| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - cos dobrego dla allegrowiczow
MrKrYH_e34 - 2006-01-09, 12:06 Temat postu: cos dobrego dla allegrowiczow witam w tamtym gygodniu na Poczcie Polskiej weszla nowa usluga. chodzi o to ze przy wysylaniu paczki opisujejmy na oddzielnym dokumencie jej zawartosc doplacamy chyba do 10 zl .. i wysylamy .. odbiorca wtedy moze razem z pracownikiem poczty komisyjnie ja otworzyc jesli bedzie sie zgadzala zawartosc z tym co jest napisane to bedzie oki jesli sie nie zgadza to spokojnie mozna paczke nadawcy odeslac oczywiscie on pokrywa koszty wysylki i powrotu paczki .. Jest to dobre np dla allegrowiczow ktorzy nadziali sie na nieuczciwego sprzedawce i dostali ziemniaki a nie tel kom .. Jesli bede wiedzial cos wiecej jakie paczki za ile jaki kwestionariusz trzeba wypelnic to napisze pozdro
BM 6 - 2006-01-09, 15:19
Jak to sympatycznie, że ludzie różnych profesji znajdują się w jednym miejscu i służą sobie wzajemnie i bezinteresownie potrzebnymi informacjami. Przemuś! Masz u mnie plus. Jednak myślenie ma przyszłość! To mi się podoba.
Pozdrowienia i całuski - M.
Przemass - 2006-01-09, 23:06
ale niewspomniałeś o tym że nie ma poleconego za pobraniem a jest teraz pobranie i gołe czyli ekonomiczne kosztuje 8PLN a co do komisyjnego otwarcia to koszt wynosi 5 PLN ale opcję zaznacza nadający.
MrKrYH_e34 - 2006-01-10, 12:32
no jak przemas powiedziales tak jest jestem asystentem od 10 dni hehhe wiec ne pochlonolem tyle wiedzi ile by nalezalo .. a wracajac do tematu .. mysle ze to padnie .. bo poczta bedzie miala ful odsylek .. albo beda niedociagniecia bo komu sie bedzie chcialo sprawdzac co i jak .. nie wiem mnie osobiscie pomysl sie podoba ale patrzac od strony poczty to jest lipa ja sobie tego nie wyobrazam... pozdro
Kosa - 2006-02-02, 07:42
GW:"Poczta wprowadziła nową usługę, skierowaną do kupujących w internecie.
Dzięki niej można przed zapłaceniem sprawdzić, czy w paczce rzeczywiście
znajduje się towar, który zamówiliśmy w sieci. Ma to zapobiec oszustwom
dokonywanym na internetowych aukcjach.
Biuro prasowe dyrekcji Poczty Polskiej przyznaje, że czasem klienci poczty mieli pretensje
o to, że w paczce zamiast telefonu komórkowego jest cegła. Rzecznik wielkopolskiej policji
potwierdza, że co miesiąc notuje od kilku do kilkunastu zgłoszeń oszustw dotyczących nieuczciwych sprzedających w internecie.
Żeby skorzystać z nowej usługi, należy zamawiając towar zaznaczyć, że chcemy, aby
nadawca zapłacił dodatkowo 5 złotych i zamówił usługę "sprawdzenie zawartości przesyłki przez odbiorcę".
Taką paczkę trzeba odebrać na poczcie. Nie przyniesie jej listonosz."
pozdro
|
|