| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - problem z elektryka
Wrona_ - 2005-12-17, 10:59 Temat postu: problem z elektryka wie ktos co moze byc przyczyna ze dzieja sie rozne dziwne rzeczy w elektryce w e-30 silnik 1,8 i mianowicie wskazowka od poziomu paliwa pokazuje caly czas pelny bak i swieci sie przy tym rezerwa obojetne ile paliwa jest w baku niedziala wskazowka temperatury raz dziala a raz nie obrotomierz nie dziala tylne swiatlo pozycyjne lewe choc zarowka jest nowa niedziala przednie prawe swiatlo mijania choc zarowka tez jest nowa i jeszcze pare innych pierdolek z ktorymi pomalu dochodze do ladu dodam ze wymienione sa wszystkie bezpieczniki wiec niema takiej opcji aby ktorys bezpiecznik byl spalony ah
duchX - 2005-12-17, 11:02
ja na twoim miejscu posprawdzal bym masy zaczynajac od akumulatora!!!!
Patrzylem teraz na schemat i moze byc jeszcze jedna przyczyna ktora moze byc uszkodzona plytka w zegarch ale najpierw sprawdz masy potem poszukaj przy wtyczkach zbiornika powodzenia
Wrona_ - 2005-12-17, 11:12
ok posprawdzam napewno
Marcin - 2005-12-17, 13:47
| x_e_o_n napisa³/a: | ja na twoim miejscu posprawdzal bym masy zaczynajac od akumulatora!!!!
Patrzylem teraz na schemat i moze byc jeszcze jedna przyczyna ktora moze byc uszkodzona plytka w zegarch ale najpierw sprawdz masy potem poszukaj przy wtyczkach zbiornika powodzenia |
A co konkretnie masz na mysli piszac posprawdzaj masy. Czy chodzi o to aby wyczyscic wszystkie styki mas do poszczegolnych czesci nadwozia czy cos innego???
Pytam bo wlasnie robie przeglad elektryki i przyda mi sie ta info.
PZDR
duchX - 2005-12-17, 13:58
nie wiem kiedys mialem taki przypadek ze nie bylo styku na masie bo gdzies kabelek zasniedzial i byly jaja z elektryka ! jak robisz juz z pradem to posprawdzaj mase nie zaszkodzi .... moze pomoze
henry - 2005-12-19, 15:41 Temat postu: Do Mcinka .........Do Mcinka !!! Dokladnie chodzi o to właśnie.O sprawdzenie wszelkich połączeć instalacji eketrycznej z masą pojazdu.Jeżeli posprawdzasz wszystko i bedziesz miał pewność ,że wszystkie "masowe" połączenia są OK. to wtedy szukanie ewentualnych usterek w instalacji elektrycznej to juz naprawde zabawa. - PZDR - henry
Szef_22 - 2005-12-19, 16:44 Temat postu: . Całkiem mozliwe ze zawiesil sie plywak,ktory znajduje sie w baku.Wyjmij,przeczysc i bedzie pokazywac faktyczny stan paliwa.Chyba,ze rzeczywiscie padly zegary,co w e30 jest normą
|
|