| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - odpowietrzanie
Anonymous - 2004-07-23, 15:18 Temat postu: odpowietrzanie siemanko potrzebuje wskazowek jak odpowietrzyc moja zabawke m20b27 bo sotatnio wymienialem waz od chlodnicy zalalem nowy plyn i czasem ma tendencje do lekkiego zagrzania sie (po wlaczeniu ogrzewania spada)napiszcie co i jak po kolei zrobic bo sie chyba zapowietrzyla chyba pozdro z gory dzieki
Anonymous - 2004-07-23, 15:22
blisko silnika od strony zbiorniczka wyrównawczego jest taka jakby śruba. Ją sie lekko odkręca i powinno powietrze wylecieć. Niewiem tylko czy odpowietrza się na zapalonym silniku, ale chyba tak.
Anonymous - 2004-07-23, 15:27
no wlasnie to to ja tez wiem gdzie jest odpowietrznik chodzi mi o fachowe rady ile silnik ma miec temp czy ogrzewanie ma byc wlaczone i jakie ma przy tym miec obroty jalowe czy wyzsze no i jak dlubo to trzymac odkrecone
Baur - 2004-07-23, 15:55
Odkręcasz te śrubkę, otwierasz zawór nagrzewnicy na max (musi być pełny obieg wody), i niech pochodzi kilka minut na włączonym silniku, możesz wkręcić pare razy na wyższe obroty. I wszystko.
BADYL - 2004-07-23, 19:33
Zamykam ten temat bo był juz poruszany i to dosc długim materiałem Wystarczy poszukac ;);)
|
|