BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Pliska pomożcie jak to zrobic.:(zależy na czasie:(

LuKaSzQ18 - 2004-07-13, 21:06
Temat postu: Pliska pomożcie jak to zrobic.:(zależy na czasie:(
:cry: :cry: Chodzi mi o to że dzis mi sie popsuła pompka paliwowa. A mam gaz zrobiony tak że musze go odpalić na benzynie i po przekroczeniu 2500 obrotów automatycznie przełacza mi się na gaz. JEst możliwość odpalania na gazie ale tu jest problem niechce odpalać ani jak jest ciepły ani zimny, wystarczy że np psukne troszke dezodorantu w filter i juz odpala ale przypałowo ciągle psiukać. Może ktoś wie co zrobić zeby przy przekrecaniu zapłonu otwierały się zawory wtedy przekrece pare razy i gaz się napsiuka i odpali niebede musiał kupywać pompki bo to spory wydatek. Wiele osób tak ma że bez paliwa odpalają im bemki. Jeśli ktoś wie jak to zrobić prosze o napisanie kilku szczegółów mam kolege ktory troszke dlupie ale o tym pojecia niema a z jakimiś skazówkami będzie lepjej, dodam jeszcze żę u mnie zawory otwierają sie dopiero jak krece rozrusznikiem. Z góru bardzo dziękuje i prosze o rady.
LuKaSzQ18 - 2004-07-14, 00:08
Temat postu: :(
człowiek to jest serio glupi szkdoam i teraz mojej bemki tak jej w pizde dawałem ....w sumie przejchalem kawalek bez benzynki i w pizu poszla pompa:( jak zrobie to sobie przysiągłem ze moja beatka nigdy wiecej niebedzie przeze mnie płakac:) pozdro for @lll jutro od rana do dzieła moze jakoś da sie pokombinowac i bedzie chodziła:)
Marcin e30 - 2004-07-14, 14:15

Witam.

Jest pewna możliwość ale dobra tylko na krótką mete - mianowicie trzeba na "+" parownika podać plus z aku i można odpalić ale polecam to tylko jako wyjście naprawde awaryjne.

Pozdrawiam.

lokop e30 320i - 2004-07-16, 09:01

masz zapewne 2polozeniowy przelocznik rodzaju paliwa. Musisz wyczuc delikatnie go przesuwajac kiedy zapali sie gontrolka od gazu i wtedy zakrecic rozrucholem u mnie to zdawalo egzamin ale troszke sie nawqrwialem zanim oponowalem ta technike odpalania.