| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Rozpórka do E30
boguś - 2006-01-26, 13:30 Temat postu: Rozpórka do E30 Cześć
Poszukuje rozpórki do E30 6 garków znalazłem coś takiego na allegro
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=82991303
mogę też mieć samoróbke za 100,-
Czekam na opinię. Jak macie jakieś inne namiary na rozpórki za rozsądną kasę to napiszcie.
pzdr
buni - 2006-01-26, 14:00
po dzwonie bym nie bral...
ja kupilem nowki : przod (250 )+ tyl (200) ...
jutro montuje..;)
duchX - 2006-01-26, 17:32
obawiam sie ze mial bys problem z zalozeniem takiej rozporki !! 2 cm sie wygiela to moglo nawet ze 3-4 cm sie zlozyc auto a w takim wypadku chodz bys mial rozpierak 20tonowy to nie naciagniesz tak kielichow bo ci popeka blacha i bedzie liap
jaqub - 2006-01-26, 17:47
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=82162706
jak juz to doplac i wez taka...
Pozdrawiam!
SmasherE30 - 2006-01-26, 20:48
Buni pochwal się tyną!
Firma? Cena?
buni - 2006-01-27, 19:35
taka :
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=82162706
i tyl tez wzialem z tej samej firmy..
czyli 300 + 150 = 450
wsio pasi .. prezentuje sie ladnie..a jak sie jezdzi.. nie wiem. nie mialem czasu pomeczyc sprzeta...
SmasherE30 - 2006-01-27, 21:48
hehehe trójmiastu podziękuję hehehe
ChriS - 2006-01-27, 22:02
Smash możesz rozwinąć swoją myśl?Nie dobra?Pytam bo niedługo może będę kupował i nie chciałbym umoczyć.
SmasherE30 - 2006-01-28, 01:00
Sosen kiedyś zakupił ... ktoś tam nieprzychylnie sie wypowiadał ... bo to sa produkty niefirmowe. Nie wiem czy ten topik jest na forum jeszcze ... jak jest to gdzies bardzo głęboko... Firma speed tuning bodajże
to wszystko tak samo jak w Fosabie jest NIBY weichers, ale bez nalepki gwarancji czy czegokolwiek ... mi to śmierdzi więc olałem
buni - 2006-01-28, 13:13
bzdur w internecie jest co niemiara ..a wypociny kogos kto ma krzywa bude... i mu rozporka nie pasi.... to wole nie czytac....
to jakby mowic ze czesci nie "Aso" to gowno...a takie wszyscy kupuja z wiadomych wzgledow......
powiedzcie mi co takiego jest kiepskiego w rozporce "nie firmowej" ...
odlew czy wzor wykonany na podstawie jakiegos znanego producenta... i cena 1/3 firmowej...
wytrzymalosc... : ? : prosze zmierzcie...
wykonanie jest moim zdaniem profi... wyglada bardzo solidnie..
btw : gratuluje osobom co maja "regulowane" rozporki....
SmasherE30 - 2006-01-28, 14:44
| buni napisa/a: | btw : gratuluje osobom co maja "regulowane" rozporki.... |
no tu się zgadzam hehehe, pomyłka na maxa
A co do produktów niefirmowych to przednia rozpórka jesli ma dość nietypowy wzór tak jak ta podwójna wygięta to jest mniejsze prawdopodobieństwo że jest jakaś lewa, ale mi głównie chodzi o tylną ...
Mi zawsze zależało na idealnych wymiarach takiej rozpórki po to aby po założeniu utrzymywała kielichy w fabrycznych miejscach, aby wszystkie kąty były nak najbliżej orginału.
Domoróbka to uniemożliwia...
Marcin - 2006-01-28, 15:51
Akurat tylnia rozporka Wiechers do E30 kosztuje tylko 39E wiec naprawde warto brac oryginal.
Zajrzyjcie na
http://www.wiechers-sport.de/
i napiszcie maila gdzie i jak mozna kupic.
