| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - TRZĘSIENIE E30
Go - 2004-08-16, 11:14 Temat postu: TRZĘSIENIE E30 CZEŚĆ MAM PROBLEM Z MOJĄ E30 CAŁA HISTORIA ZACZYNA SIĘ PO PRZEKROCZENIU 120KM/H WTEDY ZACZYNA MI DRGAĆ FAJERA GDY JESZCZE BARDZIEJ PRZYŚPIESZE ZACZYNA DRGAĆ CAŁA DESKA ROZDZIELCZA DZIEJE SIĘ TAK DO PRĘDKOŚCI 180KM/H NIEWIEM CO SIĘ DZIEJE PRZEDNIE KOŁA WYWARZYŁEM MOŻE KTOŚ MÓGŁBY MI POMÓC A MOŻE KTOŚ ZWAS MIAŁ PODOBNY PRZYPADEK
LUKAS - 2004-08-16, 11:19
Mam coś podobnego, ale to po hamowaniu z zablokowanymi kołami a odcinku około 30metrów. Opony zrobiły się kwadratowe. Mimo że rzuciłem je na tył to dalej wszystko drga przy prędkości powyrzej 120km/h. Przy 180-190km/h drgania majątak dużą częstotliwość że przestająbyćaż tak bardzo odczówalne. Ale nadal są. Jesli miałeś awaryjne hamowanie i niemasz ABSu to mogło zrobić Ci sięto samo. Inna możliwość to taka że masz scentrowane felgi. NIe sugeruj siętym że skoro fajera trzęsie to musi być cosz przednimi kołami. Ja swoje kwadraty wrzuciłem na tyłi dalej mi wszystko lapa łącznie z fajerą. Tak więc proponuję sprawdzić felgi, lub ewentualnie zmienić opony na nowe jeśli miałeś awaryjne hamowanie i zrobiły CI się kwadraty.
SmasherE30 - 2004-08-16, 11:32
Kowal, zależnie od Tego gdzie wyważałes koła pamiętaj, że tak czy siak mogą byc już krzywe. Poza tym kolesie często bardzo niechlujnie podczepiają odważniki, które potem szybko odpadaja w wyniku jazdy po polskich drogach. Jeszcze jest taka sprawa, że nie wystarczy umieścić odważnik w odpowiednim punkcie na średnicy koła, ale i w odpowiednim na szerokosci felgi.
Oddzielne opcje, to bardzo duże luzy na łożyskach lub zużyte końcówki drążka kierowniczego (chyba)
Dominik - 2004-08-16, 13:16
Właśnie przedwczoraj byłem wyważyć koło ale to nic nie dało bo okazało się, że na tylnej oponie pojawiło się wybrzuszenie i to był powód wibracji.
Czasem wydaje sie, że przód stuka a okazuje się że tył.
LUKAS - 2004-08-16, 14:02
| Dominik napisa/a: | | ...Czasem wydaje sie, że przód stuka a okazuje się że tył. |
Święte słowa...
Miki - 2004-08-16, 14:03
miłem takie objawy jak tylko kupiłem e30 p przekroczeniu 120km/h kierownica i caly kokpit wpadaly w drgania wraz ze wzrostem predkosci bylo coraz gorzej az nawet plyta w odtwarzaczu nie chciala grac w wulkanizacji okazało sie ze wine ponosi guz na oponie i to tylnej...
tak wiec popieram zdanie tych co twierdza ze w srodku samochodu ciezko jest na 100% stwierdzic z ktorej strony jest cos nie tak...
Pawel-e30 - 2004-08-16, 18:47
Kowal czy masz dystanse założone?
Sprubuj wywarzyć koła na samochodzie powinno pomuc
|
|