| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - [OT] Czego słuchamy w naszych Bawarkach :)
Piotrek E-30 - 2006-04-04, 23:32 Temat postu: [OT] Czego słuchamy w naszych Bawarkach :) Wpisujcie tu Wasze ulubione nutki
KORDI - 2006-04-04, 23:48
Jamal-Policeman......
(z filmu "Tylko mnie kochaj")
PozdrOOfki....
duchPW - 2006-04-04, 23:51
m.in. adamek, westbam, morbid angel, infected mushrooms czasem jakies manieczki (przy tym lubię jazdę z częstą zmianą pasów... choc czuję się troche jak dresiarz ), toy dolls, leftfield, massive attack ... i radia PIN i 94
BTW - jak ktoś zna radio z fajną muzą w okolicach Warszawy, to też niech wpisuje - i chodzi mi raczej o stacje mało znane, bo RMF Z i inne tego typu syfy są powszechnie znane
korzuch - 2006-04-05, 00:47
yo!
only silnik
pozdro
Piotrek E-30 - 2006-04-05, 01:08
Przed remontem zeby zagłuszyc walącą panewke ostra techniawa , na wieczorne powroty do domu spokojne kawałeczki typu Kate Melua "Nine milion bicycles" 8) , a w drodze do szkoły podobnie jak kolega: Jamal - Policeman, badź zanana juz Beta, Bawara nowa czy...
Menel - 2006-04-05, 01:09
brzeczacego wydechu w stylu blaszany polonez czy syrenka dzieki naszemu koledze 8)
slawo - 2006-04-05, 10:00
naczesciej slucham 6-garow
w przerwach wszytsko co ciezkie poczynajac od Kill'em All Metallica po Sepulture, System Of A Down, Megadeth, Sweet Noise....az po stary dobry Dżem
Łukasz - 2006-04-05, 10:17
Topless - "Nasza muzyka", "Sąsiadka", "Ciało do ciała", ewentualnie Top One lub Janusz Laskowski.
--==maly==-- - 2006-04-05, 10:52
Ja to przeważnie boysów lub milano a jak mi się znudzą to stan tutaj.
Qba - 2006-04-05, 11:14
Ja popieram kol sława dorzuce soundtrack z pulp fiction kaliber david bowie red hot'ów massive attack czsam troche klasyki
Łukasz - 2006-04-05, 13:01
Tylko my z "małym"widze słuchamy normalnej muzyki. Reszta to jakies gnioty.
David - 2006-04-05, 13:41
BOYS "biba"
jaqub - 2006-04-05, 14:03
rozmaicie w zaleznosci od nastroju... ale lubie ( a w tunelu to juz obowiazkowo) zredukowac i ostro dac po 6sciu garach i uchylic lekko szybke i sluchac REMUS sound'a... miodzio....
Adi - 2006-04-05, 14:43
Markus Schulz, Gabriel & Dresden, Tiesto plus rózne stacje radiowe. Wszystko zależy od nastroju.
metaldaw - 2006-04-05, 15:16
Metal, metal i jeszcze raz metal
duchPW - 2006-04-05, 16:10
| metaldaw napisa/a: | Metal, metal i jeszcze raz metal |
przyznaj się, że tylko disco
Meecowhy - 2006-04-05, 16:53
SOAD,PapA RoACh, Blink 182, Sum 41, Donots, Metallica, Iron Maiden, Kat, Behemoth, Goldfinger, Millencolin, Element Eighty, Finch, The Ramones,Simple Plan, Pennywise, Creed Korn, Guns'n'Roses, Incubus, Buckcherry, Box Car Racer
i hicior "Nyguz- Jeżdze nisko"
urbi - 2006-04-05, 17:51
Meecowhy - aleś rzeźnik
jakies techno, jakies sety, czesto spokojny trans lub cos nastgrojowego albo jakis LANS BAŁNS ..... wszystko zalezy od humoru
--==maly==-- - 2006-04-05, 18:07
Łukasz i tak widaomo,że po pijaku świewają disco polo i pamiętają słowa
Arczi e30 - 2006-04-05, 18:15
raczej słucham wszystkiego co mi wpadnie w ucho ... ze wskazaniem na Hip-Hop i Punk Rock .... a co do Jamal- Policeman ... jest dobry podczas kontroli drogowej
misza - 2006-04-05, 18:19
Slipknot, System of a Down, Korn, Deftones, Marilyn Manson, Metallica, Queens of the stone age, Static X,Death From Above 1979
Radiohead, The Microphones, The Smiths, The Doors, King Crimson, Franz Ferdinand, Boston, Interpol, Joy Division, Muse, Pixies, PJ harvey
Xiu Xiu, Deerhoof, Bjork, Donnie Darco soundtrack, Lao Che-Powstanie Warszawskie(polecam kazdemu Polakowi), Requiem For a Dream soundtrack, Yeah Yeah Yeahs
Moby, Fatboy Slim, Chemical Brothers, Frank Popp Ensemble, Portishead, Stephane Pompougnac
i to wszystko, chyba staralem sie poukladac jakos te zespoly zeby ni byly poplatane jakos dziwnie...
