| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Print Scrn - nie dziala :(
Goliat - 2006-03-22, 21:50 Temat postu: Print Scrn - nie dziala :( Witam
I to ze nie dzila to nie zupelnie tak.
Jesli robie jakiejs strony to jest OK, lecz potrzebuje zrobic kilka kadrow z filmu i tu zaczyna sie problem mam tylko czarny obrazek
Wie ktos jak to zrobic ?
Z gory dzieki za odpowiedzi.
Pozdro
kamil.k - 2006-03-22, 22:17
no niestety to zalezy od filmu; tez kiedys sie z tym meczylem ; na jednych dawalo rade zrobic a na innych nie - to chyba zalezy od kodekow
Goliat - 2006-03-22, 22:21
A idzie to zrobic jakos inaczej
Pozdro
kamil.k - 2006-03-22, 22:26
ja robilem zdjecia aparatem
mozna chyba przerobic film tak zeby print dzialal
nie doszedlem jaki jest konkretnie powod tego ze nie dziala - podejrzewam kodeki ale pewnosci nie mam
nokerman - 2006-03-22, 22:28
| Goliat napisa³/a: | A idzie to zrobic jakos inaczej
Pozdro |
spróbuj poprzez konsolę systemową Alt+F4
PZDR
Goliat - 2006-03-22, 22:35
| nokerman napisa³/a: | spróbuj poprzez konsolÄ™ systemowÄ… Alt+F4
PZDR |
hahahaha
Sprawa jest wazna
Pozdro
kamil.k - 2006-03-22, 22:52
przypomnialo mi sie
jak moglem zapomniec - trzeba nasicnac i przytrzymac piec sekund F13
Goliat - 2006-03-22, 23:02
| kamil.k napisa³/a: | przypomnialo mi sie
jak moglem zapomniec - trzeba nasicnac i przytrzymac piec sekund F13 |
Masz racje - bo Nokera metoda nie zawsze dziala
A jesli ktos ma jakies inne metody to prosze o info.
Pozdro
center - 2006-03-22, 23:37
musisz sciagnac specjalny program do zrzucania screenow ekranowych..
ale nie mam pojecia jak sie takowy nazywa, wiem ze to jest metoda na 100% i na bank jest do tego program...
Goliat - 2006-03-22, 23:46
| center napisa³/a: | musisz sciagnac specjalny program do zrzucania screenow ekranowych..
ale nie mam pojecia jak sie takowy nazywa, wiem ze to jest metoda na 100% i na bank jest do tego program... |
virtualdub
Pozdro
kamil.k - 2006-03-23, 07:01
jak masz virtualdaba to odtworz za pomoca jego film i powino dzialac przed chwila sprawdzalem u siebie i jest ok
jak nie masz teg programu to moge ci wyslac
Konrad - 2006-03-23, 07:59
Pełno jest programów do robienia screenów. Na przykład HyperSnap. Wystarczy w menu programu zaznaczy żeby robił zrzuty z aplikacji z directx'em i z wszystkiego co jest w 3d. Potem wybierasz tylko klawisz jakim chcesz robić screenshoty. Program zrobi ci zrzut z wszystkiego.
Grucha Jr - 2006-03-23, 17:15
Jak nie będziesz mógł sobie poradzić napiszy pytanie na FORUM Programosy.pl może pomogą... Mi w kilku trudniejszych sprawach pomogli...
Gniewek89 - 2006-03-23, 18:02
odtworz film przez v-player i wtedy zawsze dziala. Jezeli to dovix itp oczywiscie
Goliat - 2006-03-24, 09:24
| kamil.k napisa³/a: | jak masz virtualdaba to odtworz za pomoca jego film i powino dzialac przed chwila sprawdzalem u siebie i jest ok
jak nie masz teg programu to moge ci wyslac |
Witam
Mam z netu jakiegos VirtualDab 1,4 - jest do tego jakies spolszczenie lub instrukcja po PL ?
