|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
FELUNEK - Moje felgi po polerce
--==maly==-- - 2005-12-30, 16:47 Temat postu: Moje felgi po polerce Dzis wypolerowałem na próbe jedną felge. Efekt będzie lepszy jak kupie wreszcie dobrą paste,żeby było jeszcze większe lustro. Jak uważacie wypolerwoać jeszcze środek czy zostawić sam rant w polerce bo mam dylemat.
J E L I T O - 2005-12-30, 17:24
"NO ŁADNE CACKO" Ja bym zostawił jak jest. Są naprawdę ładne.
Jacek E30 - 2005-12-30, 18:24
Hmmm szkoda, że nie 9 cali ale tak rant ładnie sie odbija od reszty!!!
Bruner - 2005-12-30, 18:25
Do Borbetow i podobnych pasuje wypolerowanie calosci, widzialem Piotrka fele w tarnowie i naprawde fajnie wygladaly. Jak masz jeszcze dosc cierpliwosci i zapalu to probuj
jaqub - 2005-12-30, 19:07
felgi maja latwy ksztalt do spolerowania wiec POLERUJ CALE!!! I pomysl o dobrym lakierze bezbarwnym....
cinek_sw - 2005-12-30, 19:28
pewno że poleruj cale jak masz cierpliwośc i zapał, ale pamiętaj że potem będziesz musiał o nie dbać bo żeby je utrzymać w takim stanie to trza się napracować
--==maly==-- - 2005-12-30, 20:05
Macie co chcieliście
a takie już ładne były
kubus - 2005-12-30, 20:22
zajefajnie beda wygladały całe spolerowane. widzialem takie w DDRze na E30 i wyglądały miodzio. Życzę cierpliwości.
Gepard - 2005-12-31, 00:23
remosol czy cos w tym stylu grany
--==maly==-- - 2005-12-31, 14:55
Gepard napisał/a: | remosol czy cos w tym stylu grany |
Scansol
Jednak felgi zostaną polakierowane na nowo wypolerowany będzie tylko rant. Po wypolerowaniu całości strasznie optycznie zmalała sama felga jak i rant a pozatym krawędzi pod rantem nie da sie wypolerować bez sprzętu i wygląda nie za ciekawie. Na jakość polerki nie patrzcie bo skończyła mi się pasta więc nie są wypolerowane do końca ale i tak widać jak to będzie wyglądało i wg mnie lepiej z samym rantem.
KORDI - 2005-12-31, 17:16
W prawdzie to Twoje fele i Tobie maja sie podobać,ale według mnie mimio wszystko 10000razy ładniej będzie jak bedą całe w polerce....
Ale to moje skromne zdanie....
PozdrOOfki.....
Menel - 2005-12-31, 17:49
w calej polerce to moze i tak ale naprawde bardzo trudno dojsc recznie do tych miejsc/rantow obok wentyla.jak sie ma odpowiedni sprzet to mozna robic pelna polerke.domowymi sposobami to lipa.ostatnio zauwazylem ze piotrek z krakowa tez nie mial tego zrobionego.dopiero przy duzym zblizeniu to mozna zobaczyc.tez walcze z moimi 17".jak dorwe aparat to wrzuce fotki .
Marcin - 2005-12-31, 19:08
Wedlug mnie bardzo dobrze, ze nie bedziesz polerowal calosci.
misza - 2005-12-31, 19:32
jaqub napisał/a: | ....I pomysl o dobrym lakierze bezbarwnym.... |
bezbarwny lakier powinien zmatowic polerke tak czytalem na innym forum, wiec odradzam:D
--==maly==-- - 2005-12-31, 19:59
Mcinek napisał/a: | Wedlug mnie bardzo dobrze, ze nie bedziesz polerowal calosci. |
Dobrze,że ktoś podziela moje zdanie.
Nie chodzi tylko o trudność dostępu ale poprostu jakoś schlodniej wyglądały z wypolerowanym samym rantem teraz wyglądają jak chromowane kołpaki na matizie.
