BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - interfejs diagnostyczny

Bruner - 2005-11-27, 20:29
Temat postu: interfejs diagnostyczny
Co myslicie o czyms takim:
http://www.viaken.pl/skle...kat=4&prodid=53
Bedzie git, czy lepiej jakis inny?

Sosen - 2005-11-27, 20:54

Kiedyś z kolegą walczyliśmy trochę z jakimś interfejsem i niestety nic ciekawego z tego nie wyniknęło. Ciężko było złapać łączność z samochodem, a jak już sie udało to praktycznie nic fajnego nie można było zrobić ani sprawdzić. Nie miałem czasu ani cierpliwości kontynuować tego tematu także nic więcej Ci nie powiem. Może jakbyśmy mieli jakieś pełnowartościowe oprogramowanie, albo może mieliśmy jakiś prosty i niezbyt dobry interfejs. Nie wiem, ale chętnie bym się czegoś więcej na ten temat dowiedział.
henry - 2005-11-27, 22:04
Temat postu: Interfejs
Cześć Michał !! Mam takie "ustrojstwo" i chętnie Ci wyślę ,byś sie tym pobawił !!Sprawdzisz sam co to jest warte. To jak , odpowiada Ci moja propozycja??? - PZDR - Heniek
slawo - 2005-11-27, 22:25

Michal nie powalczy niestety poniewaz nasze Ety maja stary typ gniazda diagnostycznego i z tego co wiem nie da sie na tym interfejsie nic wymyslic ;(
no chyba ze ma ktos jakis pomysl....?

Bruner - 2005-11-27, 23:10

Wiem ze do ety mi sie to nie przyda, ale przeciez nie bede cale zycie jezdzil eta :) Tak szczerze to za bardzo mi ten silnik nie lezy, wiec pewnie dlugo nia nie pojezdze. A itak nie ja za to place - taki maly prezent od firmy, wiec czemu nie :) No chyba ze to sie okaze nic nie warte, to wybiore sobie cos innego.
O ile sie nie myle to problemem nie jest typ gniazda diagnostycznego a raczej sam Motronic - stara eta ma Motronica 1.0 ktory z tego co wiem nie zapamietuje bledow, poza tym programy takie jak Carsoft nie chca z nim wspolpracowac. Ale jakis interfejs i soft chyba powinien do tego byc, bo po co by instalowali zlacze? Tylko do kasowania inspekcji?
henry napisa³/a:
Cześć Michał !! Mam takie "ustrojstwo" i chętnie Ci wyślę ,byś sie tym pobawił !!Sprawdzisz sam co to jest warte. To jak , odpowiada Ci moja propozycja??? -

Bardzo chetnie bym sprawdzil co to potrafi, bo po Sosena poscie zwatpilem w sens kupowania takiego urzadzenia, wiec bede bardzo wdzieczny. A to ze mam ete to nie problem - jakas beta do testowania sie znajdzie w poblizu :wink:

slawo - 2005-11-28, 09:19

ete mozna stestowac w serwisie maja do tego sprzet,napewno w kraku w m-cars.
Brunio wywal ten cholerny gaz ;) spotkamy sie to zobaczysz jak chodzi eta ;)

Sosen - 2005-11-28, 16:11

No kucze, masz coś do gazu? 8) Hehe, faktycznie eta Sława jest masakryczna, ciągnie jak małolata :wink:
Bruner - 2005-11-28, 19:26

slawo napisa³/a:
Brunio wywal ten cholerny gaz ;) spotkamy sie to zobaczysz jak chodzi eta ;)

No mam nadzieje ze to wszystko to tylko wina szamba i jeszcze sie zakocham w tym samochodzie :)