| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Klopoty ze wspomaganiem kierownicy.
lokop e30 320i - 2006-03-02, 17:15 Temat postu: Klopoty ze wspomaganiem kierownicy. Wspomaganie zaczelo dzialac slabiej, kierownica przestala odbijac. Po uruchomieniu silnika prez okolo 5-8 sekund jest prawie ok ale pozniej zaczyna przerywac, wydaje mi sie tez ze gdy powoli skrecam to dziala lepiej a gdy usiluje skrecic szybko to czuje wyrazny opor. Nigdy olej mi nie wyciekal jego poziom jest prawidlowy.
Wymienilem ju pompe (coprawda nie wiem czy na dobra) i to prawie nie pomoglo jest minimalnie lepiej. Czy mam szukac przyczyn w kolumnie kierowniczej czy to na99%bedzie pompa. Ile oleju wchodzi do wspomagania?
Marcin - 2006-03-02, 17:44
Tak naprawde bez blizszej perspektywy trudno cos ocenic. Weldug mnie przyczyny moga byc 3:
1. Byc moze krzyzak laczacy kolumne z maglownica sie zaciera.
2. Pompa
3. Pasek pompy sie slizga i pompa nie pracuje wlasciwie (ale skoro wymieniles pompe to napewno prawidlowo naciagnoles pasek.
Mam nadzieje, ze ktos bedzie ci mogl bardziej pomoc.
PZDR
lokop e30 320i - 2006-03-03, 13:54
Czy pompa od dizla (m21) bedzie pasowac?
Mocowanie itd.
Yatzek - 2006-03-04, 14:56
czasem plyny daja w kosc niewiem co lales ale to tylko moja uwaga
pozdro
BARABUS - 2006-03-04, 15:06
co do wpomagania to ci nie pomoge - po prostu nie mam, ale jak mi kierownica nie odbijała to miałem żle ustawiona zbiezniść... wczoraj byłem i mi ustawili.... odbija cudownie
jasiel - 2006-03-04, 23:56
przeplucz caly uklad wspomagania bo po jakims czasie jezeli nie wymienia sie plynu na czas robi sie z niego kisiel i wtedy masz takie objawy i upewnij sie tez czy zalales odpowiedni olej do wspomagania u mnie atf jak chyba w wiekszosci
casus maximus - 2006-04-28, 13:15
czesc. troche glosno mi chodzi pompa wspomagania...slysze ja bardzo wyraznie...czy przyczyna moze byc: stary plyn, luzny pasek, zurzyta pompa ?
Kimbek - 2006-04-28, 20:18
Właśnie od tygodnia nurtuje mnie ten sam problem, z dnia na dzień zaczeło ciężej chodzić na tyle że nie odbija, a jak kręce w miejscu od oporu do oporu to wyczuwam takie momenty że normalnie a zaraz ciężej, pompa niby pracuje jak dam do opru to puszcza zawór, nic nie cieknie, nie wiem co to może być. Takie uczucie jakby w maluchu zwrotnice się zacierały ale tam się brało towotnice i puszczało, może jest i tu coś do przesmarowania, jutro się biore za to
|
|