| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Niezidentyfikowane piski w kabinie
Domel - 2005-12-16, 11:01 Temat postu: Niezidentyfikowane piski w kabinie Witam ponownie.
Druga sprawa, która mnie dręczy to piski.
Zauważyłem, że piszczy tylko gdy jest mocno wilgotno.
Piski wydobywają sie tylko podczas jazdy z wduszonym pedałem gazu i na postoju. Gdy jade i wduszę sprzęgło lub puszczę gaz piski ustają.
Wchoraj nasłuchiwałem.
Słychać je w kabinie i we wlotach powietrza pod przednią szybą.
Pod maskÄ… jest cisza.
Czy jest to dmuchawa?
Tylko jaki wpływ na dmuchawe ma dodawanie gazu?
Pozdrawiam
Dominik
LUKAS - 2005-12-16, 11:07
Czy te piski są w czasie gdy dmuchawa jest włączona
Obroty silnika mająna to wpływ, ponieważwywołują dodatkowe wibracje...
Domel - 2005-12-16, 11:10
Lukas, tak dmuchawa była wlączona. W sumie nie pomyślałem zeby ją wyłaczyc i wtedy zobaczyć czy piszczy. Przy najbliższej okazji tak zrobie.
Może masz racje. Jak się dostać do tej dmuchawy? Możliwe ze ma jakies luzy.
Vindevil - 2005-12-16, 11:13
Silniczek od dmuchawy na panewkach piszczy. Jak bardzo chcesz je zlikwidować to musiałbyś się do niej dostać i jakąś oliwą w spray-u kilka razy prysnąć na nie. Przy okazji pryśnij lekko na komutator wd40 i wytrzyj go jakimś wacikiem.
LUKAS - 2005-12-16, 11:29
| Domel napisa³/a: | | Może masz racje. Jak siÄ™ dostać do tej dmuchawy? Możliwe ze ma jakies luzy. |
Od strony komory silnikowej. Na podszybiu jest taka osłonka musisz ją zdjąć...
Lord Lukasz - 2005-12-16, 13:00
No moja dmuchawa jak jest na pozycji 1 to piszczy, jak ruszam to przestaje i potem dalej piszczy i jak hamuje to bardziej piszczy
klonas - 2006-01-25, 00:18
no cholera ja mam dołądnie to samo jak chamuje to przestaje piszczeć jak ruszam to piszczy bardziej chociażcały czas piszczy teraz co zrobiłeś ? naprawiałęś to?
Domel - 2006-01-31, 08:28
Wiem już na 100 % że jest to wentylator od nawiewu. Jak sie zrobi cieplej to sie ze niego wezme. Pozdro
|
|