| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - strzelanie gazu powyzej 5000obr [mod edit]
Kondon - 2006-03-26, 15:39 Temat postu: strzelanie gazu powyzej 5000obr [mod edit] postiadam BMW e-30 316i mam ja w gazie ! problem jest nastepujacy autko kreci sie tylko do 5 tysiecy pozniej zaczyna cos sie dziac .... strzela poprostu spada guma ktora jest na yyy nie wiem jak sie nazywa ale leci tym czyms gaz z powietrzem do silnika kurde neiwiem jak to naprawic:/ wiecie cos na ten temat ? pozdro
nastepnym razem prosze o precyzyjne formuowanie tematow, tak aby ludzie znajacy sie w konkretnej dziedzinie mogli sie wypowiedziec, na forum jest kilkadziesiat postow dziennie i ciezko jest wszystko ogarnac...pozdrawiam, center
kamil.k - 2006-03-26, 16:00
parownik podaje za malo gazu - a moze podawac za malo bo napisales w drugim temacie ze silnik nie osiaga odpowiedniej temperatury wiec parownik tez nie jest ogrzewany tak jak powinien
chyba ze ten problem pojawil sie nie w tym samy czasie co slabo nagrzewajcay sie silnik to wymien filterek od gazu i jedz na regulacje
na benzynie chodzi ok
duchPW - 2006-03-26, 16:01
siemasz - zapoznaj się z zasadami w dziele technicznym - w tym m.in dotyczącymi formułowania tytułów topiców - tak będzie łatwiej dla wszystkich
o strzelaniu gazu było trochę - jednym z powodów może być zbyt uboga mieszanka - ta się nie spala i następuje powrót - jak tego nie wyregulujesz, to możesz sobie zmarnować przepływomierz - masz w sumie szczęście, że spada guma i gaz nie wali z całym impetem w przepływkę
[ Dodano: Nie Mar 26, 2006 16:03 ]
hehe - widzę, że kamil dziś wyprzedza mnie o krok... na każdym kroku
kamil.k - 2006-03-26, 17:18
| Pioter_W napisa³/a: |
o strzelaniu gazu było trochę - jednym z powodów może być zbyt uboga mieszanka - ta się nie spala i następuje powrót - jak tego nie wyregulujesz, to możesz sobie zmarnować przepływomierz - masz w sumie szczęście, że spada guma i gaz nie wali z całym impetem w przepływkę
|
z uboga mieszanka to jest tak ze sie dluzej spala a nie ze sie nie spala czy cos
uboga mieszanka spala sie tak wolno ze mimo iz zaczyna sie juz nastepny cykl pracy to ona nadal sie pali i w momencie gdy otwiera sie zawor ssacy palaca sie uboga mieszanka powoduje zaplon swiezej mieszanki w kolektorze no i mamy bum
jak by tego bylo malo to palaca sie mieszanka przegrzewa zawory ktore sa w tym czasie otwarte i nie maja jak oddac ciepla bo nie dotykaja do przylgni
Sosen - 2006-03-26, 17:36
| kamil.k napisa³/a: | | Pioter_W napisa³/a: |
|
z uboga mieszanka to jest tak ze sie dluzej spala a nie ze sie nie spala czy cos
uboga mieszanka spala sie tak wolno ze mimo iz zaczyna sie juz nastepny cykl pracy to ona nadal sie pali i w momencie gdy otwiera sie zawor ssacy palaca sie uboga mieszanka powoduje zaplon swiezej mieszanki w kolektorze no i mamy bum
jak by tego bylo malo to palaca sie mieszanka przegrzewa zawory ktore sa w tym czasie otwarte i nie maja jak oddac ciepla bo nie dotykaja do przylgni |
Kurna, Kamil znowu fajnie to wszystko opisałeś, mądrego to dobrze posłuchać
Kondon - 2006-03-26, 21:40
byłem na regulacji i mieszanka jest ok nawet komuter koles podłaczył i wszytsko grało on sam nei wie co jest grane:| (
xvc - 2006-03-26, 23:59
na samym poczatku do sprawdzenia masz:
- kable WN
- swiece
- kopulke
- palec
- dolot powietrza [czy szczelny]
- filtr gazu
Jezeli ktoryz z tych "podzespolow" nie jest ok to bedzie strzelal..
nawet gdy na benzynce jest ok!
np: u mojego brata w e32 735 wystarczylo jak ograniczyl doplyw powietrza - tzn. rurke wychodzaca z obudowy filtra przekrecil w drugo strone ku scianie komory silnika.
dziwne.. ale beemka nagle zaczela pracowac normalnie. moze to kwestia zimnego powietrza..
moze mieszanke masz zbyt rozrzedzona powietrzem?
miedzy innymi dlatego odradza sie montarz sportowych filtrow w autach z LPG.
osobiscie uwazam ze jedynym rozwiazaniem jest przerobka instalacji na sekwencyjna..
kosztowny wydatek, ale tak suma sumarom mysle ze w przeciagu roku wydasz tyle samo na regulacje, diagnozy i inne naprawy w warszatatch LPG ;)
dzieki bogu juz dawno zapomnialem o takich problemach ;)
pozdr!
duchPW - 2006-03-27, 00:08
nie lubię mówić "a nie mówiłem", ale większosć z tych przypadków była juz opisywana na forum - proponuję poszukać
nokerman - 2006-03-27, 06:45
| xvc napisa³/a: | na samym poczatku do sprawdzenia masz:
- kable WN
- swiece
- kopulke
- palec
- dolot powietrza [czy szczelny]
- filtr gazu
|
Zapomniałeś o Filtrze Powietrza
xvc - 2006-03-27, 08:15
heh.. trudno o wszystkim pamietac ..ale staram sie!
|
|