BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - problem ze ETK

madcar - 2006-01-30, 01:18
Temat postu: problem ze ETK
probowalem kilka razy juz...ale nie chce mi sie sciagnac porzadnie ten ETK z CD1 i CD2 podanych w "niezbedniku technicznym"...
tzn problem wyglada nastepujaco...sciagaja sie oba pliki *.iso
ale jak wypale je na plytkach nero...albo zrobie z nich dyski wirtualne...to nie idzie np otworzyc katalogow...bo w nich nic nie ma :/
i tak np w win95 nie ma zadnego pliku...i nie wiem co robic??
chyba sie cos zle sciaga...albo nie wiem :/
ma ktos inne adresy gdzie to mozna sobie sciagnac??
albo jak rozwiazac ten problem??
:evil:

no dobra ...jakos udalo mi sie sciagnac..i nawet zainstalowac tego ETK...tyle tylko ze przy uruchamianiu pojawia sie "unable to open ETK Database" :/
i nie wiem co teraz mam zrobic :/
cos jest nie tak...a podaczs instalacji wszystko szlo tak jak podane jest w przepisie z "niezbednika" :evil:

Marcin e30 - 2006-01-30, 17:41

jeśłi sysytem to Xp to opisane jest wszystko w niezbędniku a jeśli jakaś inna winda to poszukaj na pierwszej płycie w którymś katologu jest instalka bazy (lub coś do jej obsługi) - u mnie bez tego też nie chciała się baza otwierać
madcar - 2006-01-30, 19:13

no niby zainstalowalem ten ODBC :/
ale jakos mi nie idzie nadal uruchomienie :evil:
nie potrafie chyba jakos tego wszystkiego zgrac razem :evil:
nadal wyskakuje mi ten sam komunikat....choc instalacja dobiegla konca pomyslnie
moja "winda" to win98

Marcin e30 - 2006-01-30, 23:41

jeśli masz taką możliwość to zrób format c: i zainstaluj wszystko od nowa i wtedy to już powinno chodzić
madcar - 2006-01-30, 23:56

cos czuje jednak ze to wina ETK...zle sie musialo sciagnac albo cos :evil:
bo na XP na ojca laptopie...tez nie dziala...nawet zainstalowac poprawnie sie nie chce :x
przerywa instalacje przy 92% :?
trudno...na razie sobie dam spokoj :(