Co do bezbarwnego to oczywiście,że go nie będzie bo polerka straci połowe swojego połysku poprostu co jakiś czas trzeba przepolerować i tyle.
Gepard - 2005-12-31, 21:55
mysle ze ciekawie by mogly wygladac polerowane cale tylko ze wewnetrzny rant ten pionowy pomalowal bym na czarno i tak samo zrowil bym z ramionami tak aby wygladaly na cienkie
jaqub - 2006-01-05, 17:21
misza napisał/a: | jaqub napisał/a: | ....I pomysl o dobrym lakierze bezbarwnym.... |
bezbarwny lakier powinien zmatowic polerke tak czytalem na innym forum, wiec odradzam:D |
to zalezy od lakieru... wystarczy dobrac odpowiedni lakier... jesli nie polakierujesz to zeby wygladaly super miodzio to niestety trzeba by bylo prawie non stop polerowac... felgi orginalne (z orginalnym lakierem) bardzo ciezko jest domyc... Mi zchodzi z domyciem felg 3 razy wiecej czasu niz z calym autem (srodki do czyszczenia felg, myjka cisnieniowa itd) i to w zasadzie bez roznicy czy 17' motorsport (10 podwojnych ramion, plaski rant) czy 17' z Z4 ( 7 podwojnych ramion zachodzacych na rant) a ostatnio wpadlem na pomysl spolerowania motorsportow (a ze jezdze na nich w zimie to bede szukal jakiegos super lakieru bezbarwnego)... czy ktos robil eksperymenty z lakierami do felg???
Menel - 2006-01-05, 19:18
lakier bezbarwny zabierze ci okolo 40 % polysku wiec mija sie to z celem.
cos za cos wiec albo polerka bez lakieru ,poswiecanie sporo czasu na czyszczenie i efekt caly czas jak chrom albo pokrycie bezbarwnym i bedzie wygladala jak zwykla srebrna felga od np.poloneza ,lady samary,fiata 125p
a to jest lakier do alu do kupienia w prawie kazdym sklepie ala castorama itd.nadaje sie np.do malowania srodka felgi.
jasiel - 2006-01-10, 14:59
wypolerowane fele wygladaja super ale jak ich nie pokryjesz lakierem nie czeka cie polerowanie od czasu do czasu tylko raz na tydzien i to pod warunkiem ze bedzie w miare sucho tez tak mialem spolerowane ale poddalem sie i je polakierowalem niestety takiego polysku nie ma ale tez nie jest zle
Menel - 2006-01-10, 17:43
raz na tydzien to nie jest az tak czesto.przeciez to tylko 4 razy w miesiacu.duzo? moim zdaniem nie...no chyba ze nie ktorzy z was jezdza na myjnie raz w miesiacu albo i nawet rzadziej.jestem bywalcem myjni przynajmniej 2 razy w tygodniu i z przyjemnoscia siedze tam po godzinie.
pzdr
luk325 - 2006-01-11, 13:50
hmm, jesli polakierujecie bezbarwnym wypolerowana fele to staci ona ok 40% polysku i bezbarwny zacznie odpryskiwac po jakims czasie gdyz bedzie polozony na wypolerowana powierzchnie( lakier nie bedzie mial "przyczepnosci")
jaqub - 2006-01-11, 18:56
menel napisał/a: | raz na tydzien to nie jest az tak czesto.przeciez to tylko 4 razy w miesiacu.duzo? moim zdaniem nie...no chyba ze nie ktorzy z was jezdza na myjnie raz w miesiacu albo i nawet rzadziej.jestem bywalcem myjni przynajmniej 2 razy w tygodniu i z przyjemnoscia siedze tam po godzinie.
pzdr |
hehe... ja tam ma ciekawsze zajecia niz siedzenie w myjni po godzinie...
a tak apropo to w jaki sposob przygotowac felgi do chromowania? I jaki jest koszt prawdziwego chromowania (nie lakierowanie) tak +/- za felge 17" ? robil ktos?
