| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - ile pkt na prawku???
VinCent318iS - 2005-12-27, 21:44 Temat postu: ile pkt na prawku??? ja mam 10pkt ostatnio mnie złapali tylko dlatego, że jechałem beemką wczoraj dokładnie to miało miejsce o godzinie 1:30 niepotrzebnie się awanturowałem bo przysrali mi za zakaz wjazdu 200PLN i 5pkt masakraaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zawrócili bo ich mijałem z przeciwka oczywiście alkomat te sprawy czy dragów nie mam skandal poprostu chłopaki się zatrzymali w rozwoju i nie wiedzą ze teraz Beemkami jeżdżą porządni obawytele
marcinkosky - 2005-12-27, 21:47
ja mam 400 zl. i 10 pkt. za predkosc- zlapali mnie na VIDEO-RADAR. Trafilem na takich sluzbistow ze nawet w lape nie chcieli wziosc poprostu zero gadki
duchPW - 2005-12-27, 22:01
ja nie wiem ile mam, ale na razie wolę jeździc zgodnie z przepisami... tylko jakos z ta dozwoloną prędkościa mi nie wychodzi... poprawię się, bo ordnung mus sein
...i dura lex sed lex (durne prawo, ale prawo )
DarPiet - 2005-12-27, 23:31
| marcinkosky napisa³/a: | | zlapali mnie na VIDEO-RADAR. |
ja masz fotke na fotoradarze lub innym tego typu urzadzeniu to nie dyskusji i nawet nie proponuj łapowki bo i tak nie wezma a ty mozesz dupe zmoczyc..
Mariusz - 2005-12-27, 23:42
| Pioter_W napisa³/a: | ...i dura lex sed lex (durne prawo, ale prawo ) |
ekhm ... twarde, nie durne
Wiem, że wiesz, ale innych nie myl
A ja mam się czym chwalić 0 pkt
Grzesio - 2005-12-27, 23:47
Mnie dziś na Video nagrali, to z miejsca jak wsiadałem do ich Vectry powiedzieli że rozmowy są nagrywane i żeby nawet nie dyskutowac i tak zrobiłem. Było 90/50 8pkt i 300zł w plecy ale może znajomki coś załatwią ( nadzieja - matka głupich )
center - 2005-12-28, 00:04
znajomki raczej juz nic nie zalatwia, jak przyjales mandat to zbita..
chyba ze znajomek to prezydent miasta, to cos sie da zalatwic
pozdro i nozka z gazu panowie...
Grzesio - 2005-12-28, 00:09
Dzwoniłem i mówił że jest ciężko ale może chociaż pkt. da się usunać, zobaczymy. Jak sprawa sie rozstrzygnie to dam znać
Labrador - 2005-12-28, 00:15
0 pkt. Ostatni mandat ze 3 lata temu.Ponieważ głównie jeżdze po mieście a w nim nie ma zbyt wielu okazji do zarobienia mandatu ( rzadko stoją z radarem ,a tam gdzie stoją to wiem i zwalniam)
sancho - 2005-12-28, 00:30
1000 pln i 19 pkt za jednym podejsciem
3x6pkt za czerwone swiatlo (wg. mnie maksymalnie ciemnożółte) i 1 pkt za rozmowe w trakcie przez komórke (zatrzymalem sie bo myslalem ze o to wlasnie chodzi)
co najlepsze jechalem akurat powolnym citroenem
0 pkt wczoraj (to z okazji swiąt) 204km/h na 50 km/h akurat wrzuciłem na luz bo do domu dojezdzalem 200 pln i tekst "to chyba cie nic nie nauczy ":P
KORDI - 2005-12-28, 00:59
Ja jak narazie na szczęście tylko mandat 50 zeta......
Ale najlepsze......za co....?????? ZA BRAK APTECZKI
Labrador - 2005-12-28, 01:12
Przecież apteczka nie jest obowiązkowa.Obowiązkowy jest trójkąt ,i gasnica jedynie.