PZDR
Bruner - 2006-01-28, 17:54
| buni napisa/a: |
powiedzcie mi co takiego jest kiepskiego w rozporce "nie firmowej" ...
odlew czy wzor wykonany na podstawie jakiegos znanego producenta... i cena 1/3 firmowej |
Jest taka mozliwosc, ze pan Mietek w garazu skopiowal tylko ksztalt firmowej, a wymiary sciagnal z mniej lub bardziej poprzestawianego samochodu, ktoremu daleko do fabrycznych wymiarow. W takim przypadku jedyna korzysc z tej rozporki to mozliwosc chwalenia sie przed kumplami.
MARTINEZ - 2006-01-28, 18:06
rozpora musi byc?
ale dlaczego sa takie drogie?
ja swoja kupilem za 20zł (okazja)
wiem ze mozna naprawde fajne rozpory kupic do 100zł ale trzeba szukac
lub jechac do kowala, slusarza z wzorem i dorobi za grosze ale wszystko zalezy od tego kto ile ma kasy 8)
pozdrawiam i jestem ciekaw jakie bedzie zakonczenie
swojej juz urzyczalem jako wzor i nie bylo problemu z wykonaniem
aaa... moja tak wyglada
jak ja kupilem była w kolorze pomaranczowym ze srebrna naklejka ale nie pamietam co na niej było.
pozdrawiam
Pawel-e30 - 2006-01-28, 18:08
Bruner nie przesadzaj Pioter też jeździ na takiej rozpórce i niech powie czy jest zadowolony??
Moim zdaniem bardzo ładna i bedzie spełniała swoje zadanie
Pozatym mój znajomy jezdzi 325 z pragi Ma dorabianą i moim zdaniem spełnia swoje zadanie...
Zalerzy jak kto dorobi skoro rozmawiamy o dorabianych rozpórkach
MARTINEZ - 2006-01-28, 18:13
oczywiscie ze trzeba miec pojecie o dorabianiu takich rzeczy
Bruner - 2006-01-28, 18:15
| Pawel-E30 napisa/a: |
Zalerzy jak kto dorobi skoro rozmawiamy o dorabianych rozpórkach |
Dokladnie o to mi chodzilo, mozna trafic na dobra, ale mozna miec pecha i kupic jakies badziewie
Pawel-e30 - 2006-01-28, 18:16
| Bruner napisa/a: | | Pawel-E30 napisa/a: |
Zalerzy jak kto dorobi skoro rozmawiamy o dorabianych rozpórkach |
Dokladnie o to mi chodzilo, mozna trafic na dobra, ale mozna miec pecha i kupic jakies badziewie |
oczywiście że tak ale to co zakupił Buni ... wystarczy spojżeć na komentarze zadowolonych klijentów
MARTINEZ - 2006-01-28, 18:20
własnie
wiec jak dorabiac to u kogos na miejscu i co sie zna
oczywiscie za błedy sam zapłaci:)
SmasherE30 - 2006-01-28, 18:36
w Polsce dystrybutorem Weichersa jest jakaś nieczynna firma ze szczecina oraz Fosab z Wawy
W Fosabie ceny orginałów Wiechersa to ponad 600zł na przód i ponad 300zł na tył
Ale mają tez opcję bez naklejek, bez opakowania, bez gwarancji ale zacząłęm się dopytywać dowodów że to też wyrób weichersa to nie potrafili mi pokazać ... zaczeli kręcić ze zdjęciami z magazynu których w rezultacie nei zobaczyłęm ... więc olałem ... ceny to 330zł na przód i 180zł na tył
Pawel-e30 - 2006-01-28, 18:38
KSR w swojej ofercie będzie miało rozpórki z karbonu... Info wyczytane na SR...
Szef_22 - 2006-01-28, 18:41 Temat postu: . Ja rozpóre zrobiłem sobie sam,nie jest to wyrub nie wiadomo jaki,ale moze byc,robiłem takie cus 1 raz w zyciuZrobiona została z naprawde dobrych materiałow.Troche czasu pomysłu i kilka piwek.Jestem z niej naprawde zadowolony.Jak wróce na chate to zapodam jakies foty.O raz krótki opis.
