - 2007-05-17, 16:28

No porownujac u Ciebie jest o wiele lepiej :) , ale cos mi sie zdaje, ze i tak bedziesz szukal dodatkowych koni :) . Do jakiej wartosci bedziesz zmierzal?
p.s Zwracam honor.

LUKAS - 2007-05-17, 18:17

Ehh tym razem Biała będzie raczej zmuszona uznać wyższość Twojego SWAPu ... ;)

Bajka ... :prosze:

puz - 2007-05-17, 18:25

plany jak zwykle sa :twisted: nie moge pisac bo moja lepsza polowa zalogowala sie na forum i czyta :wink: napewno regulator, program, no i moze waleczki ale ta cena ehhhhhh
buni - 2007-05-17, 18:29

puz napisał/a:
plany jak zwykle sa :twisted: nie moge pisac bo moja lepsza polowa zalogowala sie na forum i czyta

widze ze mamy podobny problem :lol: :lol: :lol: :lol:

btw: piekny wynik...

kaja - 2007-05-18, 07:28

:wow: oj kupuj juz kwiatki i jakies ładne perfumy mężuniu i radze Ci ładnie mnie przeprosic na kolanach po powrocie do domku jesli chcesz dostac jakąs smaczniutką kolację a nie wałeczkiem w łeb za takie słowa....

jestem baardzoo wyrozumiałą żonką więc ostrzegam licz się ze słowami... bo mogę się zmienic i pokazac Ci dopiero co to znaczy zła żona... :x

kafarek - 2007-05-18, 07:33

kaja napisał/a:
a nie wałkiem w łeb za takie słowa....

Jeśli nowym Shrickiem chcesz go bić, to możesz się zdziwić co wybierze :P

slawo - 2007-05-18, 15:36

kafarek napisał/a:
kaja napisał/a:
a nie wałkiem w łeb za takie słowa....

Jeśli nowym Shrickiem chcesz go bić, to możesz się zdziwić co wybierze :P

ewentualnie moze byc d-bilas dynamics ;)

urbi - 2007-05-18, 17:44

kaja napisał/a:
:wow: oj kupuj juz kwiatki i jakies ładne perfumy mężuniu i radze Ci ładnie mnie przeprosic na kolanach po powrocie do domku jesli chcesz dostac jakąs smaczniutką kolację a nie wałeczkiem w łeb za takie słowa....

jestem baardzoo wyrozumiałą żonką więc ostrzegam licz się ze słowami... bo mogę się zmienic i pokazac Ci dopiero co to znaczy zła żona... :x

to sobie przesrales :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

puz - 2007-05-19, 06:02

kaja napisał/a:

sie narobilo :mg:

adrian e30 - 2007-06-22, 12:43

no projekt zblizasie ku koncowi :twisted:

Yakuzatti - 2007-06-22, 14:05

O ZESZ! :twisted:
BARABUS - 2007-06-22, 15:28

... o rzesz madafaka :wow: :wow: :wow: :wow: :wow: :wow: :wow: :wow: :wow:

NIE Do PRZEBICIA 8-)

Mlody - 2007-06-22, 15:31

To jest CUDO :cry: Gratuluje autka :brawo: :brawo: Nie pasuje mi tylko ten znaczek ///m :? :P
misza - 2007-06-22, 16:31

widac ze zadbane, lakier sie pieknie swieci na ostatnim zdj. no i motor odpowiedni, jeszcze tylko brakuje foty jak to wyglada pod maska
pozdro

Piotrek E-30 - 2007-06-22, 18:06

ONA JEST PIEKNA I BARDZO MOCNA :P
buni - 2007-06-22, 19:02

puz to kiedy cos dmuchamy ?:):)
adamwsb - 2007-06-23, 11:19

rzeznia !! !!!!!!!!!!! poprostu piekne :D
mattim_bmw - 2007-06-23, 13:12

:wow: PRZEPIEKNA 8-)
Pablo - 2007-06-23, 14:26

PIEKNA!!!! Gratuluje, efekt niesamowity :twisted: agresor w pelnym tego slowa znaczeniu!
Sosen - 2007-06-23, 21:04

No paaanie, nie mam pytań!! Jesteś dla mnie mistrzem Puz'ie :wow:
bmwm - 2007-06-23, 21:10

oj puz
ty to masz problemy
pech!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!szkoda ze nie moglem pomoc
wiedz w drodze powrotnej z rzemienia
wogole dociagles auto?
pewnie sie naprules z tych problemow z autem????????