Oto link do przepisów odnośnie wyposażenia obowiązkowego w samochodzie: http://www.prawojazdy.com...id_artykulu=199
VinCent318iS - 2005-12-28, 02:54
labrador mam nadzieje że to nie twoja Jedynka co masz w avatarze
Labrador - 2005-12-28, 08:46
| VinCent318iS napisa³/a: | | labrador mam nadzieje że to nie twoja Jedynka co masz w avatarze |
Nie, ja mam Compacta 323Ti
metaldaw - 2005-12-28, 08:53
ja mam 12 pkt (6+6) wszystko za stłuczki i na dodatek zdobyte w listopadzie i grudniu , o ile w listopadzie tylko pękł zderzak(w cieniasie), to już w grudzniu skrzrwdziłem becie
korzuch - 2005-12-28, 09:34
| metaldaw napisa³/a: | ja mam 12 pkt (6+6) wszystko za stÅ‚uczki i na dodatek zdobyte w listopadzie i grudniu , o ile w listopadzie tylko pÄ™kÅ‚ zderzak(w cieniasie), to już w grudzniu skrzrwdziÅ‚em becie |
yo!
Stary współczuje
pozdro
PS u mnie 0 pln i 0 pkt
mareks - 2005-12-28, 13:34
| Cytat: | 0 pkt wczoraj (to z okazji swiąt) 204km/h na 50 km/h akurat wrzuciłem na luz bo do domu dojezdzalem 200 pln i tekst "to chyba cie nic nie nauczy " |
no to rzeczywiscie swietny prezent;)
yoshi - 2005-12-28, 13:49
| Cytat: | | ja mam 12 pkt (6+6) wszystko za stłuczki Embarassed Crying or Very sad i na dodatek zdobyte w listopadzie i grudniu Embarassed Crying or Very sad , o ile w listopadzie tylko pękł zderzak(w cieniasie), to już w grudzniu skrzrwdziłem becie Embarassed |
i to porzadnie chyba bo z tego co miasto mowi to wahacz i golen skrzywiona
a co do punktów to nie jest moje hobby wiec nie zbieram
KUKI - 2005-12-28, 13:50
przez 7 lat jezdzenia nie złapałem rzadnych punktów a wtym roku 16pkt
10+6 i łącznie 550zł
Bruner - 2005-12-28, 14:02
U mnie 15 punktow i 400 zl w tym roku. Najpierw 9 punktow i 200 za wyprzedzanie na przejsciu dla pieszych (skrzyzowania i podwojnej ciaglej "nie widzieli" ) a potem 6 punktow i znowu 200 zl za dzwona (stwarzanie zagrozenia w ruchu drogowym czy cos w tym stylu). 9 znika z konta w lutym i mam zamiar nic nie dokladac
cinek_sw - 2005-12-28, 14:05
ja nawet niewiem ile ale wiem że nie jest ich dużo Vincent, to ci komunikacja miejska została
Sosen - 2005-12-28, 14:29
Przez 11 lat jeżdżenia i po zrobieniu ok. 500 tys. km nie mam i nigdy nie miałem ani jednego punktu karnego. 8) Odpukać w niemalowane
Yatzek - 2005-12-28, 14:37
ten rok byl slaby 5pkt i 100pln za wjazd na strefe i blokada byli mili bo zaczeli od 5pkt i 500pln , fotoradarek w Rypinie "dobrze ze dzieci szły poboczem " 73km/h na 50tce odrazu do grodzkiego propozycja 50pln przyznaje sie do winy ale rozprawa i tak byla bo mandat przyszedł po 3miesiacach orzeczenie; 50pln mandat,30pln na rzecz państwa!!! , 100pln kosztow rozprawy no co za kraj a tak pozatym reszta to stały taryfikator 50pln 0pkt za brak dokumentow obojetne za jakie nagiecie taniej juz niema hehe noooo nie pechhh??? w poprzednich latach kilka paragrafów by sie znalazlo jak to sąd okreslil piraciatko ale jakie porzadne nawet sie przyznalo,stawilo i obiecuje poprawe to mu zmniejszymy kare z naliczonych 11,500pln i Xpkt do 1/2kosztow rozprawy czyli 100pln + 300pln mandatu POZDRO.
