| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Nierówna praca silnika i inne problemy....
HUBERT - 2005-12-20, 18:09 Temat postu: Nierówna praca silnika i inne problemy.... Witam
Mam takie pytanko...zanim pojadę do mechaników i zapłacę dużo pieniędzy....
M20b20 90r. przebieg 248tys ...(czerwony...:)) )
Otóz problem jest taki - silnik pracuje nierówno...jakby to wytłumaczyć...nie pracuje tak - wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...:)
tylko - wrrr, wrrrr,wrrrr,wrrrr...rozumiecie o co B??
Wymienione kable, swiece,rozrząd,filtr paliwa, przepływomierz zamieniłem od kumpla i to samo. Ponadto czasem - nie zawsze zdarza mu się ciężko zapalać - zazwyczaj na ciepłym, i spaliny mają taki "słodki" smród.
Może być walnięta sonda???
Dzięki z góry za sugestie
pozdro
Hubert
BOGGY E36 - 2005-12-20, 18:39
tak, może! i skoro już tyle rzeczy popodmieniałeś to może być to,jak i jeszcze parę innych rzeczy
u mnie falowała na obrotach i dławiła się czasem jak dodałem gazu a podczas jazdy czasem ją szarpało.
jak pojedziesz na kompa to na pewno wyjdzie co masz nie tak.
P.S A ROZRZĄD NA 100% DOBRZE MASZ USTAWIONY??? objawy podobne.
HUBERT - 2005-12-20, 20:32
rozrząd na bank ok...gdyby nie było ok to wogóle by było do no nie??..a te "pare innych rzeczy..."
BOGGY E36 - 2005-12-20, 21:03
te inne rzeczy to:jakość kabli świece (najlepsze 1 elektrodowe),regulator cisnienia paliwa na listwie jak i same wtryski(czy nie ciekną),nie napisałeą czy jest zagazowana,i czy miałeś taki objaw wcześniej czy to się wydarzyło w związku z jakąś naprawą?
a jak będziesz miał nawet leciutko przestawiony rozrząd to auto będzie jażdzić ale będzie źle odpalać albo nie będzie miało pełnej mocy.
Szef_22 - 2005-12-20, 21:40 Temat postu: . Miałem coś podobnego od paru dni u siebie.Wtyczka od wtrysku na 3 cilindrze byla zasniedziala i nie podawala paliwa,i palił tylko na 5.Skoro iskra jest ok,to moze cos z wukładem paliwowym.Poszukaj takze czy nie łapie lewego powietrza,najlepiej posciagaj wszystkie weże,to czesta przyczyna nierównej pracy silnika.Koszt wszystkich wezy jest niewielki,nawet jak są całe to lepiej wymienic na nowe.
SmasherE30 - 2005-12-20, 22:12
zużyty wałek
za ubogo
pozdro
HUBERT - 2005-12-20, 22:46
wałek jest ok, sprawdzony ok 3-4tys temu,przy okazji regulacji zaworów, na jednej krzywce były jakieś minimalne ryski( ale absolutnie nie była wyjechana)auto bez gazu,posprawdzam jeszcze szczelnośc przewodów.
Jak sprawdzić regulator cisnienia paliwa??
|
|