| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - jak uszczelnic m50?
007 - 2006-03-22, 16:33 Temat postu: jak uszczelnic m50? witam
no wiec mam zagadke. jak uszczelnic silnik a dokladnie przestrzen pomiedzy miska olejowa a blokiem gdy silnik jest zalozony na aucie? czy ktos przerabial moze taki temat?
- a i jak by ktos chcial napisac zeby dolac jakichs specyfikow to odrazu mowie ze nie uznaje takich drutmetod.
Czy da sie to wykonac bez wyciagania skrzyni biegow?
duchPW - 2006-03-23, 10:52
musisz zdjąć miskę i założyć uszczelkę, a to co piszesz (np. obsmarowanie silikonem?) , to właśnie drut-metoda
007 - 2006-03-23, 11:06
jakim silikonem???? Pioter_W : chcialem zapobiedz wypowiedziom typu : "dolej magicznego liquid molly" czy jakos tak. A o silikonie nawet nie pomyslalem
chodzilo mi bardziej o to czy ktos juz przeprowadzal to na zalozonym silniku i o ewentualne porady zwiazane z ulatwieniem tej czynnosci.
Zmotywowany "zrzucilem" wczoraj skrzynie a dzis biore sie za probe wcisniecia tam nowej uszczelki.
Wiec jesli ktos mialby problem z m50 w e36 coupe (wymiana sprzegla itp) to dla mnie przestalo to stanowic jakikolwiek problem 8)
MOD: Temat mozna zamknac
duchPW - 2006-03-23, 11:44
| Cytat: | | jakim silikonem???? Pioter_W : chcialem zapobiedz wypowiedziom typu : "dolej magicznego liquid molly" czy jakos tak. A o silikonie nawet nie pomyslalem | ... to sie nie dogadaliśmy - zrozumiałem, że chcesz załatwić sprawę na sztukę , ale cieszę się, że się pomyliłem i że problem masz już za sobą
jeśli możesz, to napisz co zrobiłeś i zamykamy
|
|