| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [E30] M40B16 Co wlać do silnika by przestał klekotać :)
yoshi - 2006-03-13, 21:29 Temat postu: [E30] M40B16 Co wlać do silnika by przestał klekotać :) Wiem, ze to bylo i wiem tez dlaczego klekoca
czy moze wiecie co wlac do silnika by przestala klekotac ta pie... głowica nie chce mi sie robic tego silnika bo kazdy wie z M40 to kibel ale moze mozna go czyms zalac
- teflon
- ostatnio popularny na Allegro ceramizer
moze wiecie co
a na tym silniku mi nie zalezy wiec moge lac co mi sie podoba
tylko co
Sosen - 2006-03-13, 21:32
Proponuję zgłośnić radio
ArtiBig - 2006-03-13, 21:39
ojejku ojejku
na poczatek sproboj znalesc jakis gesty olej od dyfru moze hudrauliczny taki ze 100W40 hehe jak taki jest
kiedys słyszałem ze komus w maluchu pomogło wsypac 500g kawy naturalnej
Menel - 2006-03-13, 23:52
| Cytat: | | kiedys słyszałem ze komus w maluchu pomogło wsypac 500g kawy naturalnej |
buahahahhaa
to jeszcze proponuje wsypac pol kilo cukru do benzyny i przestanie klepac...calosc
a tak serio. jak masz kase i nie zalezy ci za bardzo na tym klekocie to bym zaryzykowal tego produktu:
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=90835198
do tego spuscilbym 1 l oleju i wlal motodoctora/gluta i sadze ze troche bedzie ciszej 8)
idzie lato wiec nie zaszkodzi wlac gestego regeneratora
piotr323 - 2006-03-14, 00:30
ale ceramizer i teflon to niby przeciwdziałają wycieraniu się wałków i dzwigni a nie na bociany,
na bociany to dubeltówkę kup - tylko uważaj pod ochroną są
a poważnie , ja po kupieniu przejeżdziłem 20 000 na minerałach, ale po kolejnej zmianie miski - heheheh niech żyje Wrocław z jego dziurami - zalałem półsyntetykiem ( niedawno wszyskie hydro wymieniłem i na mineralnym lekko klekotał szczególnie na zimnym ) i jest o wiele ciszej nawet przy rozruchu na -10 nie klekocze,
także zwracam honor mówiącym że do M40 to min półsystetyka trzeba lać
RoboCop - 2006-03-14, 08:18
moje M40 zalewałem półsyntetykiem Mobila, jak się zaczęło robić głośno, spróbowałem Castrole Magnateca - nie pomogło, więc wlałem też półsyntetyka Liqui Moly z MOS2 (dwusiarczek molibdenu) - żadnego efektu... na koniec kupiłem specjalny środek do wyciszania hydraulicznych popychaczy zaworów też Liqui Moly... nie pomogło - sprzedałem auto z takim klekotaniem...
duchPW - 2006-03-14, 08:55
| Sosen napisa³/a: | ProponujÄ™ zgÅ‚oÅ›nić radio | może to gÅ‚upie, ale prócz remontu (jeżli zalanie minerala nie pomaga), to jedyny sposób - M40 tak ma
Menel - 2006-03-14, 10:54
sa jeszcze dobre i sprawdzone sposoby:
sportowy basowy wydech
filtr stozkowy-jak najwiekszy
dobra muza w srodku
na pewno pomoze
|
|