BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - gasnie na benzynie

Scigany - 2005-12-14, 22:58
Temat postu: gasnie na benzynie
chlopaki nie wiem co jest grane z moim M40, od jakiegos czasu zaczal gorzej zapalac na benzynie, teraz wyglada tak, ze wogole sam nie trzyma obrotow na benzynie, musze trzymac powyzej 2500obr/min aby rowno pracowal, powyzej tych obrotow ladnie wchodzi do odciny. Jak puszczam gaz, to zaczyna sie dlawic az gasnie :| na gazie chodzi rowniutenko. Nie mialem nigdy zadnego wystrzalu. Czy jest zimny czy goracy tak samo gasnie na benzynie :| co to moze byc ? przeplywke mam na 100% dobra
jaqub - 2005-12-14, 23:07

na 100% masz padnieta przeplywke :)
arteek - 2005-12-14, 23:47

ja już tyle razy miałem zabawę z tym tematem i na pewno to przepływka, ale nie musi być padnięta może być albo odłączona albo się zatarła
Scigany - 2005-12-15, 06:45

jeszcze raz pisze ze przeplywka jest na 100% dobra, zakladalem z innego dobrze pracujacego auta , 4ry rozne przeplywomierze zakladalem o tym samym numerze. Teraz od slawo kupilem i tez na pewno jest dobra. Za kazdym razem musze sie w ten sam sposob ratowac sie aby wogole moc odpalic i jezdzic jezezli mi gazu zabraknie. Tzn. przesuwam ta wskazowke pod ta czarna pokrywka na przeplywomierzu, czyli przedawkowuje maksymalnie dawke paliwa, doslwonie az smierdzi z tylu benzyna, wskaznik zuzycia paliwa caly czas prawie 30l pokazuje i zre mi paliwo jak glupi, ale to jest jedyna mozliwosc aby wogole na benzynie odpalac, wtedy pracuje rowno, no ale tak nie mozna caly czas jezdzic. Opadam juz z sil, w warsztatach tak samo nie wiedza o co chodzi, zaczelo sie to nagle samo od siebie robic, przeciez to nie jest silnik z odrzutowca, raczej prosta konstrukcja
Vindevil - 2005-12-15, 06:54

Uszkodzony czujnik temperatury na bloku, ma przerwę. Czujnik z czasówką. Jest pod kolektorem z prawej strony.