| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Regeneracja maglownicy do BMK-i
Go¶æ - 2005-12-14, 18:52 Temat postu: Regeneracja maglownicy do BMK-i Mam pytanie-gdzie można w województwie mazowieckim zregenerowac maglownicÄ™-jaki jest koszt takiej regeneracji.
jest to BMW -3 cupe-wersja sportowa?Za odpowiedzi będe bardzo wdzięczna.
BADYL - 2005-12-14, 19:38
Nie wiem ile biora za naprawe i nie wiem jak robia regeneracje ale jak sie wyjeżdza z Warszawy na Izabelin niedaleko przejazdu kolejowe (ale czy za czy przed nim nie pamietam) jest wielki szyld naprawa maglownic piaskowanie felg itp.
Druga opcja INTERCARs - jak masz zanjomych w tej fimie oddajesz swoja stara maglownice a oni daj po regeneracji.Zabieg jest w zaleznosci od samochodu drogi albo tani - warto popytac.
jaqub - 2005-12-14, 22:54
w e36 sedanie 320i zaplacilem za regeneracje magla w stanie agonalnym 400pln ale to bylo pod Lublinem 3 lata temu...
Vindevil - 2005-12-15, 07:08
W Częstochowie 350 wraz ze zbieżnaścią. (nowa 560zł)
nokerman - 2005-12-15, 09:10
| jaqub napisa³/a: | | w e36 sedanie 320i zaplacilem za regeneracje magla w stanie agonalnym 400pln ale to bylo pod Lublinem 3 lata temu... |
daj kolego jakieÅ› namiary na ten warsztacik :-]
A R N I E30 - 2005-12-15, 11:14
powiem wam że to bardzo tanio
Ja mam koło siebi koleśa co regeneruje pompy i magle to za maglownice krzyszy 1000zł z wymontowaniem i zbieżnośćią
Ale jak mi zrobił to juz 200 000km zrobiłem i jest oki
Qba - 2005-12-15, 12:48
Jak objawia sie zuzyta maglownica sorry za odejscie od tematu
nokerman - 2005-12-15, 13:05
| Qba napisa³/a: | Jak objawia sie zuzyta maglownica sorry za odejscie od tematu |
objawia się albo na przeglądzie albo na dołkach 8)
Szef_22 - 2005-12-15, 14:14 Temat postu: . Szukaj użwyki,polecam giełde Poznań
jaqub - 2005-12-15, 14:55
dokladnych namiarow nie mam ale byl on podwykonawca z zakladu mechanicznego unicar z ul. spoldzielczosci pracy w Lublinie (nie pamietam dokladnego adresu). Moja maglownica po prostu "rozleciala sie" i caly plyn od wspomagania poplynal pod auto...
Go¶æ - 2005-12-15, 15:54 Temat postu: regeneracja maglownicy Wszystkim bardzo dziekujÄ™ za udzueleone odpowiedzi.
Cały czas kierownica lata i tłucze prawe koło tłucze i ściaga do lewego!
Pozdrawiam
Goliat - 2005-12-15, 16:05
| nokerman napisa³/a: | | Qba napisa³/a: | Jak objawia sie zuzyta maglownica sorry za odejscie od tematu |
objawia się albo na przeglądzie albo na dołkach 8) |
Lub jeszcze jest taki przypadek jak u mnie - wszystko dziala i jest ok [nic nie stuka] tylko cieknie przy skrecaniu w lewo
Ale to nic mam juz zamowiona - uzywke
A R N I E30 - 2005-12-15, 17:03
CoÅ› te magownice sÄ… wadliwe moja sie przycina nie wiadoma dlaczego?
Mam zamiar ją rozebrać i sie dowiedzieć
nokerman - 2005-12-15, 22:07 Temat postu: Re: regeneracja maglownicy
| Dorota napisa³/a: | Wszystkim bardzo dziekujÄ™ za udzueleone odpowiedzi.
Cały czas kierownica lata i tłucze prawe koło tłucze i ściaga do lewego!
Pozdrawiam |
zajmij się tym jak najszybciej, bo oprócz pogłębiającego się zużycia maglownicy, lecą także sworznie wahaczy, szczególnie krótkie. 8)
KotSylwester - 2006-05-06, 11:54
Odświeżam.
