| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - stukanie z tyłu auta......
Freeride - 2006-02-25, 23:53 Temat postu: stukanie z tyłu auta...... jak zapinam 1dynke i dam "troche" za dużo gazu to autko stoi w miejscu a koła się kręcą ale niepokoja mnie takie dziwne stuki własnie podczas tego mielenia, nie są metaliczne tylko bardziej jakby guma o coś udeżała....
czy to może byc wina tuleji metalowo gumowej wachacza? bo wiem że mam już wyjechaną ale jeszcze nie zmieniłem
pozdrawiam
puz - 2006-02-26, 00:06
jak najbardziej!!! ewentualnie gumy w uchwycie amorka
Zbychu - 2006-02-26, 10:24
Tuleje belki zawieszenia, tuleja wału, tuleja dyfra.
slawo - 2006-02-26, 10:30
lub - jak u mnie - zle dobrane amory do sprezyn
kubawojcik - 2006-03-14, 11:56 Temat postu: Re: stukanie z tyłu auta......
| Freeride napisa³/a: | jak zapinam 1dynke i dam "troche" za dużo gazu to autko stoi w miejscu a koÅ‚a siÄ™ krÄ™cÄ… ale niepokoja mnie takie dziwne stuki wÅ‚asnie podczas tego mielenia, nie sÄ… metaliczne tylko bardziej jakby guma o coÅ› udeżaÅ‚a....
czy to może byc wina tuleji metalowo gumowej wachacza? bo wiem że mam już wyjechaną ale jeszcze nie zmieniłem
pozdrawiam |
u mnie jest to samo + jak przyspieszam i w momencie wcisniecia sprzegla zeby dac bieg wyzej jest wlasnie taki stuk... to tez tuleje czy moze podpora walu do wymiany
Bruner - 2006-03-14, 12:04 Temat postu: Re: stukanie z tyłu auta......
| kubawojcik napisa³/a: | jak przyspieszam i w momencie wcisniecia sprzegla zeby dac bieg wyzej jest wlasnie taki stuk... to tez tuleje czy moze podpora walu do wymiany |
Mialem cos takiego w poprzedniej E30 i okazalo sie ze to byla niedokrecona skrzynia biegow. Lapy dyndaly sobie luzno nieprzykrecone do podwozia a skrzynia wisiala na silniku i na wale i sie kiwala. Bylo to slychac wlasnie w czasie przyspieszania po wcisnieciu sprzegla (2 -3 stukniecia w podloge).
kubawojcik - 2006-03-14, 12:14
u mnie jest pojedynczy stuk.... ale jak osttanio bylem pod autem to nic nie zauwazylem zeby cos odkrecone bylo.... no ale nic trzeba sie dokladnie rozejrzec dzieki
|
|