|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - 320 zmiana dolu silnika.
Sonny - 2006-02-08, 13:25 Temat postu: 320 zmiana dolu silnika. Witam wszystkich forumowiczow. Jestem nowy na tym forum, chociaz czytam je juz od roku. Niedawno bylem zarejestrowany jako barnaba (pytalem Was o olej do szpery), ale moje konto zostalo usuniete, a bez zarejstrowanie nie moge czytac postow. Tak wiec prosilbym o nie usuwanie mojego konta, tylko dlatego , ze malo pisze.
Sorki za ten wstep, ale nie chcialem zakladac dwoch watkow.Przejde teraz do mojego glownego tematu. Chcialbym kupic e30 2,5, ale jak wiadomo o dobry egzemplarz jest trudno. Wymyslilem wiec, ze moge kupic 320 i zmienic w niej dol na ten od ety.Czy przy takiej przerobce wszystko by pasowalo? Potrzebny bylby tylko dol, czy cos jeszcze? Jakiej mocy moznaby sie spodziewac?
I jeszcze jedno. Co myslici o tym autku? http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=85684233 , bo jak dla mnie to wyglad na zadbana.
Z gory dziekuje za odpowiedzi. Mam nadzieje ze jesli cos pomieszalem, to mnie nie zjedziecie zbyt mocno.
Pozdrawiam fanow bmw.
sarna1 - 2006-02-08, 19:02
egzemplarz wyglada fajnie, ale to cos na kablach WN juz nie
co do przerobki to wszystko masz dokladnie opisane tutaj
http://www.forum.beemka-k...opic.php?t=4309
Pozdrawiam
puz - 2006-02-09, 00:10
dobre e30 325 mozna kupic ale to kosztuje czytaj nikt za frajerskie 5-6 tys nie sprzeda fury w ktora wladowal 20 a moze wiecej tysiakow. bo tyle trza zainwestowac zeby igle zrobic!!! wiem ze adrian e30 chcial swoje 2,5 pchnac stan co tu duzo gadac kilka dni temu dzwonil ze zamknal licznik mysle ze wystrczy!!! jak bedziesz z nim gadal zapytaj ile w nia wladowal i zeby powiedzial prawde
jasiel - 2006-02-09, 13:53
dokladnie podpisuje sie do wypowedzi przedmowcy za grosze nic dobrego nie kupisz nawet z niemiec (wejdz na mobile i zobacz ile szwab sobie zyczy za egzemplarz w super stanie) szlag mnie trafia jak podchodzi do mnie jakis typ i mowi ze moze odemnie kupic auto za 7000 gdzie sam silnik z kilkoma dodatkami kosztowal mnie 6000 ze nie wspomne o lakierowaniu calego auta i kompletnym zawieszeniu cena odzwierciedla stan i ilosc wladowanej forsy!!!!!!!!!!
Łukasz - 2006-02-09, 13:58
to zawołaj 20 i zobacz, czy sprzedasz. Z autem jest tak, że nigdy nie odzyskasz wpakowanej kasy. Proste jak świński ogon.
sarna1 - 2006-02-09, 15:03
otoz to a ladne 325 w igla stanie (o ile mozna mowic tak o prawie 20 letnim aucie) znajdziesz za 6-8 tys. Okrutna prawda
Sonny - 2006-02-09, 18:25
Dzieki za odpowiedzi. Bede chyba szukal 2,5. Co myslicie o tej , moze ktos cos o niej wie http://www.otomoto.pl/ind...show&id=C867537 . Aha , i jeszcze jedno, nie uwazam ze 5, 6 tysiecy za 20 letnie auto to frajerska cena. Fakt bmw jest cudowne, a e30 2,5 to juz wogole, ale 20 tysiecy dac za to auto to chyba lekka przesada.
MARAS - 2006-02-09, 18:42
TYm kombiakiem to się dokładniej chyba Metaldaw i Bruner interesował zanim nie kupił ety jak pamietam to coś nie grało z numerem vin albo buda była dwudrzwiowa albo silnik nie grał a moze i to i to ... poczekaj na ich komentarz.