Wczoraj na przeglądzie okazało się że mój magiel puka za bardzo. Wspomy nie mam. Czy można ją rozebrać, dokręcić, skręcić, nasmarować, ścisnąć imadłem, kopnąć, podgrzać acetylenem, zarzucić piaskiem.... no cokolwiek żeby była sprawna?
Jaka jest cena używki? (to akurat znajdę na allegro) Czy wyjętą maglownicę da się sprawdzić?
Marcin - 2006-05-06, 12:13
Jak ktos ma problem polegajacy tyko na wycieku to warto kupic zestaw naprawczy. W ASO BMW nadal maja wszystkie zestawy, wymieniasz gumki i uszczelki i po klopocie. Cena do E30 ze wspoma ponizej 200pln.
KotSylwester - 2006-05-06, 12:43
Ale ja nie mam wspomy, po prostu puka, podobno jest jakaś śruba.. ale co i jak?
fab - 2006-09-04, 20:01
Mam chyba ten sam problem.
Przy lekkim kręceniu raz w lewo raz w prawo kierownicą pod samochodem słychać pukanie.
Podczas jazdy w koleinach jest bardzo niestabilny, odnosi się wrażenie jak by koła nieraz same skręcały:(
Też słyszałem o jakiejś śrubce która się likwiduje luzy, zszedłem do kanału i niestety takowej nieznalazłem.
KotSylwester - 2006-09-04, 20:39
e tam śruba, mnie 495zł wyszło kompletne wspomaganie z paskami, płynem itp.
fab - 2006-09-04, 22:34
Ja w moim niemam wspomagania. Wróci mój nadworny mechanik z urlopu to sie go spytam ile bedzie kosztowała renowacja Maglownicy. Ewentualnie InterCars podobno też sie tym zajmują.
cypis0 - 2006-09-05, 01:28
dowiadwywalem sie kiedys w firmie specjalizujacej sie w chydraulice(mam wizytowke nie pamietam nazwy teraz) pan powiedzial mi ze moze siegnac do 500zl kompletna regeneracja z przetaczanie i wszystkimi bajerami czyli w zasadzie dostajemy nowy magiel
KotSylwester - 2006-09-05, 06:44
fab, właśnie jak nie masz wspomy, to 500zł kosztuje komplet żebyś miał, w tym magiel ze wspomą.
Używka magiel, bez wspomy kosztuje MAX. 150zł. Ale nigdy nie masz pewności przed montażem czy śmieć czy lux.
MARAS - 2006-09-05, 14:10
W tricity regeneracja kosztuje od 300 czyli wymiana uszczelniaczy do 600 ze szlifowaniem i regeneracją drążków kierowniczych (nie mylić z końcówkami drążków)więc jeżeli ktoś ma namiar za 350 niech daje adres wyślę mu moją - będe miał w zapasie
ArtiBig - 2006-09-05, 22:46
no a jak nic nie cieknie nie zacina się lekko pracuje tylko troche stuka to nie mozna szybko tego stuku wyeliminować niema tego w zadniej kiązce napraw ?
fab - 2006-09-06, 11:30
Uciążliwe jest tylko to że samochód w koleinach lata na boki. Stukanie jest prawie niesłyszalne.
Czy ktoś coś wie dokładniejszego o tej śróbce którą sie kontruje luz na maglowincy?
Gdzie sie ona znajduje?
mareks - 2006-09-06, 13:37
mi jakis czas temu denerwujaca ciezko zaczela chodzi kierownica.ale tylko w pewnych pozycjach. wymontowalem z ojcem maglownice, przygotowalem kase na regeneracje i rzeczywiscie przycina sie na pierwszy rzut oka.ale na drugi sie okazalo ze jest jeszcze ok tylko jeden przegub krzyzakowy sie przycinal. starczyla wymiana czegostam w nich, przesmarowanie i chodzi dobrze. i kosztowalo to jakies grosze. a zbieznosc sie ustawilo w domu
ArtiBig - 2006-09-06, 22:14
no to moze by ktos miał schemacik dokładny magla albo niech ktos poradzi gdze szukać dokładnego schematu to i sróbka do regulacji sie znajdzie
Marcin_M - 2006-12-05, 21:13
Witam wszystkich.