Marcin - 2006-01-28, 18:42
| SmasherE30 napisa/a: | w Polsce dystrybutorem Weichersa jest jakaś nieczynna firma ze szczecina oraz Fosab z Wawy
W Fosabie ceny orginałów Wiechersa to ponad 600zł na przód i ponad 300zł na tył
Ale mają tez opcję bez naklejek, bez opakowania, bez gwarancji ale zacząłęm się dopytywać dowodów że to też wyrób weichersa to nie potrafili mi pokazać ... zaczeli kręcić ze zdjęciami z magazynu których w rezultacie nei zobaczyłęm ... więc olałem ... ceny to 330zł na przód i 180zł na tył |
Napisz maila do Wiechers czy nie sprzedaja wysylkowo.
buni - 2006-01-28, 19:09
raczej latwo odroznic "masowa" produkcje od roboty mietka w piwnicy...
Menel - 2006-01-28, 19:15
temat rozporek byl juz pare miesiecy temu przerabiany . oczywiscie ta sama gadka czyli wypowiedzi przeciwnikow rozporek robota garazowa.
wszystko zalezy ile kto ma kasy. moja mnie kosztowala u kumpla 50 zl.robiona na wzor oryginalu przy mnie. chyba lepiej miec rozporke samemu zrobiona ktora trzyma bude aby sie nie zeszla/rozeszla i przy tym usztywnila calosc niz nie miec w ogole rozporki i miec nadzieje ze nic nie peknie 8)
pozdro
ChriS - 2006-01-28, 19:29
Święte słowa menel.Miałem możliwość porównać 2 rozpórki.Najpierw miałem oryginał D&W z Niemiec a potem klona zrobionego na wzór tej pierwszej rozpórki(koszt 120,-) i nie widzę ani nie odczuwam żadnej różnicy.
Pozdrawiam
Szef_22 - 2006-01-30, 23:55 Temat postu: . Oto moje dzielo,jak bede mial chwile czasu to ja pozadnie pomaluje.Srednica rury to 3.5cm,grubosc scianki 4mm,trudno zeby takie cos sie zgielo.Najtrudniej bylo wyciac pierscienie na kielichy.Jak ktos ma dostep do takarki mozna zrobic to naprawde bardzo ladnie.Pospawane migomatem i poprawione elektrodą.Jesli beda jakies pytanka co do wykonanie to bardzo prosze.
duchPW - 2006-01-31, 10:29
ja swoją rozpórkę kupiłem właśnei w firmie darstuning (jeden z 3 negatywów jest ode mnie - pan_nadzieja)
rozpórka miała być firmowa (wiechers), a jest krzak.
nie twierdzę, że rozpórka jest zła, ale za taką cenę (299) miał być produkt firmowy... a nie był
koleś w odpowiedzi na negatywa nakłamał, bo nigdy nie proponował mi zwrotu towaru i kasy - natomiast zarzekał się, że wszystko jest OK .... nie chciało mi sie z nim pultać, więc gościa olałem, wystawiłem negatywa i czekałem bardzo długo na jakikolwiek odzew; po bardzo długim czasie wystawił odwetowca ... ale widać taka jego taktyka
teraz kolo chociaż nie ściemnia, że to wiehers - po prostu nic nie pisze o producencie, poza tym, że to niemiec... jednak żadnego napisu na tym sprzęcie, który by to potwierdzał nie znajdziecie - zwykłe polskie rzemiosło - nie twierdzę, że jakość jest zła, ale można kupić taniej
jaqub - 2006-01-31, 10:55
mailowalem z darstuning i pisal ze maja robione na zamowienie w niemczech... wg. mnie robione u NAS ale wygladaj niezle tyle ze cena lekko nieadekwatna...
duchPW - 2006-01-31, 10:59
a czy to ma znaczenie czy na zamówienie będą robione u nas czy u nich ... jedna ryba - po prostu rzemieślnicza robota
Łukasz - 2006-01-31, 12:38
a czy do tego trzeba masa+ niutony + siła w rękach kierowcy+ profil gumy podzielić przez obwód ziemi??
bez przesady Panowie
wisien - 2006-02-01, 21:23
Pnowie mam pytanie odnosnie zozporek.ktora jest lepsz,ta przechodziaca nad silnikiem od jednego kielicha do drukiego,czy rozporka wygieta przechodziaca przy przegrodzie?.dzieki za odpowiedzi.
jaqub - 2006-02-01, 21:28
w zasadzie nie ma roznicy (rozporka ma po prostu spelniac zadanie trzymania budy w kupie) a roznica jest miedzy 4ro i 6scio cylindrowka nie wiem czy ksztalt wynika z wagi silnika, jego ulozenia ale na 100% chodzi tu o silnik!!
