BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Sprężyny do e30

burgund - 2006-03-27, 12:46
Temat postu: Sprężyny do e30
Witam, poraz kolejny proszę Was o radę. I tak pękła mi tylna sprężyna. Mam takie czerwone, chyba orginalnie zakładane bo w poprzedniej e30 miałem takie same.
Teraz pytanie czy z kazdej e30 spręzyny mi spasują czy były jakieś róźnice w zależności od roku.
Druga sprwa ile te czerwone obnizajÄ… jakiej sÄ… firmy i czy da siÄ™ jeszcze takie kupic ewentualnie nowe.
Trzecia sprawa może ktoś ma taką przypadkiem do sprzedania?? :lol:

Arczi e30 - 2006-03-27, 12:54

pytania z cyklu głupie....

BMW nie miało seryjnie czerwonych sprezyn...
Czerwone sprezyny robic pewnie z 10 firm, róznia sie miedzy soba obnizeniem, swoja pracą ...

Takze na 100% niekt nie stwierdzi jakie masz sprezyny...
Po drugie nie kupuj 2 czerwonej na miesjce tej peknietej bo nie wiesz widze nawet jaka masz ta 2 nie peknieta....

Kup sobie 2 seryjne lub 2 sportowe ale w komplecie ...

Nikt ci nie odpowie na twoje pytania po omacku,..

burgund - 2006-03-27, 13:58

Arczi e30 napisa³/a:
pytania z cyklu głupie....

BMW nie miało seryjnie czerwonych sprezyn...
Czerwone sprezyny robic pewnie z 10 firm, róznia sie miedzy soba obnizeniem, swoja pracą ...

Takze na 100% niekt nie stwierdzi jakie masz sprezyny...
Po drugie nie kupuj 2 czerwonej na miesjce tej peknietej bo nie wiesz widze nawet jaka masz ta 2 nie peknieta....

Kup sobie 2 seryjne lub 2 sportowe ale w komplecie ...

Nikt ci nie odpowie na twoje pytania po omacku,..

Arczi, może wydaje Ci się że na tym forum wszyscy to fachowcy lub mechanicy wyspecjalizowani w BMW, więc uświadamiam Cię że tak NIE jest.
Gdybym wiedział, ze BMW nie miało seryjnie czerwonych sprężyn to bym nie pytał. A chyba mogłem tak sądzić skoro moje dwie e30 takie miały a były to oryginały nie dłubane, pozatym mój znajomy tez takie ma, wszystkie bmki sa z jednego rocznika 88, więc bardzo prwadopodobne że właśnie wtedy takie, może nie jako standard ale zakładali..
Pozatym jeżeli jesteś już taki mądry to mogłeś napisać jak sprwdzić co to za sporężyny skoro nie ma na nich zadnego napisu..
A tak na koniec, to żadne pytania nie są głupie tylko odpowiedzi taki bywają.

Lord Lukasz - 2006-03-27, 15:53

Co to wyglądu czyli średnica otworów itp. wszyskie są takie same, pokaż fotke auta najlepiej centralnie z boku i będzie można w przybliżeniu powiedzieć ile mialeś obniżone, możesz wymienić samą pare z tyłu lub zainwestować w komplecik czyli wszyskie cztery.

Tak czy tak jak będziesz zainteresowany to miał bym komplet 4 sprężyn chyba od jakiegoś MT bo auto siedziało niżej niż seria o jakieś 20mm lub tez mam same tył czerwone ale one obniżają jakieś 40mm

Ogólnie to pokaż nam fotke, wtedy odezwą sie szpece od zawieszeń, np. Pan profesor menel :lol: :lol: :lol: i będzie coś więcej wiadomo.

burgund - 2006-03-27, 18:53

Może wystarczą takie foty bo narazie innych niemam.
http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=12606
trzy od dołu. Pierwsza to moja poprzednia też takie miała ale stoi na wznisieniu.
koła 16tki z tyłu profil 40 z przodu 55

Menel - 2006-03-27, 18:55

hehe pan profesor menel sam szuka juz od roku sprezyn na przod minimun -70 i nadal wielka lipa.
a te czerwone na beemce sadze ze standard h&r -40 bo -20 to przewaznie czarne mtechniki wychodzily.
nowych h&r czerwonych watpie zebys u nas kupil.nie jeden sie o nowki pytal.

Lord Lukasz - 2006-03-27, 19:39

No ja też szukałem -70 ale odkąd mam m20 to przestałem szukać przez tą kosmicznie wielką i długą miske którą juz raz spawałem i 2 razy kleiłem poxipolem, kluczyk w pionie mi sie nie mieści od miski do gleby :D :D :D Jak by nie hardcorowo twarde amory to już bym nie miał pewnie tej miski.

Co do tematu to faktycznie to będzie coś okolo -40mm, jak byś był zainteresowany to napisz na priv, prawdopodobnie mam ładne czerwone niedużo używane Jamexy -40mm na tył.

bolej1 - 2006-03-27, 23:21

witam podepne sie do tematu :) jakis czas temu zauważyłem ze tyl auta nie stoi rowno L#P roznica wynosi okolo 10mm blotnik-gleba mysle ze moga byc 2 rzeczy 1.siadnieta sprezyna 2. gumy pod sprezynami nie wiem czy tulejki na wahaczu i gumy w belce maja jakis wplyw na wysokosc ?? ?
bmwm - 2006-03-27, 23:30

na sprezynie nie ma zadnego napisu nr?
obejrzyj dokladnie
nowe sprezyny da rade kupic choc to nie jest tania rzecz
uzywki nie mam w tej chwili