Menel - 2006-01-12, 00:13
tak to tylko w erze panu dopasuja
BADYL - 2006-01-12, 00:19
Jak juz mówimi własnie o lakierowniu powierzchni polerowanych - czyms jakos niemcy felgi maluja polerowane ranty w moich poprzednich felgach tam miałem pokryte były ala plastykowa osłona.Z tego co sie dowiadywałem lakier do aluminum zeby nie odpadał musi byc jakis tam spelcjalny który sie "wgryza" w materiał.
A co do lakierów akrylowych????
Menel - 2006-01-12, 00:34
to jest specjalny klar ktory tak nie schodzi jak zwykly bezbarwny...
jaqub - 2006-01-12, 10:04
kirek napisał/a: | Jak juz mówimi własnie o lakierowniu powierzchni polerowanych - czyms jakos niemcy felgi maluja polerowane ranty w moich poprzednich felgach tam miałem pokryte były ala plastykowa osłona.Z tego co sie dowiadywałem lakier do aluminum zeby nie odpadał musi byc jakis tam spelcjalny który sie "wgryza" w materiał.
A co do lakierów akrylowych???? |
ogladalem ostatnio wybajerzone 3 czesciowe nowe felgi, fabrycznie blyszczace ale nie lakier chrom tylko na 100% polerka i byly pokryte jakims lakierem ale swiecily lepiej niz wiekszosc polerek......
--==maly==-- - 2006-04-02, 18:43
Witam
Po trzech miesiącach obijania wreszcie w ostatnich dniach się ogarnołem i zrobiłem felgi. Były w niezłym stanie najgorsze,że miały spore wżery.
Są to felgi Remotec 7.5 cala ET20. Zrezygnowałem z polerki całości ze względu na trudność utrzymania a pozatym wypolerowałem jedną na próbe i nie najlepiej to wyglądało.
Tak felgi wyglądały zaraz po zakupie:
A teraz jest tak
Myśle,że na samochodzie będą fajnie wyglądały choć wiem,że wielu z was nie lubi tego wzoru. Trzeba je jeszcze troche przepolerować bo zmatowiały od taśmy klejącej jak były oklejane przed malowaniem a skończył mi się automax. Właśnie jestem na etapie poszukiwania opon 195/45/16 lub 205/45/16 jeżeli ma ktoś takie do sprzedania lubwie gdzie można w Warszawie kupić prosze na PW bo jutro robie objazd po wulkanizatorach.
Menel - 2006-04-02, 21:00
spoko wyszlo.teraz tylko ladne waskie oponki ,wieksza gleba i niezly german
opon szukaj w magazynie za markami tam gdzie stoi rozowa amfibia.po prawej stronie .dalszy ich magazyn jest okolo 5-10 km dalej po prostej tez po prawej stronie w slupnie.trzeci magazyn maja gdzies na mokotowie.
ps. rant masz takiej wielkosci jak AZEV A 9x16 , a u ciebie to tylko 7.5
--==maly==-- - 2006-04-02, 22:05
Dzięki menel właśnie jutro mam zamiar wybrać się do Marek kiedyś kupowałem tam opony do e30 i mają naprawde duży wybór. Co do rantów to właśnie remotec różni się tym od borbetów,że ma większe ranty przy 9 calach to już jest masakra.
Dobrze,że te felgi są węższe bo ta kosiarka nie pociągneła by walców więc jestem zadowolony.
P.S. Myslałem,że kupiłeś Azevy 9j ale przeczytalem jeszcze raz i się zawiodłem. Postaraj się, bo sezon jest czas na lans
Menel - 2006-04-02, 22:26
hehe..nie zawiodles sie mam je...
--==maly==-- - 2006-04-02, 22:31
No nareszcie bedzie wyglądać a nie jak koza na tych 17. jak tylko przyjda dawaj foty na gg.
Pawel-e30 - 2006-04-03, 17:58
menel napisał/a: | trzeci magazyn maja gdzies na mokotowie.
: |
Na ul. Taśmowej
|
|