BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - fabryczny lewarek

Bruner - 2006-02-16, 19:43
Temat postu: fabryczny lewarek
Czy do E30 byly rozne rodzaje fabrycznych lewarkow, w zaleznosci od tego czy auto jest ospoilerowane czy nie? Widzialem 2 rodzaje lewarkow z E30 i za bardzo sie nie roznia, wlasciwie tylko szczegolami i przelozeniem. Widzialem kiedys probe podniesienia E30 z progami M-technic za pomoca fabrycznego lewarka, i byla to niezla akrobacja - trzeba bylo go postawic na czubku zamiast cala powierzchnia stopki, bo chaczyl o prog. Przypomnial mi sie ten widok i tak sie zastanawiam, czy fabryka odwalila taka kaszane, czy jesli ktos wyjezdzal z salonu na mtechnicu to wrzucali w bagaznik cos innego?

Wiem, to jest dziwne pytanie z cyklu "jak nie ma problemu to znajdz sobie problem" :wink: Chyba mi sie nudzi :wink:

ChriS - 2006-02-16, 20:02

Teraz rozumiem dlaczego mam inny lewarek niż w poprzedniej beemce.Człowiek całe życie się uczy :D
center - 2006-02-16, 20:54

e no bez szalenstw, porownajcie sobie lewarki, wszystkie sa takie same, masz M-ke to sie mecz :)

z http://www.realoem.com/bm...056&hg=71&fg=05

bruner zeby wszystkie problemy sie tak latwo rozwiazywalo :)

Bruner - 2006-02-16, 21:15

Niestety z tego linku nic nie wynika :wink: Pozatym rysunki w realoem czesto sa uproszczone. Czyli kwestia pozostaje otwarta, wie ktos jak to naprawde bylo z tymi lewarkami?
LUKAS - 2006-02-16, 21:31

Chris czy mógłbyś wkleić zdjęcie swojego lewarka :?:
duchPW - 2006-02-16, 23:59
Temat postu: Re: fabryczny lewarek
Bruner napisa³/a:
Widzialem kiedys probe podniesienia E30 z progami M-technic za pomoca fabrycznego lewarka, i byla to niezla akrobacja - trzeba bylo go postawic na czubku zamiast cala powierzchnia stopki, bo chaczyl o prog.

a ciekawe gdzie :lol: - powinieneś dodać, że to była próba udana - powinny być jeszcze jakies zdjęcia na forum :wink:
...choć zdarzyło mi sie wcześniej, że się ześlizgnął samochód akurat jak nie miałem założobego koła :x więc tez sie zastanawiam nad innym wynalazkiem - nawet nieseryjnym, bo przez seryjny strasznie sobie progi pokrzywiłem

Bruner - 2006-02-17, 00:21

No nie chcialem tak wprost pisac ze masz progi pogiete :wink:
duchPW - 2006-02-17, 00:26

eee - to pryszcz - KWN mam do wymiany, a to o wiele bardziej czuc podczas jazdy
progów nawet nie widać, bo są nakładki, a zwykły lewarek i tak sie nie nadaje do tego auta, więc olewam te progi - ważne, ze ma szperę :mrgreen: