| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - centralny - zamyka ale nie otwiera
urbi - 2005-11-23, 22:14 Temat postu: centralny - zamyka ale nie otwiera moj centralny zamek cos umiera, zamyka ale nie otwiera
gdzie szukac przyczyny ? dodam ze ostatnio rozbieralem przednie prawe drzwi i od tamtej pory nie dzialalo sterowanie centralnym z wlasnie tych drzwi (z kluczyka)
mialem niezly czad jak chcialem zatankowac ... rezerwa walila po oczach az strach ja do tankowania a tu zonK !
ArtiBig - 2005-11-23, 23:07
no to sprawa jest prosta
kostki w słupkach jesli nieda sie ich rozłączyć jak było u mnie to znaczy ze zapieczone i zaśniedzałe kable i niełączy
w twoim wypadku niełączy od otwierania jakby sie dało rozebrac to mozna wyczyścic i popryskac specjalnym preparatem
a musiałem niestety wywalic obie
bo raz niedziała centralny sie nie otwierał a potem lusterka padły i na koncu niechciał sie zamknąc
a do paliwa mozna sie dostac przez bagarznik ktury sie otwiera przeciez z kluczyka potem odginasz tapicerke po prawej stronie i ręka popychasz siłownik
najpierw sprawdz dwoje przednich drzwi czy niewidac luznych kabelków
miałem tak jak teraz masz ty
acha i w dzwiach kierowcy tzeba uwazac na kable bo jest ich sporo i kolory sie powtarzają
urbi - 2005-11-24, 17:50
ok zamelinuje sie gdzies w garazu moze na weekendzie i trzeba bedzie to zrobic bo idzie zajoba dostac ! z reszta zauwazylem ze dziwnie dziala zamek w prawych drzwiach ! jakos INACZEJ - moze to byc wina silownika ? odkad wyjmowalem szybe tak sie dzieje
|
|