BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Pęknieta misa olejowa

LuKaSzQ18 - 2004-07-25, 23:30
Temat postu: Pęknieta misa olejowa
Witam. Czy może ktoś mi powiedzieć czy da rade spawać mise olejową mam aluminiową urwalo sie kawalek rogu ale tego elementu nieznalazlem a jeśli nie jaki jest koszt takiej misy do e-30 1.8 m40.....

Ps>wyjebać wyszyskie kamienie na drogach nad jezioro.!!!!!!

sarna1 - 2004-07-25, 23:41

heh znam ten bol - swoja juz 3 razy spawalem - koszt to jakies 30-50 pln zalezy ile spawania....a nowa to ok 150-200pln (znaczy sie uzywana ale cala)...

Ja teraz jak zrobie jakis maly ubytek to uzywam takiej spoiny cos jak spaw w tubce - klei wszystko (doslownie), tylko odtluscic porzadnie i jest spoko, cena ok 26pln firma jakos DeWalt czy DeWelt :)

sarna1 - 2004-07-27, 01:06

dokladnie, mozna samemu zrobic oslone - ja taka mialem ale kiedys zdjelem no i gdzies zginela - biezesz kawal blachy (ja mialem zrobione z 3 albo 2) i rzezbisz tak zeby pasowalo - sprawdzaja sie takze sanki z Poloneza - oryginalnie do niego zakladane - lekka przerobka i juz jest dobrze...
Grzesio - 2004-07-27, 02:30

Najlepiej miskę zawieść do pospawania, aluminium się normalnie spawa :!: Ja zapłaciłem 80zł za naprawdę duże pęknięcie i jest ok. Proponuję założyć także osłonę miski (pójść na jakiś złom, kupić za 20 zł blachę ok 4mm grubości wyciąć, podoginać, nawiercić otwory mocujące np. do pasu przedniego i belki za miską, a także otwory chłodzące miskę).
Koszt niewielki, a miska będzie bezpieczna :D

PS ja mam z blachy ryflowanej, podobno czasem niezłe iskry za mną lecą jak o coś zaczepię :D