kamil.k - 2007-06-24, 12:18

puz co sie stało :?:
bmwm - 2007-06-24, 12:29

jeszcze nie wie co
musi wyjac skrzynie pewnie pekla czec ktora dociska lozysko oporowe
maja pecha z adrianem

kamil.k - 2007-06-24, 13:21

bmwm napisał/a:
jeszcze nie wie co
musi wyjac skrzynie pewnie pekla czec ktora dociska lozysko oporowe
maja pecha z adrianem

przeciez to jest blacha wiec nie sadze zeby to peklo.moze odpieło sie z mocowania ale zeby peklo to nie mozliwe

a jakie sa objawy :?: brak sprzegla :?:

bmwm - 2007-06-24, 15:30

moze peknac i to bez problemu (jeszcze malo widziales)
moze peknac mocowanie lub sprezynka
trzeba wyjac skrzynie zeby to ustalic tak mozna se gdybac

Jacek E30 - 2007-06-24, 23:10

Auto bardzo mnie się podoba !! Wszystko jest na swoim miejscu począwszy od silnika poprzez koła skończywszy na M-Techniku II (skompletowanym już :wink: ) Generalnie nic dodać nic ująć :D POZDRO PUZ.

P.S. Auto bardzo mało pali :lol: :lol: :lol:

Piotrek - 2007-06-24, 23:14

fura konkret ... tak jak i właściciel :D
High-Tech - 2007-06-25, 06:39

PUZ - SZACUNECZEK.

Piękna beemka: dopieszczona, zrobiona z miłością, pasją i dbałością o szczegóły.

Dla mnie ideał. Swap mistrzowski, a pod maską wszystko wygląda jak w aucie z fabryki.

:spoko:

pozdrooo

bmwm - 2007-06-26, 00:19

tak jak mowilem
zawsze trzeba wszytko dokladnie rozkrecic i zobaczyc
bylo cos innego niz przypuszczano
niech opisze wlasciciel,spedzil 300km na holu to ma co pisac
pozdro puz

puz - 2007-06-26, 12:19

dzieki za uznanie. okazało sie, ze nowe sprzeglo sachsa sie rozsypalo wytrzymalo niecaly miesiac od tarczy urwalo sie pol okladziny zablokowalo docisk i z lodzi do rzemienia zacignalmnie Jacek ( jeszcze raz dzieki) no i mistrzostwo swiata w jezdzie na kropelce 500 km na 15l wachy buhahhaha a zdejcia silnika pojawily sie w innych tematach nie mamm wlasnych jak ktos ma niech wrzuci

co do dmuchania hmmmmmmmm :twisted:

pozdro

duchPW - 2007-06-26, 12:31

życzę szybkiego (i możliwie najtańszego ;) ) powrotu do "zdrowia" - przykro było patrzeć jak taki monster jedzie na holu zamiast zwijać asfalt - do czego został stworzony

jak dla mnie było to jedno z najfajniejszych autek zlotu - typowy lansiarski :cenzura: ;)

edit:
cenzor przegina :?

daniel325 - 2007-06-26, 19:42

puz napisał/a:
dzieki za uznanie. okazało sie, ze nowe sprzeglo sachsa sie rozsypalo wytrzymalo niecaly miesiac od tarczy urwalo sie pol okladziny zablokowalo docisk i z lodzi do rzemienia zacignalmnie Jacek ( jeszcze raz dzieki) no i mistrzostwo swiata w jezdzie na kropelce 500 km na 15l wachy buhahhaha a zdejcia silnika pojawily sie w innych tematach nie mamm wlasnych jak ktos ma niech wrzuci

co do dmuchania hmmmmmmmm :twisted:

pozdro

moje wytrzymalo 7 tygodni jaki mas zteraz plan? dalej pchasz sie w nowe sprzeglo czy cos kombinujesz? minimum to tarcza z okladzina zbrojona blacha

puz - 2007-06-26, 22:39

kupilem nowe bo jakos musialem wrocic z Tarnowa, poprzedni komplet oddalem do reklamacji ( dzieki PioterW ) zobaczymy co bedzie teraz, mam nadzieje, ze 3 raz skrzyni nie bede wyciagal
puz - 2007-06-30, 10:38

nowy wykresik :] auto dostalo program brakuje paliwa u gory wiec regulator 3,8 bara juz zamowiony, jak widac ładnie poszla z dolu co czuc :mg: i bylo wczoraj widac peklo audi S2 2,2 turbo, Fiat coupe, Mietek E klasa, 328 e36, i 325 e36 nastepne odsłony nastąpią