Mam tez Hyper Snap DX 5.62.05 i nie zabardzo wiem co i jak
POMOCY
Pozdro
Konrad - 2006-03-24, 12:47
Goliat:
Z menu "Capture" wybierz "Enable special capture (DirectX, Glide), w nowym okienku zaznacz pierwsze dwie opcje, reszta odznaczona. Potem wybierasz jaki klawisz robi screena. Z menu "Options" wybierz "Configure Hot Keys". Będzie tam przycisk obok "Special Capture", kliknij i wyznacz klawisz do screenshota. Potem naciskasz "Close". Teraz wystarczy zalaczyc film (majac w tle HyperSnap'a) wcisnac wybrany wczesniej klawisz, a program zrobi screena i sam wytnie (tylko) klatke z filmu.
Może to nie działać w allplayerze, ale powinno. Gdyby nie działało otwórz film np. w windows media player i będzie ok.
Goliat - 2006-03-24, 13:04
| divx napisa³/a: | Goliat:
Z menu "Capture" wybierz "Enable special capture (DirectX, Glide), w nowym okienku zaznacz pierwsze dwie opcje, reszta odznaczona. Potem wybierasz jaki klawisz robi screena. Z menu "Options" wybierz "Configure Hot Keys". Będzie tam przycisk obok "Special Capture", kliknij i wyznacz klawisz do screenshota. Potem naciskasz "Close". Teraz wystarczy zalaczyc film (majac w tle HyperSnap'a) wcisnac wybrany wczesniej klawisz, a program zrobi screena i sam wytnie (tylko) klatke z filmu. |
Wielkie DZIEKI
A jeszcze pytanko ?
Zapisuje wielkosc taka jaka ma oryginalnie film czy mozna nadac wielkosc zapisywania ? [oryginalny rozmiar jest mniejszy niz caly ekram - potrzebuje na caly ekran]
Czy kazdy wyciety kawalek trzeba oddzielnie zapisywac np jako bmp czy jpg czy mozna wszystkie na raz ?
Pozdro
nokerman - 2006-03-24, 13:12
Goliat??
A nie prościej było wziąść Aparat Cyfrowy na to Wesele??
Goliat - 2006-03-24, 13:23
| nokerman napisa³/a: | Goliat??
A nie prościej było wziąść Aparat Cyfrowy na to Wesele?? |
Najlepsze jest to ze ja na tym wselu to nie bylem tylko poproszono mnie o zrobiepie pokazu slajdow [na takich imprezach to ja robie min 300 fotek ]
Chcial czlowiek dobrze zrobic i nie wiedzial w co sie pakuje
I teraz musi sie motac jak mlody
Pozdro
Konrad - 2006-03-24, 15:16
Trochę posiedziałem nad opcjami programu i mam chyba rozwiązanie... Wejdź w "capture" "capture settings" "quick save" i zaznaczasz pierwszą opcję (masz tam jeszcze pole do wyboru miejsca zapisu, formatu i kilka innych ustawień). W tym samym oknie wejdź w "crop & scale" zaznacz "scale" i w okienka wpisz rozdzielczość ekranu jaką masz na komputerze, albo inną wartość (w pikselach) w jakiej ma być obrazek. Jak to zrobisz to tylko naciskasz jakiś wybrany klawisz a zdjęcia będą zapisywane automatycznie w wybranum miejscu. Pozdrawiam.
Goliat - 2006-03-24, 15:26
| divx napisa³/a: | TrochÄ™ posiedziaÅ‚em nad opcjami programu i mam chyba rozwiÄ…zanie... Wejdź w "capture" "capture settings" "quick save" i zaznaczasz pierwszÄ… opcjÄ™ (masz tam jeszcze pole do wyboru miejsca zapisu, formatu i kilka innych ustawieÅ„). W tym samym oknie wejdź w "crop & scale" zaznacz "scale" i w okienka wpisz rozdzielczość ekranu jakÄ… masz na komputerze, albo innÄ… wartość (w pikselach) w jakiej ma być obrazek. Jak to zrobisz to tylko naciskasz jakiÅ› wybrany klawisz a zdjÄ™cia bÄ™dÄ… zapisywane automatycznie w wybranum miejscu. Pozdrawiam. |
WIELKIE DZIEKI ZA POMOC
Juz mam obrazki tylko jeszcze zrobic pokaz i gotowe.
Dziekuje wszystkim za pomoc.
Pozdro
|
|