Pamietajcie ze mozna naginać ale z głowa bo zycie wasze i innych wiecej warte
jaras87 - 2005-12-28, 14:53
hehe widze ze co nie ktorzy to majÄ… juz historie
ja jak narazie zero pkt a mam prawko od lipca
tlyko 50zł mandatu za parkowanie na trawniku ...
było sie na plazy i zostawiło auto w cieniu za zakazem miało być 5pkt i 250 zł ... ale sie politowali chyba było warto w bo w 126p to mozna sobie tyłek usmazyc jak jest gorąco
urbi - 2005-12-28, 15:44
mam prawko od czerwca i juz 100 zl i 4 pkt
spieszylem sie do dziewczyny no i sru ! (na szafie bylo 140) a na radarze 123 km/h na ograniczeniu do 50 ! wyskoczylem z auta i odrazu do kolesia ze mi sie spieszy i jaka jest sprawa ... i dostalem "usprawiedliwienie" wrr.
a dzis sie kapnalem ze jakies 2 tyg temu skonczyl mi sie tymczasowy dowod hehe pojechalem i wybralem twardy
co jaki czas kasuja sie pkt ?
Bruner - 2005-12-28, 16:05
Punkty kasuja sie po roku, ale nie kalendazowym, tylko liczy sie od czasu kiedy je dostales. Czyli np mi w lutym odchodzi 9, a w sierpniu pozostale 6.
Adi - 2005-12-28, 21:57
Aktualnie O pkt (się wyzerowało było 6) ale dalej jest 200 PLN do zapłaty (miało być 300 - 77 km/h na 50 i nie zapięte pasy). Pech chciał, że się akurat do szkoły spieszyłem a trafił się wyjątkowy służbista który nie chciał puścić biednego studenta
sancho - 2005-12-28, 23:43
| Bruner napisa³/a: | | Punkty kasuja sie po roku, ale nie kalendazowym, tylko liczy sie od czasu kiedy je dostales. Czyli np mi w lutym odchodzi 9, a w sierpniu pozostale 6. |
nie chce sie sprzeczac ale jak ostanio rozmawilem z "panami" to mowili mi ze po roku ale od momentu ostniego wykroczenia
wiec jezeli dostaniesz pkt np w styczniu 2005 a nastepne w grudniu 2005 to wszystkie kasuja Ci sie dopiero w grudniu 2006
cinek_sw - 2005-12-29, 09:35
a ja jestem po stronir Brunia....... a najepiej zawołac Mariusza.....
MARIUSZ !!!!!
Mariusz - 2005-12-29, 12:21
Tak już jestem
Problematyka z tym kiedy punkty nam przepadają jest zawarta w przepisach art. 130 p.r.d. oraz w Rozporządzeniu Ministra Spraw Wew. i Administracji z dnia 20.XII.2002r. w sprawie postępowania z kierowcami naruszającymi przepisy ruchu drogowego (Dz. U. Nr 236, poz. 1998, sprost. Dz. U. z 2003r. Nr 35, poz. 311 (to tak jakby ktoś chciał poczyta )).
Tutaj trzeba to troszkę szerzej opisać.
Zasada jest dość skomplikowana i wygląda tak: jeżeli jeden czyn popełniony przez kierowcę narusza więcej niż jeden przepis ruchu drogowego, to do policyjnej ewidencji wprowadza się wszystkie naruszenia, przypisując każdemu odpowiednią liczbę punktów. Zdarza się, że kierowca jednorazowo zdobywa 20pkt. Jeśli miał wcześniej 5 pkt. to kieruje się do na egzmain kontrolny. Od tej zasady istnieją wprawdzie pewne wyjątki, lecz w porównaniu z poprzednim rozporządzeniem MSWiA, które pozwalało na wpisanie max. 10 pkt. obecnie jest o wiele surowsze dla kierowców, niestety. Punktacja podzielona jest na tzw. wpisy tymczasowe (warunkowe) i ostateczne (prawomocne). Te pierwsze są wprowadzane wówczas, kierującemu zarzucono naruszenie przepisów, ale nie zapadło jeszcze prawomocne rozstrzygnięcie sprawy. Dopiero w momencie, gdy naruszenie zostanie potwierdzone prawomocnym wyrokiem sądu, postanowieniem sądu o warunkowym umorzeniu postępowania, nakazem lub mandatem karnym, wpis tymczasowy staje się ostatecznym, czyli prawomocnym. Wpisu tymczasowego nie stosuje się więc w jednym przypadku, gdy bezpośrednio po ujawnieniu naruszenia sprawca przyjmie mandat karny.