Grzesiek - 2007-06-30, 11:04

GRATULACJIE autko bardzo ladne i moc odpowiednia !!
BARABUS - 2007-06-30, 11:14

puz napisał/a:
nowy wykresik :] auto dostalo program brakuje paliwa u gory wiec regulator 3,8 bara juz zamowiony, jak widac ładnie poszla z dolu co czuc :mg: i bylo wczoraj widac peklo audi S2 2,2 turbo, Fiat coupe, Mietek E klasa, 328 e36, i 325 e36 nastepne odsłony nastąpią

[url=http://img341.images...bm3.jpg]Obrazek[/URL]

Znowu sie przechwalasz :wink:

Naprawdę pięknie 8-)

bmwm - 2007-06-30, 11:21

hej
puz
no staraj sie moze mi niedlugo dorownasz
droga jeszcze daleka
ale jestes na dobrej drodze
:wink:

puz - 2007-06-30, 11:24

bmwm napisał/a:
hej
puz
no staraj sie moze mi niedlugo dorownasz
droga jeszcze daleka
ale jestes na dobrej drodze
:wink:

dobra dobra dól i tak mam lepszy :twisted: nie mowiac ze kreci sie dluzej hyhy

bmwm - 2007-06-30, 11:47

nie wazne jak sie kreci ja pojade ty zostaniesz
masz wiekszy moment ,wiekszy przy 2tys obr o ok 8-10nm pozniej powyzej 2 tys masz nizszy,praktycznie nie rosnie idzie rowno do ok 3500,zobacz moj idzie w gore caly czas sie pnie na max i przy 4000 obr ma 310nm,to wyjasnia czemu ja jade ty zostajesz
przy 3tys duzo nizszy i to bardzo
a ogolnie moment masz nizszy i przy wyzszych obrotach
dlatego moja sie tak nakreca co miales okazje zobaczyc
glownie chodzi tu o moent i kiedy jest max
ale kombinuj moze mi dorownasz.narazie jeszcze sporo brakuje
i zobacz ja mam kolektor seria
czyli jaki z tego wynik?
jak mowilem kolektor m50 nic nie daje

puz - 2007-06-30, 13:32

teraz poplynales :wink: z tegp co ja pamietam to miales lepszy start a pozniej kto Cie dochodzil i wypszedzal buahahhahahahahhaha :drunk: trza sie umowic na konfrontacje :twisted:
bmwm - 2007-06-30, 13:48

mnie ktos dochodzil?
start lepszy?wyprzedazl? nic takiego mi sie nie zdazylo
ja mam zawsze start zly bo 1 bieg wogole nie potrzebny
mieli okrutnie ale od 2 jest masakra
nie wiem o czym piszesz
pokombinuj jeszcze zebys mial chociaz z 300nm
mozesz sie umawiac
bo teraz bedzie lanie konkterne,jak chcesz z 2 biegu,z 1, 3?
z pirwszego od 1500 obrotow
z reszty biegow od 2000
sprawdzalem sie z e30 z 2.8l i dostala okrutnie w coupe byla
nawet z e36 3l m54 240km i 348nm

luk325 - 2007-06-30, 17:30

czytam i nie wiem po co sie tak spinasz kto szybszy .

moze ze mna chcesz sprobowac?? :wink:

bmwm - 2007-06-30, 18:26

ja osobiscie nic nie spinam(puz kiedys mowil ze wklada silnik jak moj i na bank dostane od niego)wydaje mi sie to malo prawdopodobne(patrzac na wykres puza oraz realistycznie jak widzialem,jak to auto jezdzi)
jak moje np jest lepsze nie bede skakal do gory,jak gorsze nie bede plakal,z duzo autami wygrywam jak i takze przegrywam
sprawdzic sie moge i z toba co pewnie z tym silnikem co mam teraz to bym przegral,chociaaz jechalem z m3 (doklanie z e36 sedan ze swapem na 3.2l m3 ,z niemiec)raz bylem raz rowno ,raz minimalnie w przodzie
albo kierowca cieniki byl albo cos z ta m3 nie tak bylo
jechalem z inna org m3 naprawde szla rewelacja dostalem ok 5m na 400m

daniel325 - 2007-06-30, 20:45

Cytat:
bmwm" nawet z e36 3l m54 240km i 348nm"
byla hamowana czy tak strzelasz? pytam bo z tego co wiem to coupe idzie identycznie jak moja limu. ma taki sam czas na 1/4 jak ja 14,20 a mi sporo brakuje do 240 koni :( a luk325 to cienias, nie ma co nawet z nim gadac :?
bmwm - 2007-06-30, 20:57

