BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

STYLIZACJE WEWNĘTRZNE - podswietlenie wnetrza

urbi - 2005-11-29, 23:16
Temat postu: podswietlenie wnetrza
podswietlenie w e30 zostalo tak cudownie zaprojektowane ze kufno widac !! !!!! jest cimno !!
co, gdzie, jak i w jakich kolorach zamontowac aby to fajnie podswietlalo i nie zrobilo wiochy ?

cinek_sw - 2005-11-30, 15:18

Urbi masz podpis o tak
Cytat:
nisko, ciemno i szeroko ...
a ty chcesz jasność :lol: :lol: :lol: co jest z Tobą??? buhehehehe a tak na poważnie to mówisz o samych licznikach czy o całej konsoli?? i jaki kolorek inny czy ten co jest tylko wydajniejszy???
pozdro

RoboCop - 2005-11-30, 15:48

urbiemu chodziło chyba o podświetlenie kabiny - a nie kokpitu!
ale jedno i drugie jest very interesujące - może ktoś ma jakieś pomysły...

urbi - 2005-11-30, 18:16

deska jest podswietlona swietnie i jej nie chce dotykac - mi chodzi o podswietlenie wnetrza ogolnie jak sie drzwi otwiera !
jak samemu zrobic sciemniacze ?

Jacek E30 - 2005-11-30, 18:22

URBI leć do jakiegoś elektryka no chyba, że znasz się w tym temacie!!! No i powiedz mu co chcesz może on coś podpowie Tobie!!!
RoboCop - 2005-11-30, 18:52

ja mam ściemniacze - ale juz kupiłem auto z tym i nie mam pojęcia jak to jest zrobione... w każdym razie wbrew temu, co mówił handlarz sprzedający mi auto nie było to oryginalne, tylko dołożone...
urbi - 2005-11-30, 19:06

Jacek K. E30 325i napisał/a:
URBI leć do jakiegoś elektryka no chyba, że znasz się w tym temacie!!! No i powiedz mu co chcesz może on coś podpowie Tobie!!!

takie cos to zrobie sobie SAM ! nie bede nikomu kieszeni pompowal przez to ze nie chce mi sie pomyslec i troche rekami pomachac !

myslalem dolozyc jakies podswietlenie w nogach zeby swiecilo ale jakies takie biale, to co jest na dachu przerobic = zalozyc super jasne diody zeby ladnie sobie swiecilo, i nie wiem czy cos jeszcze czy tyle styknie
wszystko oczywiscie na bialo zeby nie robic wiochy

RoboCop - 2005-11-30, 19:20

co do przeróbek oświetlenia, to ja założyłem u siebie w bagażniku drugą lampkę - symetrycznie tak jak jest ta orginalna... oświetlenia bagażnika specjalnie to nie poprawiło, ale ładniej wygląda jak świecą dwie - no i na zime jak znalazł - dociążyłem sobie tył :lol:
center - 2005-11-30, 20:41

ja mysle ze cos pod nogi powinienes wrzucic, jakis neonik pod kolor podswietlenia deski, mysle ze bedzie to fajnie wygladac, taki cieply pomaranczowy..
bialy moze byc za bardzo, ale jak uwazasz.. :)

Marcin e30 - 2005-11-30, 21:03

Urbi poszukaj tutaj http://www.elektroda.pl/rtvforum/index.php?c=17 jest napewno wiele ciekawych rozwązań twojego problemu
urbi - 2005-11-30, 21:18

RoboCop napisał/a:
co do przeróbek oświetlenia, to ja założyłem u siebie w bagażniku drugą lampkę - symetrycznie tak jak jest ta orginalna... oświetlenia bagażnika specjalnie to nie poprawiło, ale ładniej wygląda jak świecą dwie - no i na zime jak znalazł - dociążyłem sobie tył :lol:

bagazniczek tez trzeba jakos doswietlic !
widac tez NIC tak samo jak w srodku :P

myslalem o podswietleniu nog wlasnie w kolorze deski ale to szukac czerwonych czy pomaranczowych neonow diodek etc ?