Natomiast w stosunku do czynów popełnionych do 31.XII. 2001r. obowiązywała zasada bezwzględnego usuwania punktów po upływie roku od dnia zdarzenia (wykroczenie bądź przestępstwo). Powodowało to przedawnienie punktów wówczas, gdy kierowca nie przyjmował mandatu, a sprawa trafiała do sądu. W stosunku do zdarzeń zaistniałych po 1 stycznia 2002r. punktów z policyjnego systemu nie usuwa się, jeżeli w ciągu roku kierowca dopuścił się naruszeń, w związku z którymi suma punktów - licząc zarówno wpisy ostateczne, jak i tymczasowe-przekracza 24 pkt (w przypadku młodych kierowców, októrych mowa w art. 140 ust. 1 pkt 3 p.r.d. - 20 punktów).
To tyle ... zawarłem tu jeszcze inne aspekty przy okazji, gdyby ktoś nie przyjął mandatu, a sprawa trafiła do SG.
KORDI - 2006-04-10, 22:51
Ehh.....odświeże temat....
Stałem sie dziś "szczęśliwym"posiadaczem pierwszych 2 pkt.karnych.....
i to za co.....raptem 89km/h w zabudowanym.....
Ale i tak dobrze że nie dostałem 300zeta i 6 pkt.bo tyle chcieli mi dać.....
A tak to dostałem w końcu za nie zapięte pasy.....
Kurde...i stówa w plecy.....
PozdrOOfki....
korzuch - 2006-04-10, 23:04
| KORDI napisa³/a: | Ehh.....odÅ›wieże temat....
Stałem sie dziś "szczęśliwym"posiadaczem pierwszych 2 pkt.karnych.....
i to za co.....raptem 89km/h w zabudowanym.....
Ale i tak dobrze że nie dostałem 300zeta i 6 pkt.bo tyle chcieli mi dać.....
A tak to dostałem w końcu za nie zapięte pasy.....
Kurde...i stówa w plecy.....
PozdrOOfki.... |
yo!
Ja się wole lansowac niz dusic gaz w miescie szkoda kasy na pierdoły
pozdro
KORDI - 2006-04-11, 18:58
No ale właśnie to nie chodzi nawet omiasto.....
To był teren zabudowany typu 3 domy na krzyż......
Zawsze tam zwalniam bo często stoją,ale śpieszyłem sie na trening i starałem sie jechać w miare spokojnie ale i nie 50........
PozdrOOfki......
henry - 2006-04-11, 20:24 Temat postu: punkty Paweł!!! A może w tym samym miejscu co i ja ( w Busku) .Tam najczęściej dają własnie 100zeta i 2 pkt. za "niezapiete pasy".....................Tyle zarobiłem wracając z Tarnowa.PZDR - henry
KORDI - 2006-04-11, 21:25 Temat postu: Re: punkty
| henry napisa³/a: | | PaweÅ‚!!! A może w tym samym miejscu co i ja ( w Busku) .Tam najczęściej dajÄ… wÅ‚asnie 100zeta i 2 pkt. za "niezapiete pasy".....................Tyle zarobiÅ‚em wracajÄ…c z Tarnowa.PZDR - henry |
Dokładnie tam Heniu.....
I to barzdo dobrze widziałem ze tam często stoją,i dlatego jestem na siebie zły...........
Jak będzie następny Tarnów to Ci dokładnie napisze gdzie lubią stawać od Kielc do Tarnowa....No chyba że najlepiej by było jakbyś do mnie zajechał po drodze.....
PozdrOOfki.....
henry - 2006-04-11, 21:49 Temat postu: Busko ......Pawełku !! Mozesz byc pewny ,ze zgłoszę sie na "instruktaz" ( i to chyba niezaleznie od kursu na Tarnów).A nawiasem mówiąc , to jakim to sprzętem przekroczyłes , bo sie ostatnio nie "chwaliłes" niczym nowym tu na forum????????? - Heniek
jaqub - 2006-04-12, 20:57
ZAPINAJCIE PASY.... !!
KORDI - 2006-04-12, 22:01
| jaqub napisa³/a: | ZAPINAJCIE PASY.... !! |
Ale właśnie o to chodzi że i ja i Heniu mieliśmy zapięte jak nas złapali......
Tam jak wybłagasz o mniejszy mandat to zawsze daja za nie zapięte pasy.......
PozdrOOfki.....
jaqub - 2006-04-13, 19:59
| KORDI napisa³/a: | | jaqub napisa³/a: | ZAPINAJCIE PASY.... !! |
Ale właśnie o to chodzi że i ja i Heniu mieliśmy zapięte jak nas złapali......