tak ta e36 byla hamowana tego samego dnia na hamowni maha
w upalny dzien(ok 33st) (to wazne bo w chlodny dzien(czyli ok 22st) potrafi byc roznica z 4-7km)
ta e36 wykrecila czas na 1/4mili tez w upal najlepszy czas bez czasu reakcj wykrecil ok 13.9-14.1 jak dobrze pamietam nie wiecej
pozdro daniel

buni - 2007-06-30, 21:52

zrobmy ustawke....

gdzie jest jakies lotnisko do wynajecia zebysmy mieli wszyscy w miare blisko ?

region miedzy -> wawa , lodz, torun ...

daniel325 - 2007-07-01, 08:34

teraz jakos niedlogo bedzie Maslow 1/4 mili walcie tam nie jest tak daleko, a bedzie spoko i wszyscy beda mieli w miare taka sama droge :wink: zobaczymy kto jaki czas sieknie jest profesjonalny sprzet pomiarowy, ostatnio bylo kilka beemek ze slaska wiec jak oni dali rade sie dowlec to chlopaki z central. pol. tez moga dac rade (zdominujemy przynajmniej liczebnie :wink: klase prof+) zawsze start kosztowal 15 zl [/list]
puz - 2007-07-01, 11:27

daniel325 napisał/a:
teraz jakos niedlogo bedzie Maslow 1/4 mili walcie tam nie jest tak daleko, a bedzie spoko i wszyscy beda mieli w miare taka sama droge :wink: zobaczymy kto jaki czas sieknie jest profesjonalny sprzet pomiarowy, ostatnio bylo kilka beemek ze slaska wiec jak oni dali rade sie dowlec to chlopaki z central. pol. tez moga dac rade (zdominujemy przynajmniej liczebnie :wink: klase prof+) zawsze start kosztowal 15 zl [/list]

fajnie 300 km w jedna strone trza poszukac czegos blizej

Menel - 2007-07-03, 21:43

troche odbije od technicznych danych, znalazlem cos takiego na angielskim forum :

borbecik jak u Puza i mtech2 ale troche przesadzone te nadkola...

puz - 2007-07-04, 13:51

fakt nadkola lipnie wygladaja jak i brak spojlera Mtecha bez niego auto wyglada dziwnie ale to rzecz gustu no i jeden z niewielu angoli gdzie przod jest niezej niz tyl :spoko:
misza - 2007-08-15, 12:03

elo, Puz ty kombinujesz ciagle z dolotem od m50, a moze by sie zastanowic nad takim z s50? tak jak tu:

i czy wy ty, buni, bmwm i adrian macie te silniki na seryjnych kolektorach wydechowych?
czy moze jakies barany renomowanej firmy nie poprawia osiagow?
co ty o tym sadzisz?
pozdro

slawo - 2007-08-15, 18:48

hmm...puz juz nie ma co kombinowac...ale ciii ;) ja nic nie wiem ;)
buni - 2007-08-15, 20:20

slawo napisał/a:

foty juz sa w sieci :lol: :lol:

Łukasz - 2007-08-15, 22:46

ja też nic nie wiem, wiem tylko, że ma co kombinować :wink:
misza - 2007-08-16, 16:20

buni napisał/a:
slawo napisał/a:

foty juz sa w sieci :lol: :lol:

podziel sie i zapodaj linka :wink:

BARABUS - 2007-10-09, 20:03

... borbeciaki po polerce 8-)

Yakuzatti - 2007-10-10, 14:06

będzie lans. :spoko:
RoboCop - 2007-10-11, 06:21

Yakuzatti napisał/a:

wątpię 8-) prędzej wściekłe zapier.... :P

lesiek - 2007-10-11, 10:44

RoboCop napisał/a:
Yakuzatti napisał/a:

wątpię 8-) prędzej wściekłe zapier.... :P

...niczanie :) ładne fele :)

Piotr_1 - 2007-10-12, 02:08

No o felgi chodziło czy o co innego?
Sosen - 2007-10-14, 00:33

Piotr_1 napisał/a:
No o felgi chodziło czy o co innego?

No właśnie!
O co tu kurna chodzi? :mg:

Melis - 2007-10-14, 01:11

A Puz jak zwyle cichociemny.... do czasu
puz - 2007-10-29, 07:53

auto sprzedane

trafiłą mysle w dobre rece

RoboCop - 2007-10-29, 13:34

:wow: :wow: :wow:

koniec z e30 :shock: ??

