| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Glowica -- na co zwrocic uwage?
ScOOti - 2004-07-17, 21:49 Temat postu: Glowica -- na co zwrocic uwage? Siema
Mam pytanie wlasnie zdejmuje glowice u siebie:
Na odkreceniu jednej sruby mam taki efekt:
Polamaly sie klucze
Musze kupic takie z grubymi przejsciowkami aby nie pekaly!
Teraz takie pytanie zdejme glowice co proponujecie do zmiany wniej?
Tak mysle nad sprezynami od 2.5i, nowe uszczelniacze, wyczyszcze gniazda zaworowe, zbiele ja aby zalozyc i to wszystko. macie jakies pomysly?
Pawel-e30 - 2004-07-17, 22:15
a czy jak założysz twardsze sprężyny wałek od ety długo wytrzyma?
Czy zaraz się wytrze?
slawo - 2004-07-17, 22:32
Wytrze sie uwazaj mnie juz to spotkalo,ma slady zuzycia szczegoilnie na krzywkach wydechu.Dlatego po niedzieli poszukam glowicy w rajchu,wroce dam znac co i za ile moge miec.Mysle nad koncowka 855 z reszta mandzurii.Czas pokaze
Pawel-e30 - 2004-07-17, 22:36
scoti a co na to wszystko loko ci powiedział?
ScOOti - 2004-07-17, 23:13
Loko mi powiedzial " ZAKLADAJ "
Pawel-e30 - 2004-07-17, 23:25
he to sam podejmij decyzje
Ja ci moge dać namiar na gościa który dosyć tanio robi głowice i on właśnie mi tłumaczył co się wjąże z założeniem mocniejszych sprężyn ale oczywiście nie wyjdzie to po 10000tyś.km tylko po większych przebiegach
ScOOti - 2004-07-17, 23:35
wiesz ja tym samochodem juz nie zrobie 10 tys km w ciagu nawet 3-4 lat!!!
Za tydzien-dwa bede mial nowy inny samochod a Beemke chce tak zrobic aby jezdzic na wytscigi szalec ja nie do codziennej jazdy. Chce w srodku wywalic wszystko zostawic licznik, kierownice albo sama deske rozdzielca bez niczego. Zero srodka tak jak sa te fotki od Civica co dalem link.
Siada walki w tej glowicy to kupie glowice od 2.5i i bedzie mial wieksza moc niz teraz i wtedy jeszcze mocniejszego kopa
Pawel-e30 - 2004-07-17, 23:47
kombinujesz tak ja ja na początku roku chciałem zrobić z e21
Gepard - 2004-07-18, 18:45
A nie myslales nad obrobka glowicy?? Podstawa moim zdaniem jest dotarcie zaworow lub ich przefrezowanie naprawde warto to zrobic na ulicy Koniec Polska jest gosciu ktory naprawde dobrze robi zaworki a cenna jest cos w granicach 10zl za sztuke. Warto abys sie zajal przed oddaniem jej do zrobienia zaworow kanalami dolotowymi i wydechowymi a zwlaszcza ich pasowaniem z kolektorem ssacym i wydechowym (najlepiej przyluz nowa uszczelke zaluz jakis kamyczek szlifierski lub frez na wiertarke i zeczlifuj tak aby otwory w uszczelce i w glowicy idealnie pasowaly pozniej to samo z kolektorami. Na sam koniec papier scierny 1000 plus olej i kanaly na lustro. Polerka kanalow plus szcelne zawory i nowe usczelniacze plus planowanie glowiczki daja ladny efekt bynajmniej w japonczykach
ScOOti - 2004-07-18, 21:39
wiesz planowanie glowicy w Etcie nie moze byc poniewaz zarowy i tak sa bardzo blisko tlokow i jest ryzyko rozwalenia ich.
Co do czyszczenia kolektorow to wiem i tak zamierzam zrobic.
ponizej zamieszczam galerie zdjec z remontu
http://tsx.pl/remont/
|
|