| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - problem z zaprogramowaniem oryginalnego pilota.
J E L I T O - 2006-01-24, 20:43 Temat postu: problem z zaprogramowaniem oryginalnego pilota. Witam. Mam problem z zaprogamowaniem oryginalnego pilota. Wszystko robię dokładnie tak jak w instrukcji:
http://helios.et.put.pozn...4PL/E34_012.jpg
http://helios.et.put.pozn...4PL/E34_013.jpg
Czyli po zamknięciu drzwi auta:
-drugi kluczyk (bez nadajnika) do stacyjki przekręcić na pozycję 1 , po 5 sek. spowrotem na pozycję 0.
-w kluczyku z nadajnikiem trzymać przycisk nr 2 i 3x nacisnąć przycisk 1, zapala się czerwona dioda na programowanym pilocie.
-nacisnąć dowolny klawisz zbliżając pilota do nadajnika.
Do tej pory wszystko jest ok, dioda mryga, ale po potwierdzeniu dowolnym przyciskiem nie zaryglowyje drzwi potwierdzając że jest zaprogramowany. Czy coś robię nie tak? Czy odłączenie aku da jakiś efekt? Proszę o pomoc.
W instrukcji wyczytałem jeszcze że, następuje zablokowanie programowania pilota jeżeli wcześniejsze programowanie było przeprowadzone przy otwartych drzwiach.... Można odblokować to jedynie w ASO.
Na czym polega to odblokowanie programowania w ASO? Byćmoże wcześniejszy właściciel przy programowaniu popełnił błąd..
Piszą także że przed programowaniem należy otwożyć auto pilotem, ale jak mam to zrobić kiedy np padła bateria albo był niesprawny...
jaqub - 2006-01-24, 22:13
mam e36, centralny zamek (seryjny) i nie mam pilota... chcialem zakupic kluczyk chyba od e46 z przyciskami od centralnego (taki ladny orginalny) i jakos go zaprogramowac... da sie to zrobic? co mi bedzie potrzebne oprocz kluczyka od e46?
sorki ze pisze to tutaj ale nie chcialem otwierac nowego tematu...
J E L I T O - 2006-01-26, 11:19
Udało mi sie zaprogramować samemu 8) , w instrukcji jest malutki błąd albo niedopowiedzenie. Poradziłem sobie dzięki książce AUTODATA.
Teraz działa wszystko z pilota.. zamykanie, ryglowanie i domykanie szyb.
sybir - 2006-01-26, 11:31
A co robiłeś nie tak, jeśli można wiedzieć?
sie ma
J E L I T O - 2006-01-26, 12:45
Trzeba dokładnie znaleść umiejscowienie odbiornika podczerwieni... znajduje sie on w pokrętle lusterka. Jeśli skieruje sie wiązkę podczerwieni ogólnie na lusterko nic z tego nie będzie. Trzeba pamiętać także żeby pilot w czasie wykonywania tych czynności znajdował sie w odległości do 15 cm, a nie jak to mówi instrukcja "od 15 mm"
|
|