Pietrek - 2007-10-29, 14:58

Mówiłem sprzedaj e30 , jeździj e39 i prowadź spokojne życie ogrodnika :spoko:

Powiedz chociaż za ile poszła ? wyjąłeś podnóżek M3 ? chociaż ? :shock:

Yakuzatti - 2007-10-29, 16:29

puz, w tym momencie spieprzyłeś sprawę...
Gasper - 2007-10-29, 16:35

Yakuzatti napisał/a:
puz, w tym momencie spieprzyłeś sprawę...

no Puz, nawaliłeś na całej linii. Takiego szita kupić. Wiesz co. Nie pokazuj się już na forum :wstyd:

A tak na serio to w czym widzicie problem kiedy ktoś zmienia sobie samochód? Bo nie rozumiem :|

Pietrek - 2007-10-29, 17:12

Ja też nie rozumiem... Trzeba iść do przodu ;)
CyRyL - 2007-10-29, 17:56

kurde wszyscy koncza z e30 .... :cry:
za ile poszla przyznaj sie ??
wyjmowałeś cos z auta czy poszła taka jak była ?

BARABUS - 2007-10-29, 18:05

e to szpachel był :lol:

czuje że będzie coś nowego... coś mi tu śmierdzi taką jedną literką co mniej więcej w połowie alfabetu jest :roll:

a jak się mylę, i to koniec z E30 no to Puzo popełniasz błąd :|

adrian e30 - 2007-10-29, 19:18

hmm (+20znakowwwwwwwwwwww)
BARABUS - 2007-10-29, 19:25

... jak to mówią....Big Kebab :cry:
Kruczek - 2007-10-29, 19:27

już widzę jak będziesz szukał silnika M62 B44 do tej e39 :lol:
adrian e30 - 2007-10-29, 19:29

puz kupi m62 a sprezentujemi m54 :jupi: :jupi: :jupi: :brawo: :brawo:
mattim_bmw - 2007-10-29, 19:36

CyRyL napisał/a:
kurde wszyscy koncza z e30 .... :cry:
za ile poszla przyznaj sie ??
wyjmowałeś cos z auta czy poszła taka jak była ?

Niedługo e30 samo w sobie bedzie rarytasem :roll:

I dobrze, wtedy e30 beda posiadac tylko prawdziwi znawcy tematu :wink:

A nie przypadkowe osoby :|

Puz twoja e30 i tak miazdzyła, dzieki takim osobom jak ty widac ze sa ludzie ktorzy te auta kochaja... :)

szkoda ze nie zapodałes foto na polerowanych borbetach...

napisz dokad poszła jak mozesz

pozdro

Gasper - 2007-10-29, 19:56

mattim_bmw napisał/a:

Niedługo e30 samo w sobie bedzie rarytasem :roll:

I dobrze, wtedy e30 beda posiadac tylko prawdziwi znawcy tematu :wink:

W tej chwili jednak jest to jakby dorabianie sobie ideologii do posiadania samochodu, których jest jeszcze na pęczki. Nie mówię tu o byłym aucie Puza, bo diametralnie różniło się ono od większości i dla biegłych w temacie potrafiło okazać dużą wartość.

Dziwi mnie negatywne nastawienie sporej ilości osób na tym forum do beemek młodszych od e30... Co, to już nie BMW? Powstało kółko wzajemnej adoracji, gdzie każde odchylenie od przyjętej normy nazywane jest hańbą i splamieniem honoru (Barabus, nie krytykuj E39, bo sam kupiłeś megane...). Śmieszy mnie to, że jestem co jakiś czas rozliczany z tego, że sprzedałem E30 i kupiłem E36 a z tego faktu od początku byłem zadowolony i nie żałuję decyzji. Nowsze, większe auto bardziej odpowiada moim teraźniejszym wymaganiom. Proste. Mam wrażenie że jakby ktoś z forum w ramach swojej pracy musiał wozić codzień 5 świń na ubój, to i tak byście mu wciskali E30 :lol:

Może powinniście się poważnie zastanowić nad zmianą koncepcji forum i przede wszystkim nazwy - etrzydziestka-klub.pl :wink:

BARABUS - 2007-10-29, 20:06

Gasper napisał/a:
Barabus, nie krytykuj E39, bo sam kupiłeś megane...