Tam jak wybłagasz o mniejszy mandat to zawsze daja za nie zapięte pasy.......
PozdrOOfki..... |
jak tak to spox.... ALE APEL DO WSZYSTKICH CO UWAZAJA ZE SA MEGA KOZAK ZE JAK JADA Z NIEZAPIETYMI PASAMI:
ZAPINAJCIE!!! TO RATUJE ZYCIE!!!
Kowal - 2006-04-14, 15:32
My właściciele bawarek mamy naprawde przechlapane z Policją. Oni zdają sobie sprawe że mamy co przycisnąć i że każdy beemkowicz lubi od czasu do czasu poczuć moc swojej super maszynki he he. Policja jest cięta na nas młodych kierowców i nasze bawarki. Ja dostałem w lutym mandat za przekroczenie prędkości. Złapali mnie na trasie w miejscu zabudowanym gdzie ograniczenie prędkości było do 50km, a ja ledwo co zdążyłem się rozpędzić 135km i wrzucić 4ke gdy nagle minełem łuk i zobaczyłem jak z za dużej górki ze śniegu biegnie policjant na droge że mało nóg nie połamie to już wiedziałem że się z tego nie wywine. Pomachał lizakiem a ja wychamowałem gdzieś 150m za nim... Jak się już zatrzymałem to zobaczyłem radiowóz za tą górką i policjanta który celuje radarem z wysuniętą ręką nad nią Nie źle się schwali, na moje nieszczęscie i innych kierowców.. Dali mi 10pkt. i 500pln mandatu!! Nie chcieli nic negocjować! Może dlatego że jechałem w pasach he he
misza - 2006-04-14, 16:28
heheh ja jakos mam farta, prawko mam zaledwie ponad rok i nawet nie kontrolowali mnie? strasznie dziwne, teraz wiem ile moge dostac za 140 po miescie..... czasem mi sie zdaza jak na chate wracam, a tak to spokojnie do 80 pomiescie, Lukas to ma przewalone w tym naszymi minsku
Justa E-30 - 2006-04-14, 21:34
he he ja mam narazie czyste konto pozdrowionka
KAMILOS - 2006-04-14, 21:37
Ja te mam narazie czyste konto ale juz wcześniej się troche zebrało ale już po egzaminie he he
misster - 2006-04-15, 13:22
| Mariusz napisa³/a: |
A ja mam się czym chwalić 0 pkt |
a nawet jakbys mial to bys se nie wprowadził karty PRD 5
Mariusz - 2006-04-15, 16:14
Nadal 0
center - 2006-04-15, 17:26
a ja od wczoraj mam 1...
jeszcze od strazy miejskiej za nieprawidlowe parkowanie...
nie bede wyrazal w slowach tego co mysle...
--==maly==-- - 2006-04-15, 17:39
Jakiś czas temu nazbierałem 15 PKT i 600zł.
1. 143km/h na 60 - po negocjacjach 200zl 6pkt
2. Fotoradar 108km/h na 60 z tym sie nie da dyskutowac 300zl i 8pkt
3. Krecilem baczki a niedaleko stal radiowóz ale nie widzieli tego tylko slyszeli
ale wiedzieli,że to ja. Wnikliwa kontrola gaścina itd i 100zł i 1pkt za nie zapiete pasy
pasażerki z tyłu.Ten punkt byl dla mnie gwoździem do trumny bo od tej pory za
przekrocznie powyżej 50km/h dostał bym 10pkt i już po prawku.
Naszczęscie wszystko dobrze się skończyło w tej chwili mam 0 pkt a mandaty się przeterminowały czyli 0zł .
