| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - problem z ogrzewaniem w e-36
kolim - 2006-01-30, 15:00 Temat postu: problem z ogrzewaniem w e-36 Witam pisze pierwszy raz wiec witam sie bardzo serdecznie.
Mam mianowicie taki problem. Od pewnego czasu w e-36 1,8is ze srodkowych nawiewow ZAWSZE leci zimne powietrze... Nie wazne czy ustawie nawiew na szybe czy na nogi... na szybe leci troszeczke ciepego a pelno zimnego leci ze srodkowych nawiewow...
Drugi problem to taki ze jak juz jade z zamknietymi kratkami srodkowaymi i mam ustawione nawiew na szybe... cieplego powietrza leci strasznie malo... a po dolku albo tak po prostu cos jakby sie samo przestawia i juz prawie wcale nie leci na szybe tylko wszystko leci srodkiem. Czy jest to wina jakis ciegielek?? (jest to climatronic) czy cos z elektronika?? Moze ktos sie spotkal z czyms takim.
Z gory dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam Artur Kolakowski
jaqub - 2006-01-30, 19:10
w srodku deski za glowna srodkowa kratka sa takie przepustniczki, ciegielka klapki czy jak tam kto chce i one sie zablokowuja...
kolim - 2006-01-30, 21:46
Plyn jest oki chlodnica tez...
Temperatura jest troszke ponizej srodka wiec przy takich temperaturach chyba dobrze.
Oki dzieki sprawdze te ciegielka.
Pozdrawiam
--==maly==-- - 2006-01-30, 21:53
Co do zimnego powietrza z kratek nawiewów to jest calkowicie normalne jeżeli nie masz klimy. Tak już producent wymyślił,że z nawiewów leci zimne tylko na szybe i na nogi cieple. Dlatego niebieskim kolorem masz zaznaczone miejsce gdzie ustawiasz nawiew na twarz.
duchX - 2006-01-30, 22:46
cieple powinno leciec jeszcze po bokach zimne tylko ze srodkowej kratki
kolim - 2006-01-31, 10:19
Tak to wiem ze tylko zimne leci ze srodkowej. Ale non stop?? nie zaleznie czy ustawie na nogi czy na szybe?? z bocznych leci troszke cieplejsze...ale nie jakos strasznie...
Mam climatronic.
Wczesniej wydawalo mi sie ze dzialalo wszystko oki... az pewnego razu wsiadam do samochodu ustawiam na 32* nawiew na szybe a tu mi zimne powietrze mrozne jakbym mial klime na maxa wlaczona....a cieplego na szybe prawie wcale:(... w weekend postaram sie zobaczyc te ciegielka co sa za kratka.
Pozdrawiam
jaqub - 2006-01-31, 10:48
te ciegielka sa wrazliwe na wstrzasy... przy twardym zawieszeniu szybko sie blokuja i sa klopoty ze sterowaniem... aktualnie nie mam nawiewu na przednia szybe
kociolwrc - 2008-03-30, 14:55
u mnie też w climatroniku w ogóle nie leci ciepłe z żadnego nawiewu a temp ustawiona na 32 stopnie. jak środkowy nawiew mam ustawiony na zimno to leci zimne powietrze a jak przestawie na ciepło to w ogóle nie leci. z bocznych nawiewów i na szyby też zimne cały czas. co może być nie tak ?
Rafał - 2008-03-31, 12:22
jak nie leci z zadnego cieple proponuje sprawdzic elektrozawór
znajduje sie on w komorze silnika kolo serwa na sciznie grodziowej
gdy zdejmiemy z niego wtyczke elektryczna powinien caly czas podawac plyn do ukladu i w kabinie powinno byc gorąco
jesli po zdjeciu wtyczki tak sie nie dzieje zdemontuj i sprawdz nawt ustami czy ma przeplyw
(jedno wejscie,2 wyjscia)
jesli pompa jest sprawna i stan plynu jest ok to stawiam na ten solenoid -mailem tak kiedys
|
|