ChriS - 2006-02-01, 22:21
Prosta rozpórka nie pasuje do 4cylindrów ze względu na kolektor dolotowy, tylko nie pamiętam czy do M10 czy M40.
wisien - 2006-02-02, 17:15
ok.dzieki za odpowiedzi.juz wszystko wyjasnione.
henry - 2006-02-02, 18:57 Temat postu: Rozórka Witam !! postanowiłem "zaryzykowac" 149 zl i zamówic rozpórke na tyl do E-30.Będę informował o wrażeniach...........(maja w Dars-Tuning) ....PZDR - henry
BARABUS - 2006-02-03, 21:09
Ja mam taką, polerowane aluminium, kosztowała mnie 300 zł Ale najważniejsze że pasowała idealnie i świetnie działa
Pytanie, czy jest sens montować rozpórkę na tył jeżeli auto nie jest obniżone. Z przodu mam obniżone więc rozpóra jest
Menel - 2006-02-04, 00:23
pewnie ze jest sens bo zawsze troche ci usztywni zawias...
HeMP - 2006-02-04, 01:03
Barabus mozesz napisac gdzie ja kupiles....
Baur - 2006-04-15, 15:55
Panowie - tak patrze na te wszystkie rozpórki bez śruby rzymskiej, mocowane śrubami przy kielichach (a więc nie na sztywno) i zastanawiam się czy naprawdę taki rodzaj rozpórki idealnie spełnia swoje zadanie ? Czy nie lepiej aby rozpórka na sztywno trzymała kielichy ? Kiedys miałem samoróbke stalową na sztywno przy kielichach i na srube rzymską - byłem pewien że to mocno trzyma kielichy, zawias, usztywnia bude itd. Teraz chce zamontować alu podobna do tych na zdjęciach i mam obawy czy to nie jest tylko ładny wygląd... ?
LUKAS - 2006-04-15, 16:05
Ja to choruję na taką rozpórkę ...
Tylko dorwać taką to koszmar Dlatego kupuje 3 czesciową (taka jak wszyscy maja) majac nadzieje ze spelni swe zadanie
Baur - 2006-04-15, 20:41
W sumie to chyba skręcenie jej na śruby przy kielichach niczego nie zmienia - założyłem 3 częściową, zrobiłem znaki by upewnić się czy w czasie jazdy część przykrecona do kielicha nie zmienia położenia względem samej poprzeczki, i wychodzi na to że nie... przynajmniej po znakach tego nie widać.
BARABUS - 2006-04-16, 08:31
... ten temat uż tak długo się przewija, że aż sie nudny zrobił
Powiem tak, ja również zakupiłem z trójmiasta (Dars_tuning) i jestem zadowolony co do ceny jak i jakości wykonania ! Gatki typu że to nie oryginał i ma dziwne kształty mnie nie przekonują. Bo jeżeli chodzi o kształt to np moja którą kupiłem do E30 wygląda identycznie jak AC Schnitzer !.... tyle tylko że nie nalepili na niej tej naklejki za 500 zł .... i taka jest tu prawada.... materiał ten sam, kształt też, wymiary też... to powiedzcie mi w czym problem
duchPW - 2006-04-16, 13:12
| barabus napisa/a: | ... ten temat uż tak długo się przewija, że aż sie nudny zrobił
Powiem tak, ja również zakupiłem z trójmiasta (Dars_tuning) i jestem zadowolony co do ceny jak i jakości wykonania ! Gatki typu że to nie oryginał i ma dziwne kształty mnie nie przekonują. Bo jeżeli chodzi o kształt to np moja którą kupiłem do E30 wygląda identycznie jak AC Schnitzer !.... tyle tylko że nie nalepili na niej tej naklejki za 500 zł .... i taka jest tu prawada.... materiał ten sam, kształt też, wymiary też... to powiedzcie mi w czym problem |
