BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Problem z ogrzewaniem w E34 !?

Ralf - 2006-04-09, 17:48
Temat postu: Problem z ogrzewaniem w E34 !?
Problem polega na tym że cały czas grzeje. Podobno mogą to być elektrozawory które otwieraja lub zamykają dopływ płynu do nagrzewnicy. Gdzie ich szukać, czy można je naprawić, gdzie kupić. Dziękuje za wszelkie sugestie! Samochod to E34, rok 1989, M20b25.
Qba - 2006-04-10, 09:18

Mam ten sam problem chłodne pow. jest tylko z konsoli środkowej góra i nogi non stop hot
BADYL - 2006-04-10, 09:26
Temat postu: Re: Problem z ogrzewaniem w E34 !?
Ralf napisa³/a:
Problem polega na tym że cały czas grzeje. Podobno mogą to być elektrozawory które otwieraja lub zamykają dopływ płynu do nagrzewnicy. Gdzie ich szukać, czy można je naprawić, gdzie kupić. Dziękuje za wszelkie sugestie! Samochod to E34, rok 1989, M20b25.

http://forum.beemka-klub....t=11205&start=0

http://forum.beemka-klub....ight=ogrzewanie

Qba - 2006-04-10, 12:53

Dzięki kirek za przypomnienie ale z kolegą ralfem mamy odwrotny problem czyli cały czas leci ciepłe powietrze u mnie z nawiewu na szybę przednią i nogi, ze srodka leci powietrze takie jakie sobie ustawie, ale wiecie lato sie zbliża i raczej wolałbym aby na nozki leciało przyjemne chłodniutkie powietrze :wink:
Ralf - 2006-04-10, 18:04

Tak jak Qba napisał leci ciepłe, własnie kombinowałem i jak bym nie ustawiał na szybe i nogi leci ciepłe.
Qba - 2006-04-11, 09:16

Ralf mam prośbe jak rozwiązesz problem to napisz co i jak, ja oczywiscie tez to zrobie jak sie uporam ale myśle ze w przyszłym miesiącu najwcześniej sie tym zajmę.
BADYL - 2006-04-11, 09:19

Qba napisa³/a:
Ralf mam prośbe jak rozwiązesz problem to napisz co i jak, ja oczywiscie tez to zrobie jak sie uporam ale myśle ze w przyszłym miesiącu najwcześniej sie tym zajmę.

Okej kiedys gdzie słyszałem albo to gdzies tu było napisane (nie pamietam) - kabina sie nagrzeje czy cos tam to wlasnie przełacza sie wsio ciepełko na szybe i nogi (no chyba ze ktos ma ciegna - to proste gdzies sie odczepiło),moze poprostu czujnik temp wewnetrzenej odmowił posłuszenstwa.