BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - e36 coupe szybki elektryczne

Gepard - 2005-12-31, 00:15
Temat postu: e36 coupe szybki elektryczne
Witam mam nastepujacy problemik szybka od pasarzera otwiera sie po kawaleczku i tak samo sie zamyka coz to moze byc moze ktos ma doswiadczenie z takim problemem??
urbi - 2005-12-31, 00:31

proponuje sprawdzic silnik - bylo kiedys opisywane cos tkaiwego na forum
uzyj funkcji szukaj :)
pozdrawiam !! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gepard - 2005-12-31, 00:47

szukac szukalem i nic nie znalazlem dodam ze przelacznik na bank jesk oki bo z dzialajacej jak przekladam jest to samo
BOGGY E36 - 2005-12-31, 10:04

opisz dokładniej objaw,u mnie od kierowcy jak opuszczę i podnoszę to do połowy idzie super,póżniej zaczyna ciężej i wpada w wibracje a na końcu ją przekasza i klinuje,czasem jak opuszczę kawałek to nie podnosi się tylko trochę do góry i koniec...
coÅ› takiego masz???

duchX - 2005-12-31, 13:08

YaTzEk chyba cos wie na temat szyb bo robil u siebie
Gepard - 2005-12-31, 19:38

problem wyglada tak otwieram drzwi szybka normalnie idzie w dol zamykam idzie w gore wszystko oki ale gdy chce ja otworzyc normalnie z przycisku to idzie tylko o taki kawalek jak przy otwieraniu drzwi i tak stopniowo do samego konca zamyka sie analogicznie tez po kawaleczku tak jak by cos ze sterownikiem bylo nie tak ?? po weekendzie sciagne boczek to moze cos zobacze ciekawego :) ale za jakie kolwiek sugestie dziekuje z gory:)
sancho - 2006-01-01, 16:59

BOGGY E36 napisa³/a:
opisz dokładniej objaw,u mnie od kierowcy jak opuszczę i podnoszę to do połowy idzie super,póżniej zaczyna ciężej i wpada w wibracje a na końcu ją przekasza i klinuje,czasem jak opuszczę kawałek to nie podnosi się tylko trochę do góry i koniec...
coÅ› takiego masz???

jak sciegniesz "boczek" z dzrwi to masz tam cale to ustrojstwo czesto brudne sa prowadnice ale jest tam tez taka regulacja która mozna ustawic prowadzenie szyby
pozdrawiam

BOGGY E36 - 2006-01-01, 17:40

wiem o tym Sancho i nie raz to ustawiałem i przez jakiś czas jest w miarę a potam znowu źle,myślałem że się luzuje ale śróby sa dobrze dokręcone,myślę że jak kiedyś miała jakąś stłuczkę to ktoś mógł coś namieszać przy mechaniźmie lub go pogiąć,
ale ostatnio posmarowałem wszystko smarem a nawet lekko tam gdzie szyba suwa się po uszczelce i jest znacznie lepiej (ale do super trochę brakuje) :?
P.S a jak dokładnie wygląda ta regulacja (może kręciłem nie tą)???

LuKaSzQ18 - 2006-01-02, 00:03

regulacja to jest ta łapa przykrecona do blachy od drzwi na kluczyk 10 (1 śrubka od strony zamku) przewaźnie jest koloru złotego;) to jest regulacja prowadnic