\
Gasper nie zapominaj że zostawiłem sobie lepsze E30 :P , a dwie mi są nie potrzebne, bo mając dwie jedna zawsze ma gorzej a tego nie chciałem 8-)

Wiadomo każdy robi jak chce,
PUZ to jedna z tych osób na forum którą zawsze podziwiałem za postępy w modyfikacji auta, która zawsze zachowała sie w stosunku do mnie jak prawdziwy kumpel, to że pisze o szpachlu, Big Kebabie to nic złego, trochę humoru sie przyda, ja i tak wierze że jeszcze kiedyś powróci E30

czy tego Gasper chcesz czy nie, E30 może jeszcze nie jest takim kultem, ale zapewniam cię że będzie, a zwłaszcza wersja cabrio, coupe nie wspominając o M

kuzyn - 2007-10-29, 20:10

BARABUS napisał/a:

i kto to mówi ?? żałosne... a co Ty kupiłeś ?

Gasper, podzielam Twoje zdanie. Niestety te ostre słowa wynikają z jednej z naszych polskich, tradycyjnych cech ;)

BARABUS - 2007-10-29, 20:14

JacekG napisał/a:
BARABUS napisał/a:

i kto to mówi ?? żałosne... a co Ty kupiłeś ?

Gasper, podzielam Twoje zdanie. Niestety te ostre słowa wynikają z jednej z naszych polskich, tradycyjnych cech ;)

co żałosne !! ja przynajmniej się umiem do tego przyznać ze kupiłem dupowoza :twisted: w przeciwieństwie do ciebie

E39 to nie kebab to BigKebab !! :lol:

kuzyn - 2007-10-29, 20:20

ooo bosz.. ale z ciebe wał... :lol: :lol: :lol:

nigdzie i nigdy nie mówiłem że to nie dupowóz...
niespełna 200 konny i bez gazu, nieziemsko wygodny ponton, który uwielbiam :)
kupiłem go z pełną świadomością i jestem z niego zadowolony.

co? boli, że zamiast podobnego auta trzeba było kupić oszczędnego diesla, bo taniej ??

:lol: :lol: :lol:

BARABUS - 2007-10-29, 20:22

JacekG napisał/a:
ooo bosz.. ale z ciebe wał... :lol: :lol: :lol:

nigdzie i nigdy nie mówiłem że to nie dupowóz...
niespełna 200 konny i bez gazu, nieziemsko wygodny ponton, który uwielbiam :)
kupiłem go z pełną świadomością i jestem z niego zadowolony.

co? boli, że zamiast podobnego auta trzeba było kupić oszczędnego diesla, bo taniej ??

:lol: :lol: :lol:

wiesz co Jacek jesteś śmieszny, myślisz że co ? że tylko ciebie stać na takiego kebaba ? teraz to ty jesteś dopiero żałosny :cry:

... stać mnie na fele za 6 patoli do mojej E30, a ty mi mówisz że mnie nie stać na kebaba :lol: , ja to robie z pasji do E30 a nie po to by pokazać że mnie stać na E39.. dla mnie to auto jest puste jak kartonik po zapałkach i tyle, to już zdania swojego nie można mieć ! :evil:

miroll - 2007-10-29, 20:23

Spokojnie ludzie! :) Niektorzy sie przesiadja z E36 na E30 :) (wlasciwie to dosiadają). Dla mnie E30 juz jest kultem i nie ma co do tego zadnych ale. Wiadomo jak to forum nastawione jest na E30 i dziwi mnie Gasper ze chcesz z tym walczyc. W necie jest masa innych for na ktorych pewnie sie zachwycaja kebabami czy innymi bulkami (np. takie bmw sport) mozna na nich sie wyzywac a nie zawracac kijem wisly tutaj...

Chociaz z drugiej strony E30`tkowscy w beemki tez mogliby byc mniej ortodoksyujni bo zamykanie sie w jednym temacie to jest droga do nikad imho.

