BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Wyważanie kół !! Na samochodzie

jaqub - 2006-01-31, 14:50

a czemu nie normalnie? chcesz czesciej wywazac?
Marcin - 2006-01-31, 15:50

Wywqazanie kol na samochodzie jest super poniewaz niweluje wszelkie bicia nie tylko te na kole ale takze, te ktore moga sie pojawic np. na polosi.

Jezeli tkos zna zaklad co robi takie rzeczy w Malopolsce to tez prosze o namiar.

mareks - 2006-01-31, 17:55

bo poniewaz ze...

wywazarka do kol zamontowanych w samochodach wywazaja nie tylko kola ale i inne elementy wspolpracujace zen;) takie jak poloski, tarcze itp.

wiem z laboratorium diagnostyki;)

i dodatkowa wiadomosc wywazarka do kol zdemontowanych moze wywazac statycznie i dynamicznie a do kol zamontowanych tylko statycznie

wreszcie przydala sie do zcegos ta wiedza! :D

duchX - 2006-01-31, 19:37

W Krakowie jest firma nazywa sie chyba Korasaz ale nie jestem pewny miesci sie kolo satacji Orlen na wylocie do wieliczki czyli jadac z Tarnowa stacja po prawej stronie skrzyzowanie przed szpitalem w prokocimiu koszt 35 za os wywazanie przy 120 km/h

Przy okazji takiego wywaznia odrazu wychdzi gdzie sa luzy czy wogole sa :) extra zecz

--==maly==-- - 2006-01-31, 19:54

Kiedyś w Warszawie wyważali tak koła na jednej stacji shella w namiocie. Jednak teraz już tam tego nie ma. Było to na ulicy heh nie pamiętam jak się nazywa. Przedłużenie z jednej strony conrada z drugiej przy agory. Koszt 5zł od koła więc taniej niż normalnie.
Marcin - 2006-01-31, 21:51

x_e_o_n napisa³/a:
W Krakowie jest firma nazywa sie chyba Korasaz ale nie jestem pewny miesci sie kolo satacji Orlen na wylocie do wieliczki czyli jadac z Tarnowa stacja po prawej stronie skrzyzowanie przed szpitalem w prokocimiu koszt 35 za os wywazanie przy 120 km/h

Przy okazji takiego wywaznia odrazu wychdzi gdzie sa luzy czy wogole sa :) extra zecz

Dzieki Xeon :D

Filos51 - 2006-01-31, 22:08

Była taka usługa oferowana jeszcze niedawno na stacji Shell przy ul. Puławska 437 na wysokości Geanta.

Jak chcesz to zadzwoń tam to może powiedzą czy ten punkt jeszcze działa

Tel: (0-22) 859-04-56.

Pozdrawiam.

Ziboff - 2006-01-31, 23:24

http://www.autobalans.pl/
Pawel-e30 - 2006-02-06, 20:29

Darco nie łaska poszukać?? :lol:

Mam dobry humor to ci sam poszukam :P

http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=101

Wywarzałem jak miałem dystanse i byłem zadowolony :wink:

Ale lepiej wywaz normalnie bo przy zdjęciu koła zawsze bedziesz latał na wywazarke??

Marcin - 2006-02-06, 21:41

Pawel-E30 napisa³/a:
Darco nie łaska poszukać?? :lol:

Mam dobry humor to ci sam poszukam :P

http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=101

Wywarzałem jak miałem dystanse i byłem zadowolony :wink:

Ale lepiej wywaz normalnie bo przy zdjęciu koła zawsze bedziesz latał na wywazarke??

Przy zdjeciu kola robi sie znaczek tak aby wiedziec jak kolo spowrotem przykrecac.

henry - 2006-02-06, 22:45
Temat postu: kolo
...........fakt , sławetny Etzold tez o tym pisze..........henry
Pawel-e30 - 2006-02-06, 22:47

mcinek wiem jak mialem dystanse tez tak robilem ale jak sie nie ma dystansow i zwykle wywarzenie nie pomaga to albo jest trafiona felga albo opona innej opcji raczej nie ma :wink: