| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - problem z przegladem [mod edit]
Qba - 2006-02-07, 08:24 Temat postu: problem z przegladem [mod edit] Witam wszystkich, problem mam z podbiciem przeglądu, a mianowicie znajomemu od którego kupiłem autko po przerejestrowaniu na siebie ( czyt. na niego ), baby w urzędzie nie wbiły pieczątki na gaz teraz nie chca mi podbić przeglądu ( jeszcze jezdze na jego papierach ) a w piątek wybieram sie w góry. Jaka jest procedura w takim przypadku ? Może kolega załatwi to na poczekaniu, jeśli tak co musi mieć przy sobie oprocz dowodu rej i gwarancji , kksiązki serw. od gazowni. Czy mogę to sam załatwić Czy w takiej sytuacji musze zrobić jakiś specjalny przegląd u "ichniego" diagnosty ?
Dzieki bardzo za wszystkie odpowiedzi, do urzedu napewno zadzwonie ale moze ktoś wie jak załatwic to jak najszybciej
P.S. moze mozna jakoś zakabinować i dostać tymczasowy dowód rej ?
korzuch - 2006-02-07, 15:17
yo!
Olej to na przeglÄ…dzie powiedz ze instalacja kaputt
pozdro
Gniewek89 - 2006-02-07, 19:31
Boże ale burdel w tym kraju nic tylko sie nawet do czech wyniesc!!! A jak zwykły szary człowiek popełni błąd to zaraz kara 1000 zeta i wiecej jakby urzednicy odpowiadali za błedy to zaraz by byli bardziej pomocni by sie nie skarzyc w razie czego u przelozonego. Tak jak mowil przedmowca nie powinni ci robic problemow. Ale musisz miec dobra i wirarygodna historie dlaczego instalacja ktora jest w aucie nie jest w papierach. Chyba w ojcu chrzesntym było "wymysl bajke i cały czas powtarzaj ja w niezmienionej formie to stanie sie ona prawdą"
duchPW - 2006-02-07, 20:34
to nie takie proste - aby wbić instalacje do dowodu trzeba spełnic określone warunki - przedewszystkim trzeba miec fakturę za tę instalację - jeśli ją masz, to powinieneś móc działać dalej... a jak jej nie masz, to ją zdobądź
korzuch - 2006-02-08, 08:22
| Pioter_W napisa³/a: | to nie takie proste - aby wbić instalacje do dowodu trzeba speÅ‚nic okreÅ›lone warunki - przedewszystkim trzeba miec fakturÄ™ za tÄ™ instalacjÄ™ - jeÅ›li jÄ… masz, to powinieneÅ› móc dziaÅ‚ać dalej... a jak jej nie masz, to jÄ… zdobÄ…dź |
yo!
Wydrukuj fakture z programu fit faktura lub kup jeden druczek-wypełnji go i pokaz głupawej babie w komunikacji jak juz chcesz miec ten zapis wbity w dowód za co oczywiscie zapłacisz + następny przegląd droższy
pozdro
Qba - 2006-02-08, 08:42
Dzięki panowie, fakture mam więc dzisiaj rusze do boju.
URZĘDAS = nie chcę, nie mogę, nie da sie ... wnioski potwierdzone
korzuch - 2006-02-08, 08:45
| Qba napisa³/a: | DziÄ™ki panowie, fakture mam wiÄ™c dzisiaj rusze do boju.
URZĘDAS = nie chcę, nie mogę, nie da sie ... wnioski potwierdzone |
yo!
Wszystko zalezy od urzedasa jeżeli bys trafił na mnie masz wszystko od ręki
pozdro
Adi - 2006-02-08, 08:49
| korzuch napisa³/a: | | Qba napisa³/a: | DziÄ™ki panowie, fakture mam wiÄ™c dzisiaj rusze do boju.
URZĘDAS = nie chcę, nie mogę, nie da sie ... wnioski potwierdzone |
yo!
Wszystko zalezy od urzedasa jeżeli bys trafił na mnie masz wszystko od ręki
pozdro |
potwierdzam u mnie da sie wszystko wszystko
duchPW - 2006-02-08, 18:17
.. a u mnie jakbyÅ› przyszedÅ‚ z podrobionÄ… fakturÄ…, to miaÅ‚byÅ› przeΘ®Â§ψne
grucha - 2006-02-08, 18:38
Mialem taki sam przypadek. Poszedlem i z miejsca wbili mi że mam gaz i nie zapłaciłem za to ani grosza
|
|