| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Moja Stronka ? POPRAWIONA!!!
Filos51 - 2006-02-18, 19:48 Temat postu: Moja Stronka ? POPRAWIONA!!! Witam.
Generalnie jeśli chodzi o tworzenie stron www to jestem Kompletnie zielony, ale cos tam mi wyszło i nawet chyba w miare działa więc chciałem zaprezentować moją skromną twórczość.
Wszystkie Uwagi Tak Negatywne jak i Pozytywne oraz sugestje mile widziane.
OTO adres: http://mojebmw.ovh.org
Pozdrawiam.
P.S. Oczywiście cały czas coś tam dodaje, zmieniam, testuje itp. itd. jednym słowem kombinuje żeby wyglądało coraz lepiej.
Gniewek89 - 2006-02-18, 19:54
stronka taka sobie wymaga dopieszczenia i ja bym stawial na styl bialo czarny wiesz kolory jednolite bo tak to troche malo stylowo
Filos51 - 2006-02-18, 20:03
Witam
Na początku robiłem mniej kolorową ,ale wydawało mi się że jakoś tak pusto wygląda.
Fakt że teraz kolorystyka może troszke przytłaczać a nad stylem musze cały czas pracować.
Pozdrawiam.
Mc - 2006-02-18, 20:09
Ja zrobiłem kilka stron w swoim życiu, i patrząc na to okiem człowieka trochę doświadczonego, to napiszę, że zmierzasz w dobrym kierunku, ale... (zawsze jest to "ale" ):
- Trochę mało tam treści (napisz jakąś historię swojej beci)
- jak to napisał Gniewek89 zmień kolorystykę strony, ponieważ ta jest trochę nieczytelna (zdjęcia zlewają się z tłem - gra kolorów też jest ważna, może zrób stronę w kolorach BMW np. czarne tło, a czcionka jasno niebieska i biała lub żólta)
Nie zniechęcaj się... za pół roku będziesz nie takie strony robił ...
Filos51 - 2006-02-18, 20:32
Witam
Nad treścia i materiałami cały czas pracuję tzn. zbieram bo niechcę iść na skróty i powielać czyjejś pracy.
Widze po waszych opiniach że kolory wybitnie wam niepodpasowały
Pomyśle nad zmianą.
To naprawde moja PIERWSZA strona więc błędy są nieuniknione.
Pozdrawiam.
duchPW - 2006-02-18, 21:19
ja tam się nie znam na stronkach - zwłaszcza od strony graficznej, natomiast widzę, że Twoje teksty wskazują, że jest tworzona przez niezburaczałego, inteligentnego gościa - więc napiszę jak MC - wszystko zmierza w dobrym kierunku - ważne, żeby wnosić coś od siebie, a nie powielać czyjeś schematy - pozdro
pudzian - 2006-02-18, 22:17
jak na pierwszy raz to ok mam nadzijeje ze bedzie sie rozwijac pozdro
Menel - 2006-02-19, 00:19
jak na pierwszy rzut to lipa..
musisz zrobic oszalamiajace pierwsze wrazenie na nowym kliencie/przegladaczu stron.
jak wszedlem na twoja www to nawet nie mialem ochoty dalej przegladac...
sorry ze tak ostro ale pisze prawde i nie owijam w bawelne
mam nadzieje ze bedzie lepiej.pozdro
LUKAS - 2006-02-19, 09:43
hehehe menel Ty to zawsze człowieka podniesiesz na duchu
Mnie sięstronka podoba, jak pisali poprzednicy popracuj nad kolorystyką i treśicią, ale biorąc po uwagę że to początek to jasne jest że odrazu nie będziemsz miał Bóg wie ile materiałów na niej
Ja popracowałbym nad rozmieszczeniem tej stronki (linki do podstron).
Jak Pioter słusznie zauważył widac że nie robił jej jakiś głąb, wiec kolejny plus
A poza tym nie odrazu Nurburgring zbudowano hehe
Aaa bym zapomniał, ten tekst jest genialny
| Filos51 napisa³/a: | | rasowe nadwozie typu Kombi |
hehe poważnie
Pozdro!!!
Marcin e30 - 2006-02-19, 12:18
na początek wyrzuć FrontPage'a i zainwestuj w notatnik
wstawiaj na stronÄ™ zawsze kodowanie <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
poszukaj sobie troche o stylach
google.com cie sponsoruje
Gniewek89 - 2006-02-19, 12:21
| LUKAS napisa³/a: | hehehe menel Ty to zawsze czÅ‚owieka podniesiesz na duchu
Mnie sięstronka podoba, jak pisali poprzednicy popracuj nad kolorystyką i treśicią, ale biorąc po uwagę że to początek to jasne jest że odrazu nie będziemsz miał Bóg wie ile materiałów na niej
Ja popracowałbym nad rozmieszczeniem tej stronki (linki do podstron).
Jak Pioter słusznie zauważył widac że nie robił jej jakiś głąb, wiec kolejny plus
A poza tym nie odrazu Nurburgring zbudowano hehe
Aaa bym zapomniał, ten tekst jest genialny
| Filos51 napisa³/a: | | rasowe nadwozie typu Kombi |
hehe poważnie
Pozdro!!! |
LUKAS mam pytanko i prozbe moge wrzucic ten text o Nurburgring w podpis Ty to masz zawsze takie zarabiste stwierdzonka
LUKAS - 2006-02-19, 13:07
| Gniewek89 napisa³/a: | LUKAS mam pytanko i prozbe moge wrzucic ten text o Nurburgring w podpis Ty to masz zawsze takie zarabiste stwierdzonka |
hehe ciesze się że się podoba
Jeśli to również Twoje marzenie, to jasne że mozesz
Piotrek - 2006-02-19, 13:09
zmien kolory bo te są ochydne , poza tym moze byc.Po przerókach moze byc naprawde ciekawa.
Ps.Tak jak pisał menel , najwazniejsze jest pierwsze wrazenie , a to niestety jest w tym momencie negatywne wrazenie.
Powodzenia w tworzeniu , jak cos pozmieniasz to daj znac
Gniewek89 - 2006-02-19, 15:16
| LUKAS napisa³/a: | | Gniewek89 napisa³/a: | LUKAS mam pytanko i prozbe moge wrzucic ten text o Nurburgring w podpis Ty to masz zawsze takie zarabiste stwierdzonka |
hehe ciesze się że się podoba
Jeśli to również Twoje marzenie, to jasne że mozesz | Dzieks i korzystam
Filos51 - 2006-02-19, 15:50
Witam.
Stronka przeszła pierwsze korekty wyglądu zgodnie z waszymi uwagami, za które bardzo wszystkim dziękuje.
| Marcin e30 napisa³/a: | na poczÄ…tek wyrzuć FrontPage'a i zainwestuj w notatnik
google.com cie sponsoruje |
FrontPage służy mi do synchronizacji strony w przeglądarkach Firefox i IE.
Dlaczego ? bo inaczej zawartość strony potrafi mi się jeszcze rozjechać i w jednej jest ok a w drugiej wygląda jak po wybuchu.
Co do Google to dla mnie jest to podstawowa wyszukiwarka i lubię jeśli na stronie jest do niej jakiś odnośnik.
Pozdrawiam.
Marcin e30 - 2006-02-19, 20:32
jeśli z głową wpiszesz kod nic Ci sie nie rozjedzie, ja piszę w notatniku lub jak mam lenia to w zajączku i chodzi mi pod IE i pod Mozillą, ktorej używam na codzień
wiem ze "Google więdzą wszystko" - poszukaj sobie jakiegoś dobrego kursu html'a - dawno dawno temu był dostępny kurs P. Wimmera z wydawnicta Lupus czy jakoś tak i był dość łatwy do przyswojenia
Filos51 - 2006-02-19, 20:52
Witam
Założenie było proste.
Niewiem prawie nic na temat robienia stron, a chcę mieć własną zrobioną przez siebie.
Tak więc "złapałem" to co miałem pod ręką i zacząłem kombinować.
Cały czas czytam w sieci na temat html'a i testuje.
Na obecnym etapie najłatwiej jest mi doszlifować strone w Nvu lub FrontPage.
Poszukam tego kursu dzięki.
Pozdrawiam.
Gniewek89 - 2006-02-19, 21:50
pierwszy raz moja krytyka jest konstruktywna Stronka nie najgorsza tak trzymaj najwazniejsza jest wytrwałość chyba tez zrobie stronke ale nie o moto, jakby co pochwale sie wam
sybir - 2006-02-20, 14:58
Jak na początek to jest nieźle. Powodzenia.
sie ma
|
|