| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Stozek
Pawel-e30 - 2004-07-06, 20:08
a co do stożka to też jestem ciekawy jak stożek sie zachowuje przy LPG
Czy spalanie wzrasta?
A może wystarczy tylko dobrze wyregulować gaz?
A może są jeszcze jakieś inne niespodzianki przy gazie ze stożkiem?
Czy wogule sobie olać temat stożka przy LPG?
Pawel-e30 - 2004-07-06, 20:59
Czyli rozumiem że gazu nieda się wyregulować i stożek odpada he
ScOOti - 2004-07-06, 21:36
hmmm ja mam przeciez w swojej Etcie stozek i nie ma roznicy w osiagach. Ale odglos silnika weldug mnie jest o niebo lepszy
Za****sty jest dzwiek jak nacisniesz gaz do dechy taki za****ty mruk prawdziwej Beemki
Gepard - 2004-07-06, 22:19
A mi gazownik polecil stozek i to sie da bez problemu ustawic tylko ze jeszcze nie kupilem
Pawel-e30 - 2004-07-06, 22:21
Dlaczego ci polecił?
SmasherE30 - 2004-07-07, 00:16
ja jezdże na benzynce ... miałem załozony stozek gabkowy
wróciłem ostatnio do seryjnej puszki i filtra FILTRON i odzyskałem moment w zakresie śr. obrotów i nic nie straciłem przy wyższych, wręcz przeciwnie ... fura lepiej przyspiesza i zaczęła piszczec na trójce
Ekonomika się poprawiła
Anonymous - 2004-07-07, 17:14
ja mam wklad KN w swojej puszce autko lepiej smiga nig na orginalnym filterku takie bynajmniej mam odczucie
Gepard - 2004-07-07, 20:36
Chlopak ktory mi montowal gaz sam porusza sie e-28 a jego ojciec e-21 chyba a polecil mo go z dwoch powodow: koniec problemow z rozpinajacym sie filtrem (juz kilka razy otworzylem maske at am filtr lezy sobie z boku ) a druga chyba bardziej istotniejsza w przypadku strzalu gazu przelywomierz mniej cierpi wedlug jego teori (ile w tym prawdy to nie wiem) Poza tym na dobrze wyregulowanym gazie nie ma zadnych problemow z jazda na stozku. Tylko nalezy go oslonic z przodu aby powietrze nie nadmuchiwalo sie na niego samoczynnie (doladowanie dynamiczne) bo wtedy faktycznie autko bedzi egaslo przy wyzuceniu na luz podczas jazdy.
ChriS - 2004-07-07, 21:11
Cześć.Miałem stożek w 2.0 24v(bez gazu) dżwięk był super, ale osiągi marne-na hamowni 134 KM i 160 Nm.Od 3 dni wróciłem do puszki ale z wkładem KN i teraz czuje że jadę.Ciekawe co wyjdzie na hamowni?
Pawel-e30 - 2004-07-07, 22:07
Chris a kiedy wybierasz siÄ™ na hamownie?
ChriS - 2004-07-07, 23:14
Postaram się jak najszybciej,może w poniedziałek(hamownia w Bydgoszczy u Świątka)
sarna1 - 2004-07-08, 13:52
| Gepard napisa³/a: | Chlopak ktory mi montowal gaz sam porusza sie e-28 a jego ojciec e-21 chyba a polecil mo go z dwoch powodow: koniec problemow z rozpinajacym sie filtrem (juz kilka razy otworzylem maske at am filtr lezy sobie z boku ) a druga chyba bardziej istotniejsza w przypadku strzalu gazu przelywomierz mniej cierpi wedlug jego teori (ile w tym prawdy to nie wiem) Poza tym na dobrze wyregulowanym gazie nie ma zadnych problemow z jazda na stozku. Tylko nalezy go oslonic z przodu aby powietrze nie nadmuchiwalo sie na niego samoczynnie (doladowanie dynamiczne) bo wtedy faktycznie autko bedzi egaslo przy wyzuceniu na luz podczas jazdy. |
Jak masz oryginalne spinki to puszka ci sie niegdy nie rozepnie a co do tego ze przeplywka nie cierpi i to niestety zostales wprowadzony w blad - cierpi tak samo
Dodam ze ostatnio wraz z kumplem elektromechanikiem wymyslilismy jak zastapic przeplywke maf sensorem z Cinquecento - teraz pora na testy w jego Golfie - jak sie sprawdzi to bedzie git
slawo - 2004-07-08, 15:10
Scooti a jaki masz stozek??
PepiS - 2004-07-08, 15:20
| Cytat: | | Jak masz oryginalne spinki to puszka ci sie niegdy nie rozepnie |
to fakt, nigdy mi sie to nie zdarzylo nawet jak raz mi LPG strzelil
Gepard - 2004-07-08, 19:28
he he niestety moje auko jest cale kobinowane i pozkladane na gume do rzucia ale z kazdym dniem chodzi coraz lepiej moge sie ppochwalic ze wreszcie chodzi na benzynce
|
|