Bruner - 2006-04-15, 17:40
| Kowal napisa³/a: | | My wÅ‚aÅ›ciciele bawarek mamy naprawde przechlapane z PolicjÄ…. |
Histeryzujesz Ja mialem przechlapane jak mialem kaszlaka, raz w miesiacu kontrola murowana. A od kiedy jezdze beemka (czyli prawie 2 lata) tylko 2 razy mialem do czynienia z policja, ale na wlasne zyczenie i zawsze udalo sie cos wytargowac. Pierwszy raz za wyprzedzanie na skrzyzowaniu, przejsciu dla pieszych i czyms tam jeszcze - zamiast 700 zl i 19 punktow stanelo na 200 zl i 9 punktach. Drugi raz przy okazji skasowania czarnuli - mialo byc 500 zl a stanelo na 200 zl i 6 punktach za spowodowanie zagrozenia w ruchu drogowym. Ze straza miejska tez wytargowalem znizke za zdjecie portretowe Poprostu z policja trzeba umiec gadac, podstawa to spokoj i kultura, jak zaczniesz kozaczyc to masz przechlapane. I to, czy jedziesz beemka, maluchem czy lanosem taty nie ma znaczenia.
Meecowhy - 2006-04-15, 18:38
ja mam za koszenie drzew w rowie - 100zl i 6pkt karnych
Goliat - 2006-04-15, 22:47
Wyprawa do Tarnowa 2005 100pln i 4 punkty za przekroczenie predkosci o 25km/h
Brak swiatel 8 marca 250pln i 4 punkty
Jaki ten swiat piekny
Pozdro
MARE21 - 2006-04-15, 23:49
500zł-10pk za spowodowanie i ucieczke z miejsca wypadku-po ostrym targowaniu
150zł-2pk za niezapięte pasy 3 osoby
100zł- 2pk pasy
200zł-czerwone światło 6pk. wlepili za coś tam innego, a światło byo pomarańczowe- bez dyskusji
OBECNIE STAN KONTA WYNOSI 0. 3 MANDATY PRZETERMINOWANE. ZA JEDEN SAMI SOBIE WZIELI.
Scigany - 2006-04-16, 13:04
6pkt i 300 zl za 110km/h na 40stce. Mialo byc 600zl i 12pkt, ale dalo sie utargowac. Jechali za mna 10km "cywilnym" samochodem filmujac mnie non stop z tylu i czekali az wpadne
damiano_e30 - 2006-04-16, 13:12
raz były 2 punkty i 100 PLN za pasy, a jak na razie to chwilowo nie mam prawka
korzuch - 2006-04-17, 01:02
yo!
ten temat to głupota kogo obchodzą wasze wtopy to wasza wina więc bulić leszcze za to mam większą pensje
pozdro
webretti - 2006-04-17, 01:17
jak czytam ten topic to tylko jedno mi na myśl przychodzi: Kierowca BMW = Cwaniak do kwadratu i bezmuzgowiec..............
bez obrazy ale ile w tym logiki a ile własnej głupoty, a ta ucieczka z miejsca wypadku to już przegięcie na całego
Sobek - 2006-04-17, 01:22
| webretti napisa³/a: | | jak czytam ten topic to tylko jedno mi na myÅ›l przychodzi: Kierowca BMW = Cwaniak do kwadratu i bezmuzgowiec.............. |
Aha to znaczy ze tylko kierowcy BMW maja najwiecej punktow na prawku i sa bezmuzgowcami hymmm to ja juz niewiem czy kupywac Beemke no bo jak mam byc cwaniaczkiem i bezmuzgowcem i co chwile jakis mandat dostawac to bezsensu lepiej kupic jakiegos opelka i miec spokuj
Bajka - 2006-04-17, 01:25
| Sobek{Marek} napisa³/a: | ja juz niewiem czy kupywac Beemke no bo jak mam byc cwaniaczkiem i bezmuzgowcem i co chwile jakis mandat dostawac to bezsensu lepiej kupic jakiegos opelka i miec spokuj |
nie kupuj łopla, łoplami jeżdżą chamy
Sobek - 2006-04-17, 01:29
| Bajka napisa³/a: | | Sobek{Marek} napisa³/a: | ja juz niewiem czy kupywac Beemke no bo jak mam byc cwaniaczkiem i bezmuzgowcem i co chwile jakis mandat dostawac to bezsensu lepiej kupic jakiegos opelka i miec spokuj |
nie kupuj łopla, łoplami jeżdżą chamy |
Hehe wiem wiem tylko podalem taki przyklad
Ja juz mam swoja wymazona slicznotke i napewno to bedzie E30
Pozdrawiam
misster - 2006-04-17, 10:25
jak czytam te wasze wykroczenia to wlos mi sie jezy
... i do policji macie pretensje ze zatrzymuja beemki nie ma co sie dziwic pewny wynik
...110 kmh na ograniczeniu do 40 ---bravo jasiu
BADYL - 2006-04-17, 10:28
Jakos jezdzac autem dostałem 2 razy w zyciu mandat - za przewóz 5 osób maluchem i nie zatrzymanie sie na znaku stop (teraz nie wazne czym jade deskorolka na łyzwach STOP i basta - to było jakies prawie 9 lat temu) - drugi mandat za spowodowanie kolizji drogowej 400 zł i chyba 6 pkt - do dzisiaj wiecej nie zanotowano i nie zanotuja.Reszte mandatów mam za co innego ale to nie wazne.
