| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Cieknie na szwach pomocy
duchX - 2005-12-16, 19:03 Temat postu: Cieknie na szwach pomocy Witam po tych kilku dniach deszcze autko zreszta caly czas stalo na polu ze wzgeldu na to ze w garazu stoi inne ale to nie wazne no i po tych paru dniach wszedlem dzisija do autka a tam jest mokra i saqczy sie woda na szwach ktorymi obszyty jest pierwszy palak za lusterkliem czym mozna zaimpregnowac cos takiego albo co z tym zrobic !!
el-viz - 2005-12-16, 22:16
impregnat do namiotów np. kiwi aquastop, ewentualnie w deichmann też mają środki do impregnacji np. butów.pod warunkiem że namiot jest z płótna oczywiście.ja użyłem kiwi i robi dobrze.
duchX - 2005-12-16, 22:44
a gdzie takie kiwi aquastop mozna nabyc i ile to kosztuje jak z tym postepowac ???
jaqub - 2005-12-17, 00:06
popytaj w sklepach turystyczno/sportowych a poza tym najlepiej kup sobie jakas plandeke zeby nakryc auto jesli nim nie jezdzisz...
duchX - 2005-12-17, 08:38
Plandeka tez jest jakims rozwiazaniem ale czasami nim jezdze no i przydalo by sie zadbac troszke o ten dach bo nie wiadomo czy ktos kiedys cos z nim robil a jest szczelny tylko wlasnie w jednym miejscu na szwach cieknie
kubus - 2005-12-17, 14:34
a na 100% jestes pewien ze nie jest przetarty nigdzie pod/nad pałąkiem?? U mnie tez ciekło i okazało sie ze struktura materiału jest za rzadka i zaraz sie przetrze wiec rozwiązałem to w ten sposób ze kupilem hardtopa , a miekki dach idzie na wiosne do ponownego obszycia.
Co do impregnowania jest takie coś :
http://www.climbing-shop.com/?str=prod&id=896
kosztuje jak widac 44PLN
duchX - 2005-12-17, 19:51
jestem pewny na 100% ze nie jest przetarty stan wizualny jest idealny dzisiaj bylem u tapicera i kupilem impregnat i zapryskalem to miejsce gdzie sie saczylo zobaczymy co sie bedzie dzialo jak kupowalem to mylem auto na myjni wysokim cisnieniem i nic nie cieklo jezdzilem caly dzien po deszczu i nic dopiero 4 dni daly rade
|
|