BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Zamek klapy - Kombiak

oxstyle - 2006-03-29, 00:22
Temat postu: Zamek klapy - Kombiak
Witam , mam problemik maly z tylnia klapa .
Otoz zamek dzialal prawidlowo - centralny

Wszystko sie otwieralo zamykalo itd . Ale pewnego dnia postanowilem sobie zamknac klape recznie kluczkykiem , i teraz pomimo ze otwieram centralnym wszystko klapa jest zamknieta na stale . Kluczk wkladajac do zamka w klapie nie przekreca sie w zadna strone ani rusz , a dzyndzel wciskam na otwartych zamkach i sie nie otwiera ...

Co z tym zrobic ? Odkreci sie caly zamek od srodka lub cos .

Prosil bym o pomoc , potrzebuje kombiaka urzywac ...

Goliat - 2006-03-29, 08:35

Jak kupilem 4 lata temu to koles mi powiedzial zeby nie uzywal kluczyka do bagaznika i tylko centralnym otwieral i zamykal.
Caly zamek masz w samochodzie, a dostep do niego jest nie za ciekawy.

Ten typ chyba tak juz ma :mrgreen:

Pozdro :wink:

marekfl - 2006-03-29, 17:28

Ludzie jak macie centralny to nie ma znaczenia z krótych drzwi bedziecie otwierac i zamykać
(fabryczna instalacja pozwala to robić z kazdych drzwi tzn. kierowca i pasażer + bagażnik w Touringu)
a skoro nie mozesz otowrzyc drzwi bagarznika to najprawdopobniej coś zeskoczyło we wkładce :-D
Dostep do niej jest bardzo łatwy, złuż kanape i weż srubokret do reki każdy sobie z tym poradzi. Jak odkrecisz i sie popatrzysz to odrazy bedziesz wiedział co jest nie tak.

Ps. Mozliwe ze coś się ułamało wtedy bedziesz musiał niestety wymienić wkładke. A i jeszcze jedno nie psikaj WD 40 zima do zamków.

arteek - 2006-03-29, 18:15

niewiem jak uciebie ale podejżewam że wkładki w bagażnikach są podobne umnie niechciał się otwierać okazało się że ten "jopek: nie wysuwał się do końca wyciągnąłem go i zadziałało