| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - ile plynu w zbiorniku wyrownawczym
pele - 2005-12-11, 13:50 Temat postu: ile plynu w zbiorniku wyrownawczym siemka
nie smiejcie sie glosno ale ile ma byc plynu w zbiorniku wyrownawczym?m20b25
adrian e30 - 2005-12-11, 18:13
zdaje sie ze zbiorniczek jest sklejany z 2 czesci, wiec plynu powinno byc do zgrzewu.
pozdro
pele - 2005-12-11, 21:32
dzieki
wlasnie borykam sie z problemem chlodzenia dolewalem zawsze wiecej i plyn uciekal przez wezyk w blotniku i myslalem ze cos nie gra.mam jeszcze jedno pytanie odnosnie wisco czy efekt wichury wystepuje caly czas czy tylko jak jest zimny silnik?u mnie na zimnym silniku slychac zajebista wichurke a po nagrzaniu zanika,wisco nowe behr'a.
arteek - 2005-12-11, 22:27
poprawcie mnie jeśli się myle ale powinno być odwrotnie bo visco blokuje się jak silnik się nagrzeje a kręciswobodnie kiedy zimny
pele - 2005-12-12, 09:03
moim zdaniem visco jak jest zimne to powinno miec opor zeby mniej krecilo a gdy sie rozgrzeje to kreci szybciej.ale chodzi tu o tzw.efekt wichury czy ma byc caly czas?
pudzian - 2005-12-12, 17:16
visco przy rozruchu zalancza sie na chwile a puzniej dopiero jak sie nagrzeje do odopowiedniej temperaturki pozdro
pele - 2005-12-12, 22:01
u mnie kreci caly czas i przy odpaleniu slychac ta wichure a jak silnik sie nagrzeje to juz nie.nie wiem o co chodzi z tymi wiscami behr'a bo jedne sa za 2 paczki a drugie za 6,pytalem typa w sklepie to mi powiedzial ze te za 200 nie maja napisu i logo na tej blasze a te drugie maja...cos chyba sciemnia.wiecie cos na ten temat?
pudzian - 2005-12-12, 22:19
stego co ja sie dowiadywalem to behr szedl na pierwszy montaz ja kupilem jakies z allegro i dziala bez zazutu firma cos otsa czy cos takiego no to cos jest u ciebie nie tak czyli jak dajesz jej wiecej gazu to sie szybciej kreci wisko tak? jak masz tak na zimnym silniku to jest cos nie tak a najpredziej masz na stale zlonczone a od dawna masz ta beemke?????? proponuje jak najszybciej zmienic wisko bo pompa ci padnie albo sie caly wiatrak urwie a i silnik jest obciazony przez co wiecej pali jesli sie myle to mnie poprawcie pozdro
pele - 2005-12-15, 11:38
problem tkwil w tym ze auto delikatnie sie grzalo i nie wiedzialem juz o co sie rozchodzi.jak zwykle "diabel tkwi w szczegolach"powodem lekkiego przegrzewania silnika byl korek zbiornika wyrownawczego ktory nie odpowietrzal ukladu.
pozdro.
adrian e30 - 2005-12-15, 19:16
visco zalacza sie na chwile jak jest silnik zimny( jest wtedy slyszalna tzw wichura), po rozgrzaniu chodzi normalnie i dopiero jak sie torche powstawia to znowu sie zalacza i znowu wichura. jezeli caly czas slychac wichurke to znak ze visco padlo!!!
pozdro
|
|