przeczytaj, to będziesz wiedział - ja np. napisałem, że na jakość nei narzekam, ale w opisie aukcji koleś z trójmiasta twierdził, że sprzedaje towar znanego producenta - pomijając walory jezdne (które oczywiście są dla mnie najważniejsze), to na cenę wpływa także fakt pochodzenia od konkretnego producenta, który jednocześnie gwarantuje (w większym stopniu) prawidłowość działania stąd pytania czy krzaki też ją gwarantują - Ty piszesz, że tak i nie ważne kto wyprodukował i OK, ale nie dziw się, że ktoś ma wątpliwości i zadaje pytania
odnosząc się do zakupu od gościa z Trójmiasta - ja od niego zakupiłem i nie jestem zawiedziony działaniem rozpórki - natomiast jestem zawiedziny tym, że koleś sprzedając ją podał nieprawdziwe informacje, które miały wpływ na podjęcie przeze mnie decyzji o zakupie za taka a nie inną cenę - dlatego uważam, że koleś jest cwaniakiem i oszustem i uważam, że zamiast kupować od oszusta lepiej zrobić sobie rozpórkę samemu - biorąc wymiary np. ode mnie i wyjdzie na to samo ale za mniejszą kasę
BARABUS - 2006-04-16, 13:51
| Cytat: | przeczytaj, to będziesz wiedział - ja np. napisałem, że na jakość nei narzekam, ale w opisie aukcji koleś z trójmiasta twierdził, że sprzedaje towar znanego producenta - pomijając walory jezdne (które oczywiście są dla mnie najważniejsze), to na cenę wpływa także fakt pochodzenia od konkretnego producenta, który jednocześnie gwarantuje (w większym stopniu) prawidłowość działania Arrow stąd pytania czy krzaki też ją gwarantują - Ty piszesz, że tak i nie ważne kto wyprodukował i OK, ale nie dziw się, że ktoś ma wątpliwości i zadaje pytania
odnosząc się do zakupu od gościa z Trójmiasta - ja od niego zakupiłem i nie jestem zawiedziony działaniem rozpórki - natomiast jestem zawiedziny tym, że koleś sprzedając ją podał nieprawdziwe informacje, które miały wpływ na podjęcie przeze mnie decyzji o zakupie za taka a nie inną cenę - dlatego uważam, że koleś jest cwaniakiem i oszustem i uważam, że zamiast kupować od oszusta lepiej zrobić sobie rozpórkę samemu - biorąc wymiary np. ode mnie i wyjdzie na to samo ale za mniejszą kasę |
nie wiem dlaczego zaraz sie oburzasz, ja nie czuje się oszukany, a rozpórki zrobiłem równiez sam i je sprzedałem. A że ktoś wystawił negatywa to jeszce nie znaczy że zrobił to słusznie Przeciez na aukcji jest czarno na białym widoczne jak wygląda sprzedawany produkt, więc nie rozumiem dlaczego ktoś wymaga aby na nim widniało logo znanego producenta skoro na foto tego nie ma !
Pozdro
Marcin - 2006-04-16, 14:56
| LUKAS napisa/a: | Ja to choruję na taką rozpórkę ...
Obrazek
Tylko dorwać taką to koszmar Dlatego kupuje 3 czesciową (taka jak wszyscy maja) majac nadzieje ze spelni swe zadanie |
Lukas na ebay.de na ta chwile sa dwie takie.
http://cgi.ebay.de/Bmw-e3...1QQcmdZViewItem
http://cgi.ebay.de/BMW-E3...1QQcmdZViewItem
LUKAS - 2006-04-16, 15:17
| Marcin napisa/a: | Lukas na ebay.de na ta chwile sa dwie takie.
|
Hmm po ile teraz Euro stoi ...
webretti - 2006-04-16, 15:32
| LUKAS napisa/a: |
Hmm po ile teraz Euro stoi ... |
wystarczy poszukac, nie trzeba zaraz do kantoru leciec >>>> http://bankowy.wp.pl/waluty.html
.
.
.
.
.
.
|
|