Piotr_1 - 2006-02-11, 10:59
Właśnie że odzyskasz. Gdybym miał 20tyś i chciał kupić sobie porządne auto, to szukałbym e30 325i w stanie znakomitym niezależnie od rocznika. I nie obchodziło by mnie że przepłaciłbym 5000tyś w stosunku do ceny rynkowej, bo chciałbym go już mieć dla siebie a nie sprzedawać potem ze stratą. Że jakiś ktoś tam sprzedawał igłę za 4tyś. nie przejmowałbym się, bo potem taka igła okazuje sie takim złomem że żal nawet pieniędzy na zmianę świec Natomiast wydawanie pieniędzy na super beemkę jest dla mnie przyjemnością, nawet wydawanie ostatniego grosza. Skombinuj więc więcej kasy i przeznacz co najmniej 10tyś na ładne 325i a nie jakieś rzeźby ze spodem silnika.
adrian e30 - 2006-02-11, 12:01
zycze powodzenia jak kupisz idealne e30325i, za powiedzmy 5-6 tysi. mozesz odrazu kase skladac na remonty. pozdrawiam
Łukasz - 2006-02-11, 12:03
mogę sprzedać moje z E30 z 2.6 Hartge engine za 13-14 kawałków. Kto chętny?
MARTINEZ - 2006-02-11, 15:47
zainwestowana kase w samochud mozna odzyskac.
jak?
jezdzic nim!
puz - 2006-02-13, 19:46
Łukasz napisał/a: | mogę sprzedać moje z E30 z 2.6 Hartge engine za 13-14 kawałków. Kto chętny? |
ponoć za 5-6 tysi można kupić? nie przeholowałeś troszeczkę wracając do igły za taką kasę jeśli ktoś ma takowe auto za te pieniądze chętnie kupie nawet dwie
A teraz kilka informacji na temat 325 igła:
Spory czas temu kosztowało auto mnie + - 10 tyś dużo, mało? to zależy biorąc pod uwagę, że szukałem po Polsce rok dobrego egzemplarza! Auto było w stanie powiedzmy dobrym nawet niezłym na dzień dobry 2 tyś gaz (dużo jeżdżę konieczność) 2-3 tyś wszystkie płyny, klocki, rozrząd, cieknąca maglownica, sprzęt grający i jeszcze kilka rzeczy które nie były konieczne ale chciałem igłę! A teraz to co lubimy najbardziej czyli udoskonalanie felgi, black hella, blenda, roleta, dokładka, szpera, zawiecha, hamulce, kanapa z podłokietnikiem, malowanie, wymiana głowicy (taka przypadłość 325) i masa pierdoł nawet nie chce liczyć ile to wszystko kosztowało ale zapewniam ze sporo, wiec jak kupisz igłę za te pieniądze to gratuluje szykują Ci się spore wydatki
MARTINEZ - 2006-02-13, 19:52
puz napisał/a: | wymiana głowicy (taka przypadłość 325) |
mozesz mi cos wiecej na ten temat napisac?? lub daj link bo wlasnie bede wymieniał silnik z m20b20 na m20b25 i moze powinienem wiedziec cos wiecej o tym silniku??
jaqub - 2006-02-13, 20:39
za 20tys mozna kupic e36 325...
a tak serio to NIGDY nie odzyska sie kasy wlozonej w auto PRZY ODSPRZEDAZY...
ja kupilem 3 lata temu 320i e36 za 20tys wlozylem juz ponad 2 razy tyle albo wiecej...
remont silniczka, maglownica, plyny, kompletne nowe sportowe zawieszenie, tarcze hamulcowe ebc sportowe +klocki, 2 komplety alufelg 17stek, z 5 kompletow opon, troche truskawka do wnetrza (wszystko nowe i orginalne), zderzaki, progi itd mpower, tlumik REMUS (nowka ostatni), KIT K&N stozek, instalacja lpg (pozniej bloss, zmiana parownika na wiekszy i jeszcze kilka modow przy instalce), troszeczke car audio itd, itp.... na aucie nigdy nie oszczedzalem i chyba nigdy go nie sprzedam najwyzej kupie inne auto a to zostanie...
Sonny - 2006-02-13, 21:52
Chlopaki spokojnie, nie napisalem, ze chce igle na polerowanych bbs, super zawieszeniu i z audio za 2tysiace. Chcialbym kupic auto w dobrym stanie, nie szczepa, po mega dzwonie.Moj ojciec ma warsztat samochodowy, wiec wszystko mozna zrobic. Nie ma sie co denerwowac.
Pozdrawiam.
sarna1 - 2006-02-14, 15:21
no to ci napisalem ze takie auto spokojnie kupisz za 6 tys.
Pozdrawiam.
kazik - 2006-02-14, 21:42
zadaleś konkretne pytanie więc ci odpowiem>do 320 pasuje duł ale od starej ety.Sam mialem cos takiego w planach zwlaszcza że posiadam 320 i zakupilem juz dul ety ale trafila się okazja i kupiłem inną furkę >>pozdro ChriS<< więc plany się zmienily i moja bryka pujdzie na sprzedarz razem z czesciami a może nawet to poskładam jak znajde chwile wolnego >>jeśli jestes zainteresowany to GG albo tel 698-453-177.Daleko do mnie nie masz>>60km
|
|