pozdro
fil - 2006-04-05, 18:49
wszystkiego co haczy o metal hc i punk
najbardziej nowojorskiego hardcore'a typu: MADBALL,AGNOSTIC FRONT,SKARHEAD,25 TA LIFE,SONS OF SKAM,VIETNOM...HATEBREED.
troche hooliganki typu ANALOGS czy ZBEER a i staroci typu BODY COUNT tez poslucham.pozdro
bajbus-ek - 2006-04-05, 19:28
Chlopaki przyznac sie kto słucha radia Maryja??
KotSylwester - 2006-04-05, 19:33
U mnie ostatnio:
Soundtracki: Kill Bill, Lost Highway, Shall we Dance,
Pinacolada vol 1-3
Pozytywne Wibracje vol 1-6 (szcególnie vol 4 CD2)
Czyli taki lajcik.
Ale też : Pussycat Dolls, Dode, i inne miłe damskie głosiki...
Co do tego JAMAL-a to się obśmiałem przed chwilą, obejżałem teledysk na interii smieszne. gośc ma ksywe jak wielki Negger, wygląda jak polski HIP-HOPowiec, a śpiewa disco polo....
KORDI - 2006-04-05, 19:35
Ja zawsze jak jest transmisja z udziałem o.rydzyka.......
A ja zadam inne pytanie.....ile osób z tych co pisało słucha z orginalnych płyt........?
PozdrOOfki.....
KotSylwester - 2006-04-05, 20:05
ja nie słucham płyt tylko muzyki.
webretti - 2006-04-05, 20:10
| KotSylwester napisa/a: | | ja nie słucham płyt tylko muzyki. |
heh dobre...
ja slucham dwóch najpiekniejszych dzwiekow na ziemi:
1. kobiecego głosu
2. odgłosu 6 cylindrowca
albo
1. odgłosu 6 cylindrowca
2. kobiecego głosu
a w podkładzie leci zawsze muzyczka nastrojowa tylko w oryginalnych wydaniach, żadnego pirata nie mam
KORDI - 2006-04-05, 20:10
| KotSylwester napisa/a: | | ja nie słucham płyt tylko muzyki. |
Czepiasz sie szczegółów.........
Ale tak poważnie,kto słucha muzy z orginalnych płyt...........
PozdrOOfki......
Bruner - 2006-04-05, 20:14
Generalnie ostre gitarowe brzmienia, wszystko co zwiazane z metalem (moze oprocz black i death, chociaz sa wyjatki), punkiem, rockiem troche bluesa, czasem dla odmiany jakis Vangelis albo cos w tym stylu, ewentualnie jakies mroczne elektroniczno - pseudofolkowe skandynawskie klimaty (Hedningarna itp). Ostatnio w glosnikach non stop gosci Dimmu Borgir, Moonsorrow, Kat i Rammstein. Czyli jednym slowem wszystko co nie leci w komercyjnych stacjach w stylu RMF itp Jedyne radio jakiego zdaza mi sie sluchac w samochodzie to Radio Bis, bo tam bardzo czesto mozna uslyszec wlasnie takie klimaty, zwlaszcza w nocy.
| misza napisa/a: | | Lao Che-Powstanie Warszawskie(polecam kazdemu Polakowi) |
Rzeczywiscie muza bardzo ciekawa, ale raczej nie dla kazdego, okreslyl bym ja jako eksperymentalna,ale ma cos w sobie i potrafi wciagnac- klimat jest niesamowity. Zwlaszcza w polaczeniu z rewelacyjna okladka i tekstami w niej.
Piotrek E-30 - 2006-04-05, 20:31
Wszyscy, no prawie słuchają metalu, disco, hip-hopów itd, to w takim razie skąd bierze sie stereotyp łusego ziomka słuchającego techniawki-łupanki? No własnie kto jest łysy?
Bruner - 2006-04-05, 20:34
To pewnie przeze mnie, bo jak na prawdziwego metala przystalo mam wlosy dlugosci 0,5 cm
slawo - 2006-04-05, 20:37
| misza napisa/a: | Slipknot, System of a Down, Korn, Deftones, Marilyn Manson, Metallica, Queens of the stone age, Static X,Death From Above 1979
Radiohead, The Microphones, The Smiths, The Doors, King Crimson, Franz Ferdinand, Boston, Interpol, Joy Division, Muse, Pixies, PJ harvey
pozdro |
zes mi z ust wyjal
zapomnialem o starym dobrym polskim punku Defekt Muzgó, i podobne klimaty
KORDI - 2006-04-05, 20:49
Brunio przyznaj sie bo widać a awatarku.......
