BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Wtyczka koło sterownika centralnego zamka :-o

marekfl - 2006-03-16, 16:17
Temat postu: Wtyczka koło sterownika centralnego zamka :-o
Witam!
Zmieniałem ostatnio sterownik centralnego zamka. Jak dobrałem się i zdemontowałem stary to okazało się ze ze oprócz białej (akurat u mnie taka była) wtyczki która podpina się pod sterownik centralnego zamka jest jeszcze taka czarna :-) wtyczka która nie była nigdzie podpięta czy wie ktoś moze do czego ona jest??
POZDRO

ps. Ta wtyczka jest powiązana z cała wioącha przewodów wiec była tam napewno od początku nie możliwe zeby poprzedni właściciel to dołożył.

marekfl - 2006-03-16, 18:13

Już wszystko poskęcałem i nie chce mi się znowu rozkrecać :-p
Ale jak by ktoś wiedział to nie obraził bym się jak by powiedział :-D
Moze to jakiś midzyplanetarny dopalacz tam się podłacza :-P

ps. A ta wtyka to jest taka czarna :-D kwadratowa i ma chyba 12 pinów :-D

Pozdro For All!! :-D

henry - 2006-03-16, 19:31
Temat postu: Wtyczka
Witam !! To wygląda na wtyczke , czy tez wygląda na podstawke przekaźnika?? Bo wtedy to domyślam sie co to może być. Napisz jak dokladnie jak to wygląda.....PZDR - henry
Adi - 2006-03-16, 19:44

jakis czas temu też wymieniałem i własnie mi sie przypomniało, że to jest właśnie jest podstawka przekaźnika, ja tam miałem jakiś wpięty.
marekfl - 2006-03-17, 07:07

Szczerze mówiąc to nie obejżałem za bardzo tej klostce bo jak bym zobaczył ze to podstawka pod przekażnik to bym sie domyśłił ze to podstawka, A najprawdopodobniej to bedzie to bo jest kwadratowa ok 2,5x2,5cm ;-) Hej a od czego mógł by być ten przekażnik od szybek elektrycznych jak tak to możłiwe ze go nie mam bo mam korbki :-D
casus maximus - 2006-03-17, 12:13

czy ta wtyczka ma 3 styczniki, ktore mozna nacisnac? po nacisnieciu na te styczniki otwiera sie lub zamyka fura?
Adi - 2006-03-17, 12:17

nie, bynajmniej u mnie
marekfl - 2006-03-17, 15:10

Nie u mnie też nie mozna tam nic nacisnac to jest normalna zwykład czarna kwadratowa wtyczka moze na weekendzie rozbiore jeszcze raz boczek to wam powiem ile to ma styków. Ale henry moze mieć racje to moze być pod przekaźnik, możliwe ze od szybek elektrycznych bo ponoć okablowanie do nich jest pociągniete w wiekszości modeli (u mnie przynajmniej jest wtyczka w drzwiach do podłączenia :-) i to moze byc od tego!
Musze to sprawdzić :-D jutro rozbiore ten boczek ;-)

Bartek_P - 2006-03-17, 16:22

A umnie jest sterownik centralnego z dwoma wtyczkami, obie są podłączone.
Ta wtyczka jest odpowiedzialna za krańcówki drzwi, i steruje oświetleniem w środku.
Jak montowałem alarm u siebie to zastanawiałem się po co do sterownika centralnego zamka idzie tyle kabli.Trzy z nich to na 100% krańcówki

marekfl - 2006-03-17, 16:27

Masz racje ale do strownika centralnego wchodzi chyba 11 czy 12 kabli i ta wtyczka jest ze specjalnymi wasami tak ze nie można pomylić :-D A poza tym to wszystko działa(krancówki oświetlenia itp.) jak zmieniałem sterownik to poprostu wyjołem stary i wpiołem nowy. A i jeszcze w moim sterowniku orginalnym i tym co go dokupiłem to było tylko jedno gniazdo nie da się tam podpiąć innej niż właściwej wtyczki . :-D
Myśle ze to bedzie jednak na jakiś przekażnik tylko jaki??

POZDRO

henry - 2006-03-17, 18:15
Temat postu: wtyczka
.....Witam !! Ja u siebie "rozgryzałem" całą instalacje elektryczną i stwierdzam z prawdopodobieństwem 99,9 % ,że jest to podstawka pod przekaźnik opóźnionego wyłączania oświetlenia wnętrza.......Czy oświetlenie wnętrza w Twojej 318 gasnie Ci po pewnym czasie , czy odrazu po zamknięciu drzwi ???- PZDR - henry
marekfl - 2006-03-18, 13:20

U mnie oswietlenie gaśnie w momencie zamkniecia drzwi, sterowanie odbywa sie tylko krańcówkami, ale jak by było tak jak mówisz to gites bo własnie chciałem sobie zamontowac ściemniacz oświetlenia jakiś z allegro. Słuchaj mozesz to potwierdzić na 100% ewentualnie jaki tam przekażnik trzeba by zamontować!
Adi - 2006-03-18, 20:13

Ja w przszłym tygodniu mogę potwierdzić czy tak czy nie tylko musze wymienic krańcówke bo przekaźnik mam tam jakis włożony.
ArtiBig - 2006-03-18, 20:41

TAK u mnie tez jest takak kostka a jaki by tam szedł przekaznik moze ktos zapodac sybbol ewentulanie rodzaj bo chyba nie taki tormalny to przekaznik

czy gdzies sa do dotatania te pipki Krańcówki co oswietlenie wyłaczaja bo mi w bagazniku i w jednych drwaich poszła sie kochać

myslicze ze jak sie tam cos podłaczy to bedzie działac moze gdzies jeszcze czegos brakuje

ja naprzykład nieiwem bo przy komputeze w schowku wychodza mi 3 wtyczki wolne dwie szerokie na 4 piny jedna czarna jedna biała one sa razem spiete
i jedna mała na dwa piny z kabelkami niebieskim i brązowym

pozatym pod tym plastikiem nad pedałami po stronie kierowcy jest tez takie wielkie białe gniazdo idze do niego kupa kabli ale pełno jest wolnego miejsca na kabelki