Piotrek - 2005-11-30, 21:24

urbi napisał/a:
szukac czerwonych czy pomaranczowych neonow diodek etc ?

proponuje abys zaraz włączył TVN
Następny neonowiec :evil:

urbi - 2005-11-30, 23:43

hahahaha
piotruuuus :)
miales e30 przez jakis czas ... spadlo ci kiedys cos na podloge na nieoswietlonej drodze ? czym przyswieciles ? KOMORKA ? :D
po prostu jest ciemno jak w ***** a ze neon daje jakies swiatlo to i on moze byc dobrym rozwiazaniem jesli ladnie sie go zamontuje i nie zrobi z tego jakiejs wiochy
przeczytaj od poczatku a pozniej sie wypowiadaj, pisalem przeciez ze BEZ WIOCHY :]

aha Piotrze ! te neony maja czemus sluzyc i maja podsiwtlac zeby bylo cos widac ... nie podswietlam sobie podwozia zeby zobaczyc czy nie wjechalem w kufno jadac przez wioche ... ehhhhhh ludziska <olaboga> ide spac !! !

center - 2005-12-01, 00:01

tu masz linka:
http://www.fil-max.pl/pro...?products_id=47
mysle ze ten czerwony jak sie bedzie rozchodzil to bedzie przechodzil w taki wlasnie pomarancz...jak zamontujesz go nad nogami to powinno byc gitarrrrrra :)
a wyszukiwarka znalazla mi jesio to moze sie przydac:
http://motonews.pl/forum/...211&c=0&f=18&19
kombinuj i pochwal sie pozniej efektem :)
pozdrowionka

Bruner - 2005-12-01, 01:01

Jak juz przy oswietleniu wnetrza jestesmy, to widzialem kiedys na allegro i na ebayu lusterko z 2 lampkami. Wygladalo to mniejwiecej jak lampki w autobusach turystycznych, tzn 2 male swiatelka z soczewka w obrotowej obudowie. Musze przyznac ze mnie to zainteresowalo, wygladalo to dosc estetycznie, a kto probowal w e30 np czytac mape po zmroku na pewno by to docenil. To chyba bylo lusterko od M3, ale nie jestem pewien. Na pewno to byl jakis fabryczny wyrob BMW nie zadna samoroba. Widzialem to kilka razy, wiec mozna cos takiego znalesc przy dorobinie szczescia.
Adi - 2005-12-01, 09:38

Fajna sprawa. Jest tego pare sztuk na ebay.de np.
http://cgi.ebay.de/e30-M-...1QQcmdZViewItem
Ostatnio na allegro było i poszło chyba za jakies 120zł.

cinek_sw - 2005-12-01, 20:31

to chyba było w wyposażeniu dodatkowym....... fajne lampeczki, Urbi może własnie takie starczą
RoboCop - 2005-12-01, 21:17

jasne, że było Grześ M-TechnicII ma takie... a ja szukam...
tu z katalogu wyposażenia dodatkowego:

Przemass - 2005-12-01, 21:58

posiadam takie lustereczko u siebie w touringu, powiem że fajna sprawa :lol:
urbi - 2005-12-02, 15:56

pewnie i by starczylo ! ale wez cos takiego kup :/
z reszta fundusz troche wiekszy musial bym na to przeznaczyc ... a jakos zamiasst swiatelka wolal bym kupic nowe KWN

RoboCop - 2005-12-02, 17:17

fajnie jakby dało się wkomponować coś w okolicy Check Control, np. z e32 czyli oświetlenie ogólne + 2 halogeny,ale zdajesie przymierzałem kiedys taką lampkę i nie podchodzi (z tego co pamiętam)...
urbi - 2005-12-02, 20:41

RoboCop napisał/a:
fajnie jakby dało się wkomponować coś w okolicy Check Control, np. z e32 czyli oświetlenie ogólne + 2 halogeny,ale zdajesie przymierzałem kiedys taką lampkę i nie podchodzi (z tego co pamiętam)...

tak wlasnie myslalem zeby w tamto miejsce cos od np e36 wpakowac (mam jeszcze szyber ale na korbe wiec nie wiem jak tam z miejscem bedzie ;/ )