Ja nie jestem łysy.....jakbym sie obciął to by mnie moja kobitka skróciła o ten łysy łebek......
ozdrOOfki.....
Freeride - 2006-04-05, 21:13
Ja mniej więcej to co misza 8) gitarra musi być ale czasami coś mi odbija i coś lżejszego też ujdzie
szczerze to myślałem ze wszyscy tylko hh ale sie miło zdziwiłem, aha łysy nie jestem
ale jak puszczam to niezbyt głosno, żeby było słychać silniczek
MrKrYH_e34 - 2006-04-05, 21:58
Ja jak jeszcze mialem betke to mialem kilkadziesiat CD z muzyka na rozne okazje ..
np na wypad z "kolezanka" mialem spokojne rozluzniajaco relaxujace songi np jakies Dirty dancingi dobry stary polski rock .. twszystko bylo nagrane pod takim kontem aby czas spedzony w aucie ze mna byl naprawde dobrze spedzonym czasem ..
mialem plyty z techno i housem lub voval hous .. z dobrymi dramami jak sie wypadalo z kolegami do lasu z jakimis maicznymi ziolami to byly pozniej piekne loty ...
a i byly plyty np takie jak w toronto ktoregos roku czyli wszystkie hity Disco polo i np fasolki ) .. to jest tak dla zdarcia ale tez sie tego sluchalo hehe pozdro
Sosen - 2006-04-05, 22:27
A ja słucham radia Eska, RMF i Zet, nieraz Bis, bo mój kompaktowiec ma fochy i rzadko działa
sebo - 2006-04-05, 23:13
a ja slucham brzeczacego katalizatora(tzn jego braku) i amortyzatora tylnego ktory stuka od wywalonej poduszki a i w takt nierownosci na drodze obijajacego sie pilota od centralnego o obudowe kolumny kierowniczej
Tommec - 2006-04-05, 23:19
W Polsce rzeczywiście utarło się, że BMW = łysy ziom + równomierna łupanka z głośników. Czasem (szczególnie jak jest ciepła pora roku) zdarza mi się 0,5 cm włosa na głowie, ale moje klimaty muzyczne (Paradise Lost, Korn, Metallica, radio 94 itp) już do przyjętego stereotypu beemkowca nie pasują ... i jak coś takiego u mnie gra to się wtedy ludziska dziwnie patrzą
A i tak dla relaksu najlepiej posłuchać R6 < 4000 obr
Menel - 2006-04-06, 00:17
| sebo napisa/a: | a ja slucham brzeczacego katalizatora(tzn jego braku) i amortyzatora tylnego ktory stuka od wywalonej poduszki a i w takt nierownosci na drodze obijajacego sie pilota od centralnego o obudowe kolumny kierowniczej |
hehe, sebo chyba znamy ta sama kapele ale moja chyba nasladuje twoja bo u mnie falszuje i z przodu cos stuka
a tak serio to ostatnio WWO- "minorum gentium"
KotSylwester - 2006-04-06, 07:42
MrKrYH_e34 - Respect, tez kiedyś w e23 woziłem muze na różne okazje zależnie od wypadu, ale kiedyś pewna osoba (nie będę na forum pisał kto) zlecił małą kradzież i straciłem moje radio i komplet płyt. Potem z kumplem jechaliśmy do mikołajek i dzien wczesniej wzial odeminie ze 60cd na droge ale noc przed wyjazdem ukradli mu fure i moje plyty poszly sobie... no nie mialem szczescia.
P.S. również słucham PIN-u 102FM ale głównie w pracy, rano w samochodzie Pawelca w ESCE w dzień eski nie da się słuchac bo jest robiona raczej pod ludzi 13-17lat - nadają jakieś pierdy że Lopez się nie uczesała na impreze, a affleck ma pryszcza na nosie - żenada. W dzień słucham czasem WAWY - polska muza rokowa, czasem Radiostacji 101,5 -zdaża im sie ciekawie grać.
misza - 2006-04-06, 08:17
jedyne sluszne radio 94 inaczej antyradio bodz w ostatecznosci radio wawa-tylko polska muzyka
pozdro
mira_croft - 2006-04-06, 17:16
a ja śpiewam sama
ps. nie tak głóśno jak dre ryja.....ale ładniej
Miruska
mareks - 2006-04-07, 14:32
antyradio, sedes, quo vadis i podobne zwalszcza wszystko co pachnie smola:)
|
|