BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Podanie do prokuratury

kubawojcik - 2006-02-01, 21:04
Temat postu: Podanie do prokuratury
Witam.
Mam takie pytanko:
nie wiecie moze jak powinno wygladac podanie do prokuratury o ponowne przeslanie dokumentow w sprawie umozenia sledzctwa w sprawie kradziezy samochodu ?? ?
Te papiery mi przysylali jak bylem za granica i ich nie odebralem.
Udalo mi sie dodzwonic do prokuratury i pani zrobiła mi łaske i powiedziala ze musze napisac podanie a jak spytalem jak ma wygladac takie podanie to powiedziala zebym jej nie zajmowal telefonu :) Parodia w tych urzedach...
Potrzebuje te papiery bo musze wyrejestrowac furke....
Nie wiecie co musze podac w tym podaniu tak mniej wiecej ?? ?
Moze ktos juz pisal takie podanie...

Pomozcie jak mozecie....

Pozdrawiam

jaqub - 2006-02-01, 21:22

hej musisz napisac tak jak kazde inne podanie.. tzn u gory ze Ty (dane) i date itp...
potem do kogo (ze do takiej i takiej prokuratury) a pod spodem o co Ci chodzi (tzn ze prosilbys o przeslanie dokumentow takich a takich ze wzgledu na to i napisz co i jak)... najlepiej jakos tak pisac troche wazeliniarsko... i pod spodem podpis itd...

kamil.k - 2006-02-01, 21:41

http://usskul.f.win.pl/nu..._op=getit&lid=8

znalazlem po paru sekundach w googlach :wink:

kubawojcik - 2006-02-01, 23:05

:)

chodzi mi bardziej oto jakie dane musze tam podac ??
jakies numery silnika czy cos takiego
chce zeby to podanie bylo uznane bo jak nie wyrejestruje fury to musze OC placic

pozdro

kamil.k - 2006-02-02, 09:18

podaj im numery rejestracyjne i nadwozia to powinno im wystarczyc
Mariusz - 2006-02-02, 22:28

A najlepiej numer RSD (Rejestr Spraw i Dochodzeń). To taki kwitek, który się otrzymuje od Policji po kradzieży. Nie wiem czy numery nadwozia czy też rejestracyjne pomogą. Oni tam tego nie mają aż tak szczegółowo zapisane. Opierają się na tym co im Policja dostarcza.