Mam problem z moim autem. Wycieka mi płyn do wspomagania. Myślałem, ze to nie będzie nic poważnego, ale okazało się inaczej.
PÅ‚yn wycieka z maglownicy (przy tym mieszku – tam sÄ… jakieÅ› simmeringi z pewnoÅ›ciÄ… też). I teraz moje pytanie co z tym zrobić?
Kilka postów wczeÅ›niej pisano o zestawach naprawczych w ASO za niecaÅ‚e 200zl – to byÅ‚oby super, tylko czy ktoÅ› z tego już korzystaÅ‚ i może siÄ™ wypowiedzieć? Chodzi mi o to, że można próbować to naprawić (zregenerować), bo chyba te simmeringi da siÄ™ wymieć (?). Tylko problem polega na tym żeby po wymianie nie byÅ‚o dalej to samo – wiadomo to ma już 16 lat…
Zastanawiam się nad kupnem używki, ale to chyba też spore ryzyko ? Jakie mogą być koszty używanej maglownicy ze wspomą ? Przed założeniem chyba nie da się jej sprawdzić ? (jedynie jakieś ślady oleju)
PS Nie znam się na tym zupełnie więc jeśli pokręciłem jakieś nazwy to proszę nie zwracać uwagi Opisałem po prostu co widziałem, mam nadzieję, że w miarę dobrze.
[ Dodano: 2006-12-06, 16:45 ]
Dzisiaj dowiedzialem sie ze jest taki zestaw, kosztuje jednak znacznie wiecej. 250 zl + jakis uzupelniajÄ…cy okolo 40 zl w sumie wyjdzie kolo 300 zeta. Czy ktos z Was wie co w takim zestawie sie znajduje?
Bo jesli same simmeringi to chyba jest to bez sensu? Tzn zastanawiam sie czy kupic taki zestaw czy tez szukac maglownicy
Prosze o podpowiedz
Pozdrawiam
sarna1 - 2006-12-07, 18:34
rozbierz magiel - wymien simmeringi - nie musza byc oryginalne, kup na wymiar listwy i po sprawie - tuleje teflonowe tez idzie kupic bez problemu, rzezba robi sie wtedy kiedy manszety (te gumy) byly nieszczelne i do magla weszla woda i piach uszkadzajac listwe - wtedy trzeba taka listwe ladnie stoczyc i dobrac odpowiednie simmeringi i tulejki poslugujac sie suwmiarka - koszt pelnej regeneracji maglownicy powinien zamknac sie w cenie 100-150 pln - w warsztacie - bo jak zrobisz samemu to kupisz wszystkie potrzebne czesci za 20 pln
Pozdrawiam.
P.S. Zrobilem juz 2 maglownice :d
pawelri - 2007-09-05, 17:45
witam! wlasnie rozbieram maglownice z zamiarem regeneracji tylko nie dam rady odkrecic od listwy tego popierdolka co sie wkreca drazek kierowniczy. z jednej strony poszlo elegancko a z drugiej ni cholery i moje pytanie czy z obu stron jest taki sam gwint czy moze z jednej jest lewy? bo jak bede walil mlotem to musze miec pewnosc ze w dobra strone
pozdrawiam!
Tobi - 2008-09-15, 17:12
sarna1, gdzie kupujesz simmeringi do magla? Zestaw naprawczy kosztuje 200 zł.
alexil - 2008-09-15, 18:03
Na allegro tyle kosztuje. Pojedyncze simeringi kupujesz w sklepie z uszczelkami po 2 zł szt.....
Pozdrawiam
beryl - 2008-09-16, 00:22
kupowałem komplet naprawczy Febi w IC za 120 (upusty). W zestawie tym są simeringi, oringi, teflonowe wkładki i uszczelki (jakość tych teflonowych wkładek była taka, że zostawiłem oryginalne- były ciaśniejsze niż nowe ) W całym zestawie jest chyba z 15 części.
|
|