Podsumowujac jest troche tych osob ktore sie odwrocily od e30. Badzmy dobrej mysli - parafrazaujc jedno powiedzenie - "czlowiek z e30 wyjsc moze, ale E30 z czlowieka nigdy!" :) Wiec i pewnie powrocą za jakis czas....

kuzyn - 2007-10-29, 20:25

BARABUS napisał/a:
wiesz co Jacek jesteś śmieszny, myślisz że co ? że tylko ciebie stać na takiego kebaba ? teraz to ty jesteś dopiero żałosny :cry:

... stać mnie na fele za 6 patoli do mojej E30, a ty mi mówisz że mnie nie stać na kebaba :lol: , ja to robie z pasji do E30 a nie po to by pokazać że mnie stać na E39.. dla mnie to auto jest puste jak kartonik po zapałkach i tyle, to już zdania swojego nie można mieć ! :evil:

taaa...

slawo - 2007-10-29, 20:26

juz wystarczy klotni

puz zrobil jak uwazal i go w pelni popieram, kupil swietna fure i koniec,kropka

a dywagacje na temat wyzszosci e30 nad e39 sa jak porownanie dwoch roznych epok

kuzyn - 2007-10-29, 20:27

miroll napisał/a:
Podsumowujac jest troche tych osob ktore sie odwrocily od e30. Badzmy dobrej mysli - parafrazaujc jedno powiedzenie - "czlowiek z e30 wyjsc moze, ale E30 z czlowieka nigdy!" :) Wiec i pewnie powrocą za jakis czas....

Spoko miroll nigdy nie mówiłem że olewam E30. zawsze bede miał w sercu ten model.
W ogóle niewiadomo czy zdecyduje sie ją oddać :wink:

kafarek - 2007-10-29, 21:50

Strasznie wyolbrzymiacie problem :] Głowę dam, że Puz jak to czyta, to ma niezły polew :]

Ja nie mam nic przeciwko temu by ktoś i maluchem jeździł, skoro tak mu się podoba.. A w sprawie Puza, to wydaje mi się, że jest na tyle charakterystyczny, jak E30. Dlatego takie związanie z nim tego modelu ;) Ale w żadnej mierze nie przeszkadza to w tym by poruszał się w komfortowy sposób. Tak komfortowy, że potrzeba do tego aż E39 ;)

Piotr_1 - 2007-10-30, 03:34

Znudziło się mu e30 m54, e39 będzie autem przejściowym, które tylko wzbudzi apetyt na coś bardziej kozackiego. Mnie też kusi żeby kupić e36 m3, z drugiej strony wiem że to nie to tak całkiem do końca.
High-Tech - 2007-10-30, 07:19

Też ostatnio przeglądałem od początku prace z Puza furą. Podziwiam, bo trwało to trochę i cały czas jego e30 zmieniało się na lepsze. Tak naprawdę jedyne co mógł teraz zrobić to wcisnąć inny silnik.

E39 też jest kozak, a na pewno e30 jeszcze się jakieś do niego przypałęta.

Zresztą - kto jak kto, ale Puz to tych e30 trochę obraca, przecież po swapie trzeba testy przeprowadzić. :lol:

Ja tam mam swój biały old school e30 niczym adidas superstar i nie powiem, że pod domem nie przytuliłbym e39, e38, e32, e36.

respect

BARABUS - 2007-10-30, 07:42

.... a ja znam przypadek (w Poznaniu) przejścia z E39 540 !! właśnie na E30 M20B25 (czerwony MT2 itd, ful wypas) :P ... i co wy na to :twisted:

co będzie zobaczymy :lol:

miroll - 2007-10-30, 08:31

BARABUS napisał/a:
.... a ja znam przypadek (w Poznaniu) przejścia z E39 540 !! właśnie na E30 M20B25 (czerwony MT2 itd, ful wypas) :P ... i co wy na to :twisted:

co będzie zobaczymy :lol:

To teraz jezdzi po krk - jesli to bylo wyjsciowo 1.6 i MT2 na szerokiej a teraz m50b25 to znam to auto. Dosc starannie wszystko zrobione. Chociaz z tego co gadalem z gosciem to wiem ze planuj eprzesiadke na 740i w manualu.

dzikus - 2007-10-30, 09:02

miroll napisał/a:
To teraz jezdzi po krk - jesli to bylo wyjsciowo 1.6 i MT2 na szerokiej a teraz m50b25 to znam to auto. Dosc starannie wszystko zrobione. Chociaz z tego co gadalem z gosciem to wiem ze planuj eprzesiadke na 740i w manualu.

...mówicie pewnie o mecenasie, kiedys miał e34 520 24v, póżniej e39 3,0D teraz ma e46 coupe 2,8 i ta czerwoną e30 m50b25....

dzikus - 2007-10-30, 09:03

...no i szuka własnie 740 w manualu bo chciał moją byłą odkupić jak ostatnio byłem u niego...
Yakuzatti - 2007-10-30, 16:17

dzikus napisał/a:
...mówicie pewnie o mecenasie, kiedys miał e34 520 24v, póżniej e39 3,0D teraz ma e46 coupe 2,8 i ta czerwoną e30 m50b25....

