BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Dokładka pod dach z komputerkiem w E30 - problem!!!

chester - 2005-12-22, 23:36
Temat postu: Dokładka pod dach z komputerkiem w E30 - problem!!!
Witam
Dorwałem do mojego autka E30 nie wyposazonego w Check Control dokładkę pod przednią część podsufitki taką pod Check Control i problem tkwi w mocowaniu korbki szyberdachu.
Czy ktoś sie orientuje, czy w wersjach z Check jest inna korbka i mocowanie jej niż w wersjach bez tej dokładki lub czym to sie ewentualnie różni?
Dokladka założona i przerobiona, ale szyberdachu nie mam jak otwierać - póki co jest zima więc mało potrzebny ale zima się skończy i wtedy kapa.
Pozdrawiam
Chester

HAMANN E30 - 2005-12-23, 10:38

są dwie wersje tej podsufitówki :

1. wersja z szyberdachem
2. wersja bez szyberdachu

Różnią się od siebie,najlepiej szukać oryginału :roll:

chester - 2005-12-23, 10:43

To wiem - dorwałem akurat ta bez szyberdachu ale przerobiłem ja na wersję do odsuwanego dachu. Kwestia tylko z mocowaniem tej korbki. Jak patrzałem u kolegi w 2,5 l z kompem to wygladało to podobnie ale na chwile obecną jak chcę to skręcic to nie pasuje korbka, a wszystko przez to, że ta podsufitka jest trochę niżej niż mocowanie brakuje ok 2 - 3 cm, żeby się to zgrało.
IPLO - 2005-12-23, 17:26
Temat postu: rr
ja ma syber na korbe i do tego chek jak by ci to cos pomoglo :roll:
chester - 2005-12-23, 17:36

Chyba poradziłem sobie w nieco inny sposób - przerobiłem troche ta dokładkę - po świętach juz powinna być założona więc podzielę się uwagami - musze trochę ją wytapicerować. Powinno pasić.
Pozdrawiam i Wesołych Świąt oraz Dosiego 2006 roku.
Chester

chester - 2005-12-27, 17:53

Dokładka założona i wygląda tak jak poniżej (w rzeczywistosci troche lepiej), szkoda tylko ze brak tego magicznego komputerka tam, ale teraz to sobie chyba jakies LCD wcisne w to miejsce :)

Trzeba było przerabiać trochę, żeby ja tam wcisnąć:
1. Słupki "A" wewnętrzne - trzeba było zmienić ich profil w górnej części, czyli podciąć.
2. Korbka szyberdachu i plastikowa obudowa korbki musiała się poddać delikatnej obróbce.
3. Sama dokładka jak już wspomniałem była do wersji bez szyberdachu, więc trzeba było w jej tylnej części z lewej i prawej strony troche popodcinać, wyprofilować do kształtu podsufitki.
4. W miejscu korbki dachu jest przeprofilowana i wytapicerowana zamszem.
5. W niektórych wersjach trzeba by zmieniać daszki przeciwsłoneczne (ja akurat miałem te mniejsze, więc nie musiałem ich zmieniać i kolorystycznie tez prawie pasują).

To tyle przeróbek. Teraz trzeba by tam cos wkomponować bo tak jakoś łyso nad lusterkiem.

Pozdrawiam
Chester