BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - jak zdjac listwy i jak usunac lakier z nich

ArtiBig - 2006-03-09, 17:12
Temat postu: jak zdjac listwy i jak usunac lakier z nich
witka w moim autku ktos kiedys pomalował listwy te szerokie na zderzakach i te waskie na dzwiach i o ile na waskich lakier sie trzyma w miare dobrze to na szerokich zaczyna obłazic

wszystko było dobrze ale dwie zimy w naszym kraju i miejscami lakier odłazi płatkami z listew z daleka wyglada dobrze ale z bliska wiec sobie wymysliłem ze wróce do orginału i potraktuje te listwy scansolem ale do tego chyba je trzeba jakos zdjac zeby nie uszkodzic lakieru co???

myslałem robic to benzyna ekstrakcyjna na samochodzie ale idze to mozolnie

scansol bierze ale czy nie wezmie lakieru z dzwi i zderzaków ?? ??

Bartek_P - 2006-03-09, 18:34

Dokładnie tak jak napisałes , weźmie listwy razem z drzwiami.
Zdejmij listwy( niestety niewiem dokładnie jak) napewną sa na jakichś zatrzaskach.
Potraktuj listwy papierem ściernym , ale drobnym zeby dużych rys nie zrobić na samym plastiku, potem idź do sklepu z farbami w spreyu, kup lakier strukturajny do zderzaków( w poznaniu płaciłem 28 zł za 400ml).
Odtłuść ładnie listwy i pomaluj, jak dasz dwie warstwy to będą jak nowe.
Robiłem to kiedyś i wyszło świetnie. teraz mam tym pomalowane plastiki na silniku.

ArtiBig - 2006-03-09, 21:25

bartek ale mi chodzi zdjac lakier całkowicie i zeby znowu były czarne

a pozatym chba nie dostnae takiego lakieru w dokładnie takim samym kolorze jak autko jest a niechce zeby mi znowu złaziło za jakis czas

Bartek_P - 2006-03-09, 22:23

Chodziło mi o LAKIER STRUKTURALNY do plastiku.
On jest CZARNY i plastiki bedą wyglądać jak z fabryki, jak nówka plastik czarny

Jakub316 - 2006-03-10, 13:41

Jesli kiepsko jest pomalowane to wd40 na szmate i trzesz az zejdzie, sam tak robiłem z listwą pomalowana pod kolor nadwozia