Mecenas z Vabików, prawda? Jego czerwona E30 w kubełkach, MT2 i innym, o czym wspomnieliście.

puz - 2007-11-01, 20:31

panowie po co rwac szaty. To była swiadoma decyzja w e30 zrobilem wszytko jedyne czego brakowalo to czarnej podsufitki i klimy. kolejny własciciel bedzie mogl sie wykazac. to ze sprzedaje to auto nie oznacza ze koncze przygode z e30. Trafila w bardzo dobre rece co mnie bardzo cieszy, dostanie fajny silnik. reszta bedzie chwalil sie juz kolejny wlasciciel. cena hmmmmm trajemnica handlowa :wink:
daniel325 - 2007-11-02, 10:45

hhmmmmm ciekawe kto ją łykną :mg: swojego czasu ostro sie zastanawiałem nad powrotem do e30(po dłogim bładzeniu ) i nabyciu auta od puza jednak jakoś sie mineliśmy z ta e30, oby śmigała jeszcze długo, nakłoń szybko nowego właściciela żeby założył nowy wątek w naszych smigiełkach, co do zamian nowszych sporo nowszych bmw na stare e30 jest ich sporo wiec nie ma co śię przepychać znam takich którzy tną (nowsze w pełni sprawne dla niektórych bardziej kultowe auta) żeby zrobić sobie ciekawe e30 i ja nie będę miał nic przeciwko gdyby za 2 lata ładnych e30 w było naście, a i jeszcze jedna sprawa niewiem czemu coraz bardziej podoba mi sie to ze ogólnie e30 dla większości staje sie okrutnym brzydactwem, lanie leszczy na drogach bedzie o wiele bardziej inspirujące :mg:
GERMAN BOY - 2007-11-02, 11:38

ta czerwona e 30 z Poznania to nie ta na Azevie A spolerowanym w 17 co była w Toruniu 8,5 i 10 tył.Ona była też w 4 garach a pózniej powedrowało do niej 2.5 ale wyjsciowo była chyba 1,8 is wiec może tylko zbieg okolicznosci.Czy to ta??
Yakuzatti - 2007-11-02, 13:35

daniel325 napisał/a:
lanie leszczy na drogach bedzie o wiele bardziej inspirujące

sedno! :lol:

puz, domyślam się co będzie. Powodzenia hehe :twisted:

daniel325 - 2007-11-02, 21:23

BARABUS napisał/a:
... a ja znam przypadek (w Poznaniu) przejścia z E39 540

a ja znam min. dwa powroty z m3 e36 na e30 tu jeden z nich :maruda: http://allegro.pl/item261..._schnitzer.html

Jacek E30 - 2007-11-03, 09:39

BARABUS to w sumie żadne przejście bo SEBA tylko kupił na handel E34 540i a nie E39 !!
BARABUS - 2007-11-06, 13:58

Jacek E30 napisał/a:
BARABUS to w sumie żadne przejście bo SEBA tylko kupił na handel E34 540i a nie E39 !!

hm... może coś pomyliłem :wink: , nieważne, ważne ze PUZ jest zadowolony 8-)

puz - 2008-01-18, 22:03

pozegnanie

pod maska troche bałagan ale nowy własciciel to straszny nagrzaniec i odebrał nieskonczone auto :wink:

ehhhhhh :(

Mauser - 2008-01-18, 22:15

Noooooo . . . . . . . . . . .ehhhhhhhhh. . . . . . . . . : :| . . . . . . ;/

Właściciel z Twoich regionów?

BARABUS - 2008-01-18, 22:17

... panie zlituj się nad zagubioną duszą, gdyż nie wie co czyni :oops:

... czekam na kolejny projekt E30

Melis - 2008-01-18, 23:01

ja bym miał doła... :cry: .......
Luxsus_Michał - 2008-01-18, 23:25

eeee doła Puz pochwal sie wreszcie tą V10 :twisted:

Pozdrawiam Michał

Enzo - 2008-01-19, 07:54

szkoda, piekne autko :wink:
kwasek318 - 2008-01-19, 18:26

Witam wszystkich moze i jestem troche "nagrzany" ale co zrobic hehehe .Szkoda ze nie widzieliscie miny Puza jak odjezdzałem chłopak miał łzy w oczach hehe :twisted: mozesz byc pewien ze autku nic sie nie stanie,wiesz jak kocham ten model ,a ja czekam jeszcze na moją czerwoną do kompletu.