| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - rozjechane kola z przodu
sebo - 2004-08-11, 02:47 Temat postu: rozjechane kola z przodu no to mam problema z innej dziedziny nie wiem jak to sie reguluje i czy wogole sie to reguluje ale patrzac na moj samochod z przodu widac ze kola stoja tak: / \ nie wiem co z tym fantem zrobic czy to jest do regulacji czy musze wziac mlota i walic dotad azsie nie wyprostuja albo urwa dodam ze sa tam nizsze sprezyny no i twardsze wydawalo by sie ze gdybym wstawil wyzsze sprezyny to kola powrocilyby pewnie do normalnego stanu ale ja niechce wyzszych sprezyn
KWKPiotr - 2004-08-11, 05:51
Tez tak mam - przyzwyczaiłem się ....
Wystąpi przy skróceniu sprężyn.
Jo po prostu kupuje na wiosne "nowe" opony ( po 50-70 zł sztuka ) - zazwyczaj na sezon wystarczają.
Pozdro.
sarna1 - 2004-08-11, 07:30
dokladnie tak - jak obnizasz to kola sie rozjezdzaja - nic z tym nie zrobisz bo pochylenie przedniego kola jest nieregulowane..z reszta lepiej w zakretach trzyma
Miki - 2004-08-11, 07:58
Ja ten temat już poruszałem w poście pochylenie kół więc jakbyś POSZUKAŁ TO BYŚ ZNALAZŁ Ale wracając do tematu nawet przy obniżonym zawiasie kola mogą być pochylone pod nieduzym kątem w innym przypadku masz coś skrzywione(tak mi powiedział facet gdy ustawiałem zbieżność) !
sebo - 2004-08-11, 12:38
a czy moze ktos zna rozsadne i dopuszczalne wartosci tego pochylenia bo chcialbym to sprawdzic wlasciwie w niczym mi to nie przeszkadza ale chcialbym byc pewien ze ten przod jest normalny w miare
SmasherE30 - 2004-08-11, 13:32
max granica rozsądku na ulicę to jakieś 2 stopnie ... np. ja mam 1,2 stopnia
henry - 2004-08-11, 22:08 Temat postu: Rozjechane koła Sebo!!! Powinieneś się tylko cieszyc!! Tak jak napisali koledzy , ja bym sie tylko cieszył ,że z przodu mam "negatyw" (ujemny kąt pochylenia koła ). Naprawde lepiej auto się prowadzi.Popatrz czasem w TV jak ustawione są koła w F1.Własnie tak.
pozdrowienia - henry
sebo - 2004-08-12, 00:16
hmm cieszyc moze sie nie bede bo w F1 zmieniaja kola 2x na wyscig a ja cos czuje ze bede musial opony mymieniac przy takim ustawieniu kol co rok miejmy nadzieje ze nie porozjezdzaja mi sie te kola jeszcze bardziej no nic dzieki za podpowiedzi
henry - 2004-08-12, 14:33 Temat postu: Rozjechane koła No to jeszcze raz Cię pocieszę!! Ujemny kąt pochylenia koła w granicach do 1,5 stopnia nie powoduje jeszcze przyśpieszonego zużycia opon.Jeżdżę na "negatywie" 1,3 stopnia i nic się nie dzieje chociaż to akurat nie BMW.Radzę Ci sprawdzić kąty pochylenia kół na geometrii zawieszenia i jak będą w podznych granicach to był je zostawił.
pozdrawiam - henry
|
|