BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - sprawdzenie łączy ABS

dzik - 2005-12-15, 17:22
Temat postu: sprawdzenie łączy ABS
MAM KOLEJNE PYTANIE DOTYCZĄCE abs-U JAK SPRAWDZIĆ CZY DOCHODZI SYGNAŁ DO CZUJNIKA ABS-U, ORAZ GDZIE JEST KOMP OD ABSU
pele - 2005-12-17, 11:30

oto jest pytanie.wlasnie czy ktos wie jak to sprawdzic?komp jest pod kierownica.
Wrona_ - 2005-12-17, 11:40

a jak wyglada ten komp bo mam kontrolke w desce od abs i sie swieci caly czas a niewiem czy moje autka ma wogole abs
duchX - 2005-12-17, 14:00

czy masz ABS to latwo sprawedzic widac pompe od ABS pod maska zaraz za swiatlem po lewej stronie auta a jak sie kontrolka swieci caly czas to znaczy ze ABS nie dziala albo czujniki albo pompa :(

A czujniki powinny dawac impulsy 0.1.0.1 podpiac miernik podnies kolo do gory ustawic na ohm i zakrecic powolutku kolem

AMISZ - 2005-12-17, 16:35

Ja mam podobny problem dziś tez mi się zaczęła świecić ale wiem ze ma ABS i działał w sumie to dział do tej pory ale kontrolka się świec jak sprawdzałem na trasie ostre hamowanie to tylko prawe koło mi zablokowało czy tam może czujnik nie poszedł???
duchX - 2005-12-17, 19:47

swiecaca kontrolka oznacza ze jest blad w ukadzie abs'u jesli tylko jedno kolo hamuje to z pewnoscia wypiol sie czujnik lub sie uszkodzil
BOGGY E36 - 2005-12-18, 15:30

nie koniecznie czójnik,u mnie prawa strona (przód i tył) blokuje a lewa nie i kombinowałem sporo czasu i okazało się że zawory na pompie mam uszkodzone i musze wymienić pompe,na komputerze powinno niby to wykazać a pokazywało że ABS nie ma błedów choć kontrolka się świeciła.
duchX - 2005-12-18, 15:52

oczywiscie tez tak moze byc ze zaworki juz padly ale mozna sprawdzic najpierw czujniki
pele - 2005-12-18, 16:12

tez tak kiedys mialem ze swiecila sie kontrolka i do tego przy chamowaniu jak samochud juz prawie stawal w miejscu zalanczalo sie takie zgrzytanie abs i sie okazalo ze przewod od czujnika byl przerwany w jednym miejscu.teraz tez mi sie swieci kontrolka po lekkim zwarciu.tzn sa takie patenty ze sie podlancza do akumlatora i nie trzeba go wypinac z obwodu przy spawaniu itp.i podlaczylem cos takiego odwrotnie i zaczela swiecic czy ktos wie co to moze byc?
AMISZ - 2005-12-18, 18:30

Hmm u mnie pewnie bedzie coś z czujnikiem bo tylko prawe przednie wczesniej blokuje!!! Co myslicie??