| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - silniczek krokowy
Anonymous - 2004-07-15, 15:58 Temat postu: silniczek krokowy Witam zacina mi sie silniczek krokowy co z nim zrobić da sie go jakoś przeczyścić czy coś?? wolne obroty mi faluja dopiero jak postukam w silniczek to wszystko wraca do normy. samochód to BMW 525 e34
ScOOti - 2004-07-15, 16:23
jak bys troche poszukal to bys znalazl.
Czyscisz benzyna nitro.
Wsadzasz silniczek do benzyny po paru godzinach go wyjmujesz niech przeschnie i juz powienien byc czysty.
Anonymous - 2004-07-15, 18:00
Cały silniczek mam wsadzić do benzeynki tam niema czegoś elektrycznego co mogło by sie spalić czy coś takiego???
Gepard - 2004-07-15, 19:16
nie nic sie nie stanie. Ja ostatnio na noc zalalem swoj zwyklym rozpuszczalnikiem i problem zniknal jak reka odjal
SmasherE30 - 2004-07-15, 21:47
pamiętaj tylko że po wyjęciu z rozpuszczalnika będzie bagno w kanalikach i zanim podłączysz wężyki gumowe, to podlącz tylko napięcie pod silniczek i przekręć stacyjkę. Przed tym zabezpiecz ujścia szmatką. Zgaś stacyjkę, wytrzyj syf i juz na pewno będzie oki . Jeśli twój silniczek zaciera się od syfu to zwróćuwagę na stan dolotu a w szczególności filtr powietrza. Może pora coś porządnie przeczyścić lub wymienić, aby wyeliminowac podobne zonki w przyszłości.
Pozdro
Go¶æ - 2004-07-21, 00:00
Będe czyścił silniczek ale wiem że po tym przydało bysie "resetowac" regulacje ,w poldkach odlaczalo sie akumulator na 2 godz poczym zapalało sie go i na postoju czekało aż 2 razy włączy sie wiatrak i teraz pytanko jak sie to robi w 320i ? .
Go¶æ - 2004-08-05, 13:23
ooo to i ja sobie przeczyszczę moze i mojemu pomoże )
|
|