--==maly==-- - 2006-04-17, 10:48
| korzuch napisa³/a: | yo!
ten temat to głupota kogo obchodzą wasze wtopy to wasza wina więc bulić leszcze za to mam większą pensje
pozdro |
Fakaj siÄ™ korzuch Sam jesteÅ› leszcz.
I nie fikaj bo Cię wysadzimy z tej państwowej posadki.
Mariusz - 2006-04-17, 10:57
| korzuch napisa³/a: | za to mam wiÄ™kszÄ… pensje
pozdro |
Pochwal sie gdzie pracujesz Przepraszam za OT
ChriS - 2006-04-17, 11:08
Od 4 lat :2 kontrole policji,1 straż miejska(za parkowanie)-0 mandatów.Chyba się starzeję
maly korzucha nie ruszysz,on już tam korzenie zapuścił
center - 2006-04-17, 11:22
jak to mowil Bogus:
system sie zmienia a Pan ciagle w komisji
Menel - 2006-04-17, 12:26
widze ze wszyscy tylko za predkosci itd a ja dostalem za ..."tamowanie ruchu drogowego" jechalem faktycnie okolo 30-40 km/h po centrum 8) .jak uslyszalem za co to prawie nie padlem ze smiechu .
Sosen - 2006-04-17, 12:48
| menel napisa³/a: | widze ze wszyscy tylko za predkosci itd a ja dostalem za ..."tamowanie ruchu drogowego" jechalem faktycnie okolo 30-40 km/h po centrum 8) .jak uslyszalem za co to prawie nie padlem ze smiechu . |
Buahahaha, to dopiero numer! Koleś w zglebowanej beemce dostał mandat za zbyt wolną jazdę Dobre, dobre hehe
damiano_e30 - 2006-04-17, 16:58
| Sobek{Marek} napisa³/a: |
Aha to znaczy ze tylko kierowcy BMW maja najwiecej punktow na prawku i sa bezmuzgowcami hymmm to ja juz niewiem czy kupywac Beemke no bo jak mam byc cwaniaczkiem i bezmuzgowcem i co chwile jakis mandat dostawac to bezsensu lepiej kupic jakiegos opelka i miec spokuj |
Mój kolega powiedział że nigdy nie kupi sobie BMW bo tym jeżdżą Turcy, Jugosłowiańcy Cyganie itp a On nie chce być utożsamiany z tymi ludźmi. A ja mu na to że zawsze będe jeźdźił BMW i nie obchodzi mnie że ktoś tam będzie mnie z nimi utożsamiał tylko dlatego że jeżdże tym samochodem.
KAMILOS - 2006-04-17, 21:57
| menel napisa³/a: | widze ze wszyscy tylko za predkosci itd a ja dostalem za ..."tamowanie ruchu drogowego" jechalem faktycnie okolo 30-40 km/h po centrum 8) .jak uslyszalem za co to prawie nie padlem ze smiechu . |
To nie wolno tyle jeździć jedzież powyżej 50 km/h za szybko jedziesz 30-40km/h za wolno to trzeba jeździc równe 50 km/h he he
PZDR
damiano_e30 - 2006-04-17, 23:16
| KAMIL E-30 napisa³/a: | | menel napisa³/a: | widze ze wszyscy tylko za predkosci itd a ja dostalem za ..."tamowanie ruchu drogowego" jechalem faktycnie okolo 30-40 km/h po centrum 8) .jak uslyszalem za co to prawie nie padlem ze smiechu . |
To nie wolno tyle jeździć jedzież powyżej 50 km/h za szybko jedziesz 30-40km/h za wolno to trzeba jeździc równe 50 km/h he he
PZDR |
Jak ktoÅ› ma tempomat to luzik, ustawiasz sobie 50km/h i jedziesz 8)
|
|