| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Kolejny wypadek tym razem Wrocław
Gniewek89 - 2006-02-25, 22:11 Temat postu: Kolejny wypadek tym razem Wrocław Naszczescie nie znałem tych osób
Artykuł z gazety [KLIK]
[*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*]
grucha - 2006-02-25, 23:31
Ja pie@#$%^.......Ale masakra....
[*] [*] [*]
Gniewek89 - 2006-02-25, 23:36
Tego nie pisali ale ten z malucha dobil jednego niechcacy go rozjezdzajac. Ehhh szkoda ale co za debil sciga sie z maluchem
Menel - 2006-02-25, 23:57
jaka plama krwi na 2 fotce przy zmarlym...
co to staratowalo ze taka masakra? jakis tir czy co?
[*]
Gniewek89 - 2006-02-26, 00:29
Tam w linku masz wszystko opisane. Wyprzedzajac fiata sierra stracila przyczepnosc i na drzewie sie rozmazala
Meecowhy - 2006-02-26, 00:46
brawura + tylny naped ...= masakra....
Gniewek89 - 2006-02-26, 00:53
to prawda ale nad Sierrowcami to jakies fatum ciazy w naszym miescie Na jesien '05 tez gosc w sierrze sie zabil ale go niestety znałem. Choc poniekad na własne zyczenie. Padało a oni cala eskapada wracali z kas i gosc ponoc wyprzedzal po 5 autek az na zakrecie dachem sie nie zawinol na drzewie. [*] Ciekaw jestem ile jeszcze z poznanych mi osob zginie na naszych drogach oby zadna zycze wam tego i sobie
jaqub - 2006-02-26, 01:08
ja kiedys dostalem na swieta wielkanocne scierke kombi 2.0 jako autko zastepcze... i powiem WAM ze dosc szybki byl to sprzecik (po remoncie, zrobiona glowica itd takze fabryke raczej trzymala), ale uklad kierowniczy totalna lipa zupelnie gumowaty, zawieszka "ala bujaK" skrzynia tez nie precyzyjna, hamulce z absem ale abs sie praktycznie nonstop wlaczal ( przy dojezdzaniu do swiatel jak nierownosci byly na asfalcie "tarka") + do tego wszystkiego tyl naped.. mieszanka wybuchowa... ale problemem nie jest auto a kierowca KTORY SOBIE NIE ZDAJE Z TEGO SPRAWY... PRZYKRE ALE TAKA JEST PRAWDA...
[']
LUKAS - 2006-02-26, 11:47
brak umięjętności + brak wyobraźni + tylny naped ...= masakra....
[*]
Meecowhy - 2006-02-26, 12:16
swieca nalezy sie kazdemu [*]
Pawel-e30 - 2006-02-26, 12:17
[']
--==maly==-- - 2006-02-26, 12:17
[i]
Piotrek - 2006-02-26, 12:17
kazdemu z Nas brak wyobrazni ale wiele razy jezdzimy jak idioci bo myslimy ze nas to nie spotka ze to inni nie umieją jezdzic dlatego sie zabijają na drogach.Niestety tym razem zabrakło szczęscia...
[*]
Gniewek89 - 2006-02-26, 12:30
Ehh masz pelna racje w tym co mowisz jednak czy jadac te 150km-h mysli sie o takich obrazkach niestety nie i opamietanie przychodzi wraz z wiekiem. Niektorym jednak sie nie udaje dojechac do rozwagi.
KAMILOS - 2006-02-26, 13:19
[*] [*] [*]
Kosa - 2006-02-27, 08:16
dopiero zauważyłem że ktoś towrzucił dominik był z mojej bramy, w grudniu
skończył 18 lat,a t oco sie stało to masakra, brak wyobraźni i wogóle, tamtego wieczoru
zrobiła się szklanka na drodze, maluch jechał 60 kmh, to ciężko mi wyobrazić sobie
ile on musiał ścierą zapierniczać,że aż sierra na pól została przecięta na końcu tej drogi stało jedyne drzewo, którego nie wycieli
przy budowie bo jakiś od środowiska się nie zgodził, droga była zablokowana kilka godzin,
kierowca jechał bez pasów i przy zderzeniu wypad z auta wprost pod koła malucha.....:(
jak jego ojciec powiedział mi co się stało to nie z nóg ścieło, ale przyznam szczerze, żę bałem się parkować bume blisko niego.... ponoć lubił deptać w gaz, ciężko jest coś powiedzieć
fakt faktem szkoda chłopaków
[ ' ]
center - 2006-02-27, 18:31
szkoda [']
puz - 2006-03-14, 00:14
Miałem wrzucić to wczesniej ale nie mogłem znalezc tych fotek tak popisali sie chlopaki ścierką w Toruniu jakiś czas temu, tak na marginesie te ściery to straszny szajs!!!
trudno to traktować jako ciekawostke ale moze ktoś zdejmie noge z gazu, było mokro a łuk bardzo łagodny nie mam pojecia jak on to zrobił ze trafil słup z wewnetrznej strony łuku
Menel - 2006-03-14, 00:34
aaaale sie zaaawinela
Łukasz - 2006-03-14, 09:28
usunalem calego posta, bo bede szczery jak dla mnie jest przejawem glupoty...nie skomentuje tego inaczej i nie wyciagne zadnych konsekwencji, ale sa rzeczy i momenty w zyciu z ktorych sie nie zartuje w zaden sposob...
na pewno byl czyims synem/corka wiec wczuj sie w role i troche szacunku...center
Meecowhy - 2006-03-14, 09:47
niewazne jak ... ale masakra.... z calkiem sporego auta zostaly wiory
Menel - 2006-03-15, 00:12
| Łukasz napisa/a: | usunalem calego posta, bo bede szczery jak dla mnie jest przejawem glupoty...nie skomentuje tego inaczej i nie wyciagne zadnych konsekwencji, ale sa rzeczy i momenty w zyciu z ktorych sie nie zartuje w zaden sposob...
na pewno byl czyims synem/corka wiec wczuj sie w role i troche szacunku...center |
no wlasnie tez usunieto mojego posta dotyczacego glupiej wypowiedzi lukasza w styly " ze byl zardzewialy"
lukasz, tam napewno zgineli ludzie i nie ma roznicy czy to bmw czy przedni naped, czy jezdzili zardzewialym 1.1 czy ze swapowanym idealnym 2.6.
liczy sie tragizm
[*] [*] [*]
VinCent318iS - 2006-03-15, 13:57
dlaczzego czesto widzimy Sierry owiniete wokół słupa proste stary samochód, niesprawne zawieszenie, młody kierowca, tył napęd mokro = BUMMMMM zreguły takie samochody dorywają małolaci i zapominają że to nie seicento przód napęd gdzie się doda gazu i cię wyprowadzi z poślizgu powinni te wszystki esierry złomowac bo jużnie pierwszy raz widze zdezelowaną sierre na barierce albo na słupie
damiano_e30 - 2006-03-15, 14:21
Niestety tak się kończy jak młody chłopak, który dopiero co dostał prawko, 0 doświadczenia za kółkiem, wsiada do samochodu i gaz w podłoge. Wystarczą słabe opony i tragedia gotowa.
(*)
Gniewek89 - 2006-03-15, 17:11
| VinCent318iS napisa/a: | | dlaczzego czesto widzimy Sierry owiniete wokół słupa proste stary samochód, niesprawne zawieszenie, młody kierowca, tył napęd mokro = BUMMMMM zreguły takie samochody dorywają małolaci i zapominają że to nie seicento przód napęd gdzie się doda gazu i cię wyprowadzi z poślizgu powinni te wszystki esierry złomowac bo jużnie pierwszy raz widze zdezelowaną sierre na barierce albo na słupie |
Przesadzasz jak ktos przecenia swoje i auta mozliwosci to nawet volvem sie zabije
Domel - 2006-03-16, 07:40
Każdy wypadek, w którym ktoś ginie to wielka tragedia. Szczególnie dla najbliższych ofiary.
Ale problem tkwi w umiejętnościach i wyobraźni kierowcy a nie marki auta, którym jedzie.
Możesz mieć full wypas auto z 10 poduszkami, abs, esp i co tam jeszcze wymyślili a i tak jeśli dędziesz jechał na maxa bez wyobraźni to wcześniej czy później możesz zginąc.
Moim zdaniem ludzie, którzy otrzymują prawo jazdy nie są jeszcze gotowi na samodzielne poruszanie się autem.
Co z tego, że wykuje na pamięć przepisy, przejedzie 10 godzin z instruktorem na mieście i przez 30 minut na egzaminie nie przejedzie podwójnej linii.
Czy to świadczy o umiejętnościach?
A co gdy prawojazdy zdajesz latem.
Przychodzi zima, oblodzone drogi i leżysz. Dlaczego? Bo uczyłeś się prowadzić i panować nad autem, gdy świeciło sloneczko, była idealna widoczność i przyczepość na drodze.
Czytałem ostatnio, że mają wprowadzić jakies ograniczenia dla nowych kierowców. Ograniczenia prędkości przez pierwsze 2 lata, zakaz prowadzenia auta bez kogoś bardziej doświadczonego itd.
Moim zdaniem może się to sprawdzić.
Też byłem młody i głupi. Prowo jazdy dostałem gdy miałem 18 lat. Na szczęscie nie miałem wtedy własnego auta.
Ale nawet jeśli wprowadzą te ograniczenia, to i tak znajdzie sie kilku, którym będzie się wydawało, że po kilku czy kilkunastu godzinach i zdanym egzaminie są już kierowcami rajdowymi.
Tyle się o tym wszystkim pisze i słyszy. Jednak do niektórych niestety nie dociera.
Pozdro
Gniewek89 - 2006-03-18, 20:25
Znow poszalaleli na jednosci. Naszczecie wszyscy w jednym kawalku, kierowca tempry ponoc do szpitala musial zostac odweiziony
kamil.k - 2006-03-18, 20:32
jak on wjechal na ta astre
Gniewek89 - 2006-03-18, 21:00
idealna nawierzchnia z tym ze leca w niej tez tory tramwajowe i niezle wynosi na zakrecie szczegolnie jak jest mokro , do tego srednia predkosc ktora tam sie jezdzi to 70-80 km/h niektorzy i wiecej jezdza i to w bialy dzien wiec niema problemu zeby byl wypadek.
Dzis np tam by mnie koles potracil jak przechodzilem przez pasy do polecial wlasnie po szynach wiec praktycznie zero hamowania naszczecie zbieglem mu z drogi
[ Dodano: 2006-03-18, 20:01 ]
swoja droga mialbym na e30 na wypasie
marekfl - 2006-03-18, 21:30
Musze przyznac ze jakim autem się jeździ to nie ma aż tak dużego znaczenia, najwieksze ma to ile kto ma rozumu w głowie. Smutną prawda jest ze trzeba wyrosnąć z wariactwa. Zobaczcie jak prowadza kolesie któzy dopiero odebrali prawko, jak sie patrzy, to dobrze jak któryś przynajmniej ma czym, ale zregóły to jakies żelazka, polonezy itp. i nie pomyle się jak powiem ze wiekszość z nich tak kończy. A wiem co mówie bo kiedyś też taki byłem i podobnie to się skonczyło. Ja miałem to szcześćie ze przeżyłem, bo miałem lepsze auto. Ale po wypadku nie wygladało wiele lepiej